17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Cyansky K3 V2.0: Ο φακός Cyansky K3 γίνεται ακόμα καλύτερος!

Πριν από έναν χρόνο περίπου, είχαμε παρουσιάσει στη ιστοσελίδα μας τον επαγγελματικό φακό Cyansky K3 της CyanskyLight. Πρόσφατα η εταιρεία παρουσίασε τη δεύτερη έκδοση του φακού αυτού. Τον Cyansky K3 V.2. Οι βελτιώσεις του φακού είναι αρκετές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Σχεδιαστικά η δεύτερη έκδοση του K3 είναι όμοια με την πρώτη. Μόνη διαφορά η προσθήκη μιας ενδεικτικής λυχνίας πάνω στο κουμπί αλλαγής φωτεινότητας του φακού. Εννοείται ότι η ποιότητα κατασκευής και η αντοχή του φακού παραμένουν σε κορυφαία επίπεδα, όπως και του προκατόχου του. Ας τον δούμε λίγο καλύτερα.

Περιγραφή

Όπως είπαμε ο Cyansky K3 V2.0 είναι πρακτικά όμοιος σχεδιαστικά με τον πρώτο K3. Έχει δηλαδή κυλινδρικό σχήμα και είναι κατασκευασμένος από σκληρό κράμα αλουμινίου, στρατιωτικών προδιαγραφών, με βαφή υψηλής αντοχής, σε μαύρο χρώμα. Εξωτερικά έχει σκληρή ηλεκτροστατική και αντι-ολισθηρή επίστρωση που σε συνδυασμό με τις αυλακώσεις στο σώμα του, συμβάλουν στο να τον κρατάμε με σταθερότητα. Οι διαστάσεις του είναι: μήκος: 15,36 cm, διάμετρος προβολέα: 4,00 cm και διάμετρος λαβής: 2,54 cm. Το βάρος του είναι, με μπαταρία: 206 γραμμάρια και χωρίς μπαταρία: 134 γραμμάρια. O φακός λοιπόν έχει μικρό μέγεθος και βάρος, έτσι μπορούμε να τον έχουμε πάντα μαζί μας.

Μπροστά στον προβολέα ο φακός είναι εξοπλισμένος με ανθεκτικό γυαλί διπλής επίστρωσης, υψηλής διαπερατότητας (πάνω από 98%) και χαμηλής ανακλαστικότητας. Εσωτερικά είναι επενδεδυμένος με ανακλαστήρα υψηλής ποιότητας, ώστε να  προσφέρει δέσμη σταθερής φωτεινότητας, ακόμα και στη μέγιστη απόσταση. Η στεφάνη του προβολέα είναι κατασκευασμένη από το εξαιρετικά ανθεκτικό μέταλλο Ζιρκόνιο. Ο K3 V2.0, όπως και ο K3, είναι εξοπλισμένος με την λυχνία LED SFT-40-W της Luminus. Αυτή η λυχνία LED έχει τετράγωνο σχήμα και φωτεινή επιφάνεια 4,00 mm2. Η διάρκεια ζωής της λυχνίας φτάνει τις 50.000 ώρες!

 

Το κουμπί ενεργοποίησης του φακού είναι τοποθετημένο πίσω, στο καπάκι της μπαταρίας και βρίσκεται κάτω από ένα ελαστικό κάλυμμα. Στην αρχή της λαβής του φακού υπάρχει ένα κουμπί που χρησιμοποιείται για την αλλαγή της φωτεινότητας. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι τέσσερεις. Turbo με φωτεινότητα 2.000 lumens και απόσταση δέσμης στα 700 m, Υψηλή με φωτεινότητα 450 lumens και απόσταση δέσμης στα 336 m, Μέση με φωτεινότητα 150 lumens και απόσταση δέσμης στα 200 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 30 lumens και απόσταση δέσμης στα 42 m. Στη φωτεινότητα Turbo η αυτονομία του φακού φτάσει στις 2 ώρες ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι 4,5 ώρες, 16 ώρες και 66 ώρες αντίστοιχα. Αν κρατήσουμε πατημένο το κουμπί αλλαγής φωτεινότητας μερικά δευτερόλεπτα, ο φακός θα αρχίσει να αναβοσβήνει πολύ γρήγορα, υποδεικνύοντας έτσι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε αυτή τη λειτουργία η φωτεινότητα φτάνει στα 2.000 lumens, σε μέγιστη απόσταση 700 μέτρων, για μέγιστο χρόνο τεσσάρων ωρών. H δεύτερη έκδοση του K3 έχει μεγαλύτερη Turbo φωτεινότητα και απόσταση δέσμης από το προηγούμενο μοντέλο. Ο απλός K3 έχει Turbo φωτεινότητα 1.600 lumens και απόσταση δέσμης 600 m. Στις υπόλοιπες φωτεινότητες ο K3 V2.0 έχει γενικά μικρότερες φωτεινότητες και μεγαλύτερες εμβέλειες από το προηγούμενο μοντέλο. Στον φακό K3 V.2.0 έχει προστεθεί και η λειτουργία ECO. Σε αυτή, η φωτεινότητα είναι 2 lumens, η απόσταση δέσμης το ένα μέτρο και η αυτονομία 400 ώρες! Η ενεργοποίηση της λειτουργίας ECO γίνεται αν κρατήσουμε πατημένο το κουμπί αλλαγή της φωτεινότητας ενώ πατάμε το κουμπί ενεργοποίησης του φακού. Στο σώμα του φακού υπάρχει επίσης ένα μεταλλικό κλιπ, από τιτάνιο, για να τον στερεώνουμε στη τσέπη μας ή στο σακίδιο.

Όπως είπαμε και στην αρχή, πάνω στο κουμπί αλλαγή φωτεινότητας του K3 V2.0  βρίσκεται μια ενδεικτική λυχνία. Αυτή ανάβει για περίπου τρία δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που θα ενεργοποιήσουμε τον φακό και μας δείχνει τη στάθμη ενέργειας της μπαταρίας. Οι ενδείξεις είναι: Στάθμη μπαταρίας 100% – 76% σταθερό πράσινο, 75% – 51% πράσινο που αναβοσβήνει, 50% – 26% σταθερό κόκκινο και 25% – 1% κόκκινο που αναβοσβήνει.

Ο φακός τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, τύπου 21700. Η μπαταρία είναι όμοια με αυτή του φακού K3 αλλά και των υπόλοιπων φακών της Cyansky. Διαθέτει ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης και θύρα type-C. Έτσι για να την φορτίσουμε, το μόνο που χρειάζεται είναι να την συνδέσουμε σε έναν κοινό φορτιστή κινητού, μέσω του καλωδίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Μάλιστα πάνω στον θετικό πόλο της υπάρχει και μια ενδεικτική λυχνία. Αυτή ανάβει κόκκινη στη φόρτιση και πράσινη στην πλήρη φόρτιση. Η χωρητικότητά της είναι 5.000 mAh και η τάση της 3,6 V. Για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου τρεις ώρες.

Η συσκευασία του φακού είναι ένα ορθογώνιο κουτί από σκληρό χαρτόνι. Σε όλες τις πλευρές του αναφέρονται πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ενώ υπάρχει και η εικόνα του φακού, στην πάνω πλευρά. Μέσα στο κουτί θα βρούμε: Τον Cyansky K3 V2.0, μια μπαταρία 21700 με ενσωματωμένη θύρα φόρτισης type-C, δύο εφεδρικά λαστιχάκια στεγανοποίησης, ένα εφεδρικό λαστιχένιο κάλυμμα του διακόπτη λειτουργίας, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά και στα Κινέζικα, την κάρτα εγγύησης, το καλώδιο φόρτισης, ένα κορδόνι μεταφοράς και μια πλαστική θήκη ζώνης. Προαιρετικά μπορούμε να προμηθευτούμε τα ειδικά αξεσουάρ στερέωσης σε διάφορα είδη όπλων ή κράνους και το ειδικό καπάκι μπαταρίας με τον διακόπτη απομακρυσμένης λειτουργίας. Η CyanskyLight δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τον Cyansky K3 V2.0 και δύο χρόνια για την μπαταρία. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση

Ο Cyansky K3 V2.0 είναι ένας φακός επαγγελματικών προδιαγραφών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Έχει πολύ ισχυρή φωτεινή δέσμη 2.000 lumens και μεγάλη εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 700 μέτρα! Να σημειώσουμε εδώ ότι η Cyansky είναι ο επίσημος προμηθευτής φακών του Πυροσβεστικού Σώματος της Κίνας! Όμως επειδή ο φακός είναι μικρός, πρακτικός και πολύ ισχυρός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους. Είναι κατάλληλος για χρήση στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο εξοχικό, στον κήπο, στην κατασκήνωση, στην εκδρομή, στο ψάρεμα, στο κυνήγι κ.λπ.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του K3 V2.0 είναι η στεφάνη από Ζιρκόνιο που είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό μέταλλο. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, σε μια έκτακτη περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον φακό σαν όπλο αυτοάμυνας, με χρήση παρόμοια με αυτή ενός αστυνομικού γκλοπ. Ακόμα μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να  σπάσουμε ένα τζάμι, π.χ. αυτοκινήτου, για να απεγκλωβίσουμε έναν άνθρωπο. Πραγματικό ο K3 V.2. μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμος με πολλούς τρόπους! Ακόμα και για να σώσουμε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας ή τη δική μας! Αυτό τα χαρακτηριστικό υπάρχει και στο προηγούμενο μοντέλο.

Η δυνατότητα εναλλαγής των βαθμίδων φωτεινότητας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε την δέσμη φωτός στις ανάγκες μας. Αυτό συμβάλει πολύ και στη βελτίωση του χρόνου αυτονομίας του φακού. Έτσι στην μικρότερη φωτεινότητα των 30 lumens, ο φακός θα ανάβει για 66 ώρες, με μία μόνο φόρτιση! Πολύ χρήσιμη είναι και η λειτουργία ECO με την τεράστια αυτονομία των 400 ωρών! Σε μια έκτακτη περίπτωση που θα βρεθούμε για μεγάλο διάστημα χωρίς φωτισμό και ενέργεια, αυτός ο φακός θα ανάβει συνεχόμενα για περισσότερες από 15 μέρες! Να αναφέρουμε ακόμα ότι ο φακός «θυμάται» την βαθμίδα φωτεινότητας που είχαμε ρυθμίσει όταν τον κλείσαμε και την ενεργοποιεί όταν τον θέσουμε πάλι σε λειτουργία. Να σημειώσουμε τέλος ότι η λειτουργία του γρήγορου άναψε – σβήσε μπορεί να φανεί σωτήρια σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να κάνουμε γνωστή την παρουσία μας. O φακός αυτός αποδίδει ψυχρό λευκό φως. Αυτό είναι σωστή επιλογή για καλύτερη απόδοση στο απόλυτο σκοτάδι.

Ο Cyansky K3 V2.0 διαθέτει κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Συγκεκριμένα μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητά του από τα 2.000 lumens στα 800 lumens, μετά από 90 δευτερόλεπτα, ώστε να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Στη συνέχεια ρυθμίζει τη φωτεινότητά του ανάλογα με τη θερμοκρασία ώστε να μην έχουμε υπερθέρμανση. Ο K3 V2.0 διαθέτει αδιάβροχη πιστοποίηση IPX-8 για χρήση κάτω από το νερό, μέχρι 2 μέτρα βάθος. Ωστόσο δεν συνιστάται η χρήση του στο αλμυρό νερό. Ακόμα είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Ο φακός αυτός μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασία από -30ο C ως 50ο C. Πρακτικά δηλαδή λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πολύ χρήσιμη αποδεικνύεται και η ενδεικτική λυχνία στάθμης της μπαταρίας. Μας πληροφορεί ανά πάσα στιγμή για την κατάσταση της μπαταρίας ώστε να προγραμματίσουμε έγκαιρα την φόρτισή της. Πολύ πρακτική είναι και η θήκη του για την ζώνη. Μπορούμε να την περάσουμε στη ζώνη μας και να τοποθετήσουμε σε αυτή τον φακό. Έτσι θα τον έχουμε μαζί μας και θα μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε άμεσα, όπου χρειαστεί. Αν του προσαρμόσουμε το λουράκι που υπάρχει επίσης στη συσκευασία, μπορούμε να τον κρεμάσουμε κάπου και να φωτίσουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει, χωρίς να απασχολούμε τα χέρια μας. Πολύ βολικό αποδεικνύεται και το ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας. Χάρη σε αυτό δεν απαιτείται ειδικός φορτιστής και καλώδιο για να την φορτίσουμε. Αρκεί ο φορτιστής και το καλώδιο του κινητού που έχουμε έτσι κι αλλιώς μαζί μας.

Για να αντιληφθούμε την μεγάλη φωτεινότητα του K3 V2.0, αρκεί να αναφέρουμε ότι αν τον ανάψουμε σε ένα τελείως σκοτεινό δωμάτιο με εμβαδόν 40 τ.μ. και τον στρέψουμε προς το ταβάνι, το δωμάτιο θα φωτιστεί περισσότερο ακόμα κι από την ηλεκτρική του λάμπα! Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο φακός αυτός δεν είναι παιχνίδι και πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή! Όταν ανάβει στη μέγιστη φωτεινότητα δεν πρέπει να τον στέψουμε για κανέναν λόγο στα μάτια. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην όραση!

 

Συμπέρασμα

Ο Cyansky K3 V2.0 είναι ένας φακός επαγγελματικών προδιαγραφών. Είναι ποιοτικός και έχει μεγάλη αντοχή για χρήση σε όλες τις συνθήκες. Έχει μικρό μέγεθος ώστε να μπορούμε να τον έχουμε μαζί μας παντού. Διαθέτει αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά όπως τη δυνατότητα χρήσης για το σπάσιμο τζαμιών ή ως αστυνομικό γκλοπ. Έχει μεγάλη φωτεινότητα που ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες μας, μεγάλη εμβέλεια και μεγάλη αυτονομία. Ακόμα διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία με ενσωματωμένο μηχανισμό φόρτισης. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους! Μπορούμε να τον αποκτήσουμε από το διαδικτυακό κατάστημα της CyanskyLight σε πολύ συμφέρουσα τιμή και δωρεάν έξοδα αποστολής. Η CyanskyLight προσφέρει τρόπο αποστολής απαλλαγμένο από χρεώσεις τελωνείου και παραλαβή σε 15 περίπου μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο