16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Windows 10 – Windows 11: Δείτε πώς να κάνετε γρήγορο Έλεγχο Ήχου από όλη τη Γραμμή Εργασιών!

Ο τροχός στο ποντίκι του υπολογιστή είναι ιδανικός για τον έλεγχο του ήχου. Τα νέα Windows 11 διαθέτουν πλέον την αυξομείωση έντασης χωρίς έξτρα κλικ, αλλά πρέπει να μετακινούμε τον κέρσορα στο εικονίδιο του ήχου, κάτι που δεν είναι πάντα βολικό. Δείτε πώς αυξομειώνουμε αστραπιαία την ένταση με κύλιση του τροχού σε οποιαδήποτε σημείο της γραμμής εργασιών των Windows 10/11.

Αυξομείωση ήχου με τον τροχό ποντικιού

Στα Windows 10 η μείωση της έντασης του ήχου γίνεται με ακόμα περισσότερα βήματα, καθώς πρέπει να κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του ήχου κάτω δεξιά στη γραμμή εργασιών, και μετά να σύρουμε το ρυθμιστικό της έντασης.

Φυσικά, αυτό μας λύνει με εξαιρετικό τρόπο το μικρό portable εργαλείο 7+ Taskbar Tweaker, που έχουμε περιγράψει πολλές φορές σε προηγούμενους οδηγούς. Ωστόσο, δεν είναι πλέον συμβατό με τα Windows 11 και ούτε πρόκειται να γίνει σύμφωνα με τον σχεδιαστή.

Και εδώ είναι που έρχεται το Volumouse ένα άλλο μικρό portable εργαλείο. Eπιτρέπει να ρυθμίσουμε την ένταση ήχου στο PC μέσω περιστροφής του τροχού στο ποντίκι, και τοποθετώντας τον κέρσορα σε οποιοδήποτε σημείο της γραμμής εργασιών. Επιπλέον, με μια πιο απότομη κύλιση του τροχού έχουμε και γρήγορη σίγαση.

Αυτό μπορεί να μας φανεί χρήσιμο όταν θέλουμε να ρυθμίσουμε γρήγορα την ένταση ενώ εργαζόμαστε, και όχι μόνο. Οι μπάρες που παρατηρούμε στην παραπάνω εικόνα εμφανίζονται μόνο για κλάσματα δευτερολέπτου και μπορούμε να τις μικρύνουμε κατά το δοκούν.

Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε το Volumouse από την γνωστή NirSoft πατώντας εδώ. Το μέγεθος του αρχείου είναι 143KB και είναι απόλυτα ασφαλές.

Στη συνέχεια, αποσυμπιέζουμε τον φάκελο zip που κατεβάσαμε, και απλά πατάμε μια φορά στο volumouse.exe που θα δούμε μέσα στον φάκελο.

Κατόπιν, μόλις μας ανοίξει το παράθυρο του, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ορίσουμε ποντίκι στη γραμμή εργασιών (Mouse cursor is over the taskbar)…

…και να επιλέξουμε τα τρία πλαίσια που παρατηρούμε στην κάτω, πατώντας μετά στο OK.

Αν θέλουμε το εργαλείο στα ελληνικά, απλά κατεβάζουμε από εδώ το αρχείο zip της γλώσσας μας, και σύρουμε το volumouse_lng.ini και που θα δούμε μέσα στο zip, απευθείας μέσα στον ίδιο φάκελο όπου έχουμε το volumouse.exe που τρέξαμε προηγουμένως.

Από εκεί και μετά, μπορούμε ακόμα πιο εύκολα να ορίσουμε τυχόν παραμέτρους που θέλουμε, όπως μικρότερη μπάρα στην οθόνη, διαφορετικό χρώμα, κάθετη ένδειξη ρυθμιστικού έντασης, χρήση του Volumouse μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές, και πολλά άλλα. Φυσικά, όλα αυτά είναι προαιρετικά.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο