19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Bluetooth Ηχείο Tronsmart Halo 100: Απλά καταπληκτικό!!!

Η Tronsmart καλωσορίζει τη νέα χρονιά με την παρουσίαση ενός πραγματικά εξαιρετικού προϊόντος! Μιλάμε για το νέο Bluetooth ηχείο Tronsmart Halo 100. Πρόκειται για ένα ηχείο με εντελώς νέα σχεδίαση, με δυνατό και γεμάτο ήχο, με ωραία φωτεινά εφέ, κατάλληλο για πάρτι σε εξωτερικό χώρο. Το Halo 100 έχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όπως: Υποστήριξη τεχνολογίας SoundPulse, Σύστημα τεσσάρων μεγάφωνων – τριών δρόμων, Δυνατότητα σύνδεσης με δύο συσκευές ταυτόχρονα, Λειτουργία Stereo Pairing, Φωτισμό LED, Χειρισμό μέσω εφαρμογής και πολλά άλλα! Το ηχείο είναι διαθέσιμο στην παγκόσμια αγορά από σήμερα 30 Ιανουαρίου 2023, ωστόσο εμείς το έχουμε ήδη στην κατοχή μας εδώ και ένα μήνα και πραγματικά έχουμε εντυπωσιαστεί! Από την πρώτη στιγμή μας κέρδισε η ξεχωριστή του εμφάνιση, ο αξεπέραστος ήχος και οι μοναδικές του δυνατότητες! Ας το δούμε λίγο καλύτερα…

Περιγραφή

Το σχήμα του Tronsmart Halo 100 διαφέρει από τα υπόλοιπα μοντέλα της Tronsmart. Είναι ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο σε όρθια θέση, με στρογγυλεμένες άκρες. Το σχήμα του είναι δηλαδή πολύ κοντά στο κλασικό σχήμα των ηχείων, όπως το ξέρουμε από παλιά. Το ηχείο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό σε μαύρο χρώμα και το μπροστινό μέρος του καλύπτεται από μεταλλικό πλέγμα. Στο κέντρο του πλέγματος υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας. Πίσω από το πλέγμα διακρίνονται τα μεγάφωνα του ηχείου που είναι ένα Sub-Woofer, δύο μεσαία Tweeter και ένα Tweeter στην κορυφή. Το Sub-Woofer και τα δύο μεσαία Tweeter φωτίζονται από χρωματιστά LED σε επτά διαφορετικά χρώματα που εναλλάσσονται με πέντε διαφορετικούς τρόπους. Ο διακοσμητικός αυτός φωτισμός αναβοσβήνει σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής και μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Πραγματικά εντυπωσιακό εφέ! Εσωτερικά το ηχείο διαθέτει έναν παθητικό θάλαμο που πάλλεται όταν το ηχείο παίζει μουσική. Αυτός βοηθάει στην ενίσχυση των χαμηλών συχνοτήτων, προσφέροντας δυνατά μπάσα. Το Halo 100 διαθέτει έναν πολύ πρακτικό εύκαμπτο ιμάντα που βοηθάει πολύ στην εύκολη μεταφορά του.

Τα κουμπιά χειρισμού βρίσκονται στην πάνω πλευρά, σε κυκλική διάταξη, κάτω από ένα ελαστικό κάλυμμα. Αυτά είναι: Το «On / Off» για την ενεργοποίηση του ηχείου, το «Σύμβολο SoundPulse» για την ενεργοποίηση της ομώνυμης λειτουργίας, το «Μ» για την εναλλαγή των λειτουργιών, το «Σύμβολο Stereo Pairing» για τη λειτουργία σύνδεσης δύο ηχείων Halo 100 μεταξύ τους που το ένα θα λειτουργεί σαν αριστερό ηχείο και το άλλο σαν δεξί,  το κουμπί με το σύμβολο του «Ήλιου» που το χρησιμοποιούμε για την εναλλαγή του φωτισμού LED, το «+» για την αύξηση του ήχου και την επιλογή του επόμενου κομματιού, το «Play / Pause» που χρησιμοποιείται και για την απάντηση των τηλεφωνικών κλήσεων και την ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού και το «-» για την μείωση του ήχου ή την επιλογή προηγούμενου κομματιού. Πάνω από το κουμπιά «On / Off» βρίσκεται μια ενδεικτική λυχνία που ανάβει κόκκινο όταν το ηχείο χρειάζεται φόρτιση, αλλά και κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Το κουμπί «On / Off» ανάβει μπλε υποδεικνύοντας τη σύνδεση Bluetooth και την ενεργοποίηση του ηχείου. Τα κουμπιά «SoundPulse», «Stereo Pairing» και «Ήλιος» ανάβουν με λευκό χρώμα κατά την ενεργοποίηση των αντίστοιχων λειτουργιών.

Στην πίσω πλευρά του ηχείου, κάτω από ένα ελαστικό καπάκι, βρίσκουμε τις θύρες σύνδεσης. Αυτές είναι: «Θύρα USB» για σύνδεση με flash memory stick και για τη λειτουργία Power Bank, «Θύρα USB Type-C» για τη φόρτιση του ηχείου, «Θύρα Aux-in» για τη σύνδεση πηγής ήχου μέσω καλωδίου και την υποδοχή κάρτας μνήμης micro SD. Στη μέση των τεσσάρων θυρών υπάρχει μια μικρή οπή που χρησιμοποιείται για την επαναφορά (reset) του ηχείου σε περίπτωση δυσλειτουργίας. Το σχετικό κουμπί πατιέται με τη βοήθεια μιας καρφίτσας. Οι διαστάσεις του Halo 100 είναι 287 x 198 x 150 mm και το βάρος του 2,72 kgr. Είναι δηλαδή αρκετά μεγάλο και σχετικά βαρύ. Μπορούμε όμως να το μεταφέρουμε εύκολα αφού, όπως είπαμε, διαθέτει ένα πολύ πρακτικό εύκαμπτο χερούλι.

Η ισχύς του Halo 100 φτάνει στα 60 Watt, ενώ η απόσταση ηχητικής μετάδοσης στα 15 μέτρα ανοιχτού χώρου! Το ηχείο έχει αυτονομία λειτουργίας που αγγίζει τις 18 ώρες με μία μόνο φόρτιση, ανάλογα βέβαια και με τη λειτουργία  ή μη των οπτικών εφέ. Για την πλήρη φόρτισή του απαιτούνται 5,5 περίπου ώρες. Μέσα στη μεγάλη συσκευασία του, που επίσης διαθέτει χερούλι μεταφοράς, εκτός από το ίδιο το ηχείο, θα βρούμε: Ένα USB type-C καλώδιο φόρτισης, ένα καλώδιο ήχου mini jack 3,5 mm, ένα έγχρωμο φυλλάδιο οδηγιών με κατατοπιστικές εικόνες και κείμενα σε επτά γλώσσες (όχι όμως Ελληνικά), την ενημερωτική κάρτα για τη τεχνολογία SoundPulse™  και την κάρτα εγγύησης.

 

Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Tronsmart Halo 100 μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου στην στερεοφωνική είσοδο AUX των 3,5 mm, είτε μέσω κάρτας micro-SD ή USB stick, στα οποία έχουμε γράψει αρχεία ήχου mp3. Οι εναλλαγές λειτουργιών γίνονται πατώντας το κουμπί «Μ». Το Halo 100 μπορεί να λειτουργήσει κι ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση την στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free. Όταν τελειώσουμε την συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα η μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Το ηχείο είναι ακόμα συμβατό με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Apple της Google και της Microsoft. Πατώντας το κουμπί «On / Off», για δύο δευτερόλεπτα, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία του ηχητικού ψηφιακού βοηθού. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και την λειτουργία Power Bank που υποστηρίζει το ηχείο αυτό. H μπαταρία του έχει χωρητικότητα 6.000 mAh, οπότε μπορεί να φορτίσει άνετα το κινητό μας. Πραγματικά πολύ βολικό! Αξιοσημείωτη είναι και η αυτονομία του που μπορεί να φτάσει της 18 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Έτσι το Halo 100 θα παίζει μουσική για όσο διαρκεί το πάρτι μας και ακόμα περισσότερο!

Ο ήχος αυτού του ηχείου είναι πραγματικά πάρα πολύ δυνατός και καθαρός! Τα μπάσα είναι γεμάτα και τα πρίμα κρυστάλλινα. Οι φωνητικές συχνότητες αποδίδονται καθαρά και χωρίς παραμορφώσεις. Ο ήχος παραμένει διαυγής και χωρίς τριξίματα, ακόμα και στο μέγιστο της έντασης. Το ηχείο μπορεί άνετα να «γεμίσει» με μουσική έναν πολύ μεγάλο ενιαίο χώρο. Αυτό το πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα οφείλεται στην τεχνολογία SoundPulse™ της Tronsmart. Χάρη σε αυτήν ο ήχος είναι δυνατότερος και με μεγαλύτερη ισχύ από τα άλλα ηχεία. Το ηχητικό φάσμα διευρύνεται και ενισχύεται η στερεοφωνική αίσθηση. Έχουμε ήχο με  βαθύτερα μπάσα και ταυτόχρονα υψηλής καθαρότητας φωνητικά. Το Halo 100 είναι χωρίς αμφιβολία το απόλυτο ηχείο για τα πάρτι, αφού διαθέτει πλούσιο φωτισμό LED που αναβοσβήνει με διάφορα χρώματα σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής. Έτσι παλμός και λάμψη πάνε μαζί! Ο φωτισμός μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να ρυθμιστεί, ανάλογα με τα γούστα μας.

 

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Halo 100 που συναντάμε για πρώτη φορά σε ηχείο της Tronsmart, είναι η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης ταυτόχρονα δύο συσκευών Bluetooth με το ηχείο. Έτσι για παράδειγμα μπορούμε να το συνδέσουμε με ένα κινητό Android και ένα iPhone και να στέλνουμε μουσική εναλλάξ από τα δύο τηλέφωνα. Η διαδικασία σύνδεσης γίνεται πολύ εύκολα: Πρώτα συνδέουμε το πρώτο τηλέφωνο με το ηχείο. Στη συνέχεια αποσυνδέουμε το ηχείο από το κινητό, χωρίς όμως να το διαγράψουμε από τη λίστα των συνδεδεμένων συσκευών. Τότε το ηχείο μπαίνει πάλι σε κατάσταση αναζήτησης συσκευών Bluetooth. Μετά συνδέουμε το ηχείο με το δεύτερο κινητό και τέλος επιλέγουμε τη εκ νέου σύνδεση του ηχείου με το πρώτο κινητό, από τη λίστα συσκευών του. Αυτό ήταν! Όταν ενεργοποιούμε από δω και πέρα το ηχείο, θα συνδέεται αυτόματα και με τα δύο κινητά.

Μια άλλη σημαντική λειτουργία του Halo 100 είναι αυτή με το όνομα «Stereo Pairing». Μπορούμε δηλαδή να συνδέσουμε δύο ηχεία Halo 100 μεταξύ τους και το ένα θα λειτουργεί σαν αριστερό ηχείο και το άλλο σαν δεξί. Έτσι θα έχουμε μια πραγματικά στερεοφωνική τρισδιάστατη απόδοση ήχου στον χώρο μας. H λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο κατά την αναπαραγωγή μέσω Bluetooth. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη λειτουργία «Stereo Pairing» αφού η εταιρεία μας έστειλε δύο ηχεία Halo 100. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας «Stereo Pairing» γίνεται πολύ εύκολα. Αρχικά, δεν πρέπει να είναι κάποιο από τα δύο ηχεία συνδεδεμένο με το κινητό μας ή άλλη συσκευή. Ξεκινάμε ενεργοποιώντας και τα δύο ηχεία. Στη συνέχεια πατάμε το κουμπί «Stereo Pairing» στο ένα ηχείο (βασικό – δεξί ηχείο). Τότε το κουμπί αναβοσβήνει σε λευκό χρώμα. Μόλις η σύνδεση πραγματοποιηθεί, οι λυχνίες «Stereo Pairing»  και των δύο ηχείων μένουν μόνιμα αναμμένες. Στη συνέχεια αναζητούμε από το κινητό μας, το tablet ή κάποια άλλη Bluetooth συσκευή, το Halo 100 και η σύνδεση πραγματοποιείται. Το ηχείο που συνδέεται με το κινητό είναι το βασικό – δεξί κανάλι και το άλλο το αριστερό.  Μόλις η σύνδεση με το κινητό πραγματοποιηθεί, οι λυχνίες «On / Off» και των δύο ηχείων γίνονται μπλε. Για να έχουμε την τέλεια στερεοφωνική απόδοση είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε τα ηχεία σωστά. Το δεξί κανάλι στα δεξιά μας και το αριστερό στα αριστερά μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιο ηχείο είναι το δεξί και ποιο το αριστερό. Όταν τα δύο ηχεία Halo 100 είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, ότι ρύθμιση κάνουμε στο ένα γίνεται και στο άλλο. Αν αυξήσουμε δηλαδή ή μειώσουμε τον ήχο στο ένα ηχείο, αυτό θα γίνει και στο άλλο. Αν πατήσουμε το κουμπί «On / Off» του ενός, θα κλείσει και το άλλο. Αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία «Stereo Pairing», αρκεί να πατήσουμε το ομώνυμο κουμπί σε οποιοδήποτε από τα δύο ηχεία.

Ένα ακόμα πρακτικό χαρακτηριστικό του Halo 100 είναι η δυνατότητα να μπορούμε να το ρυθμίζουμε μέσω εφαρμογής από το κινητό. Πρόκειται για την εφαρμογή Tronsmart και είναι διαθέσιμη για Android και για iOS. Με αυτή μπορούμε να βλέπουμε την στάθμη της μπαταρίας του, να ενημερώνουμε το firmware και να βλέπουμε τις οδηγίες χρήσης. Ακόμα μπορούμε να επιλέξουμε τους τέσσερεις τρόπους λειτουργίας του ηχείου, Bluetooth, Line in (AUX), USB ή micro-SD αλλά και να ρυθμίσουμε τη λειτουργία Stereo Pairing και τον φωτισμό LED. Μπορούμε να επιλέξουμε έναν από τους πέντε συνδυασμούς εναλλαγής χρωμάτων. Αυτοί είναι: Ballet, Party, City of Phantoms, Carousel, Starry Night ή απενεργοποίηση του φωτισμού. Η εφαρμογή μας προσφέρει ακόμα προκαθορισμένες ρυθμίσεις Equalizer, ανάλογα με την μουσική που ακούμε και τις προτιμήσεις μας. Υπάρχουν οι επιλογές: Default, SoundPulse™, Deep Bass, Classical, Rock και Customize. Με την τελευταία επιλογή μπορούμε να ορίσουμε μια προσωπική ρύθμιση Equalizer, μετακινώντας τους πέντε διακόπτες του ηχητικού γραφήματος που εμφανίζεται. Η ύπαρξη αυτής της λειτουργίας πραγματικά απογειώνει την χρηστικότητα του ηχείου! Τέλος μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το ηχείο μέσα από την εφαρμογή.

Το Halo 100 διαθέτει πιστοποίηση IPX6. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον με σκόνη και υγρασία, χωρίς να κινδυνεύει να καταστραφεί. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα στο μπάνιο, στην πισίνα, στην παραλία, στην βροχή, στο χιόνι, στις λάσπες κ.λπ. χωρίς να υπάρχει φόβος να χαλάσει. Ακόμα διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση Bluetooth έκδοσης 5.3. Προσφέρει έτσι σταθερές συνδέσεις μεγάλης εμβέλειας και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Στα συμβατά smart phones εμφανίζεται δίπλα στο Bluetooth σύμβολο και η στάθμη της μπαταρίας του ηχείου.

Συμπεράσματα

Το Bluetooth ηχείο Tronsmart Halo 100 είναι απλά καταπληκτικό! Αποτελεί μια άριστη επιλογή για όσους χρειάζονται ένα πραγματικά δυνατό ασύρματο ηχείο για να ακούνε μουσική. Ο ήχος του είναι μεστός και καθαρός. Έχει νεανική εμφάνιση, με φωτισμό LED και ποιοτική κατασκευή. Είναι σχετικά βαρύ και μεγάλο αλλά μεταφέρεται εύκολα λόγω της πολύ πρακτικής εύκαμπτης λαβής που διαθέτει. Έχει πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικά όπως πιστοποίηση IPX6, Power Bank, SoundPulse™, Stereo Pairing, ταυτόχρονη σύνδεση με δύο συσκευές και χειρισμό του ηχείου μέσω εφαρμογής, όπως περιγράψαμε αναλυτικά παραπάνω. Υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του μοντέλου Halo 110 που διαθέτει επιπλέον ενσύρματο μικρόφωνο και λειτουργία Karaoke!

Όπως είπαμε, το φοβερό αυτό ηχείο είναι διαθέσιμο στην παγκόσμια αγορά από σήμερα 30 Ιανουαρίου 2023. Μπορούμε να το παραγγείλουμε από το Geekbuying σε τιμή προσφοράς, από την αποθήκη της Τσεχίας, με δωρεάν έξοδα αποστολής και παράδοση σε 10 μέρες! Για την απόλυτη εμπειρία μουσικής απόλαυσης, σας προτείνουμε να παραγγείλετε δύο Tronsmart Halo 100! Αν πάλι θέλετε και τη λειτουργία Karaoke, μπορείτε να παραγγείλετε το Halo 110!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο