19.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Χαλαρώνουν»οι περιορισμοί για τους χρήστες του Twitter-Νέα αλλαγή από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Νέα δυνατότητα από την 1η Φεβρουαρίου

Μία νέα δυνατότητα θα έχουν από εδώ και στο εξής οι χρήστες του Twitter. Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι χρήστες θα μπορούν να υποβάλουν ένσταση κατά της αναστολής των λογαριασμών, η οποία θα αξιολογείται με βάση τα νέα κριτήρια που έχει ανακοινώσει η πλατφόρμα. Όπως ανακοίνωσε το Twitter, η δυνατότητα αυτή θα δοθεί στους χρήστες από την 1η Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή (27/01).

Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια, τα οποία τέθηκαν σε λειτουργία από τη στιγμή που ο Έλον Μασκ εξαγόρασε την εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο, οι λογαριασμοί στο Twitter θα αναστέλλονται μόνο για σοβαρές ή συνεχιζόμενες και επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των πολιτικών της πλατφόρμας.

Πάντως, οι σοβαρές παραβιάσεις της πολιτικής περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – τη συμμετοχή σε παράνομο περιεχόμενο ή δραστηριότητα, την υποκίνηση ή την απειλή βίας ή βλάβης και τη στοχευμένη παρενόχληση άλλων χρηστών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.

Το Twitter δήλωσε ότι στο μέλλον θα λαμβάνει λιγότερο αυστηρά μέτρα, όπως είναι ο περιορισμός της εμβέλειας των tweets που παραβιάζουν τις πολιτικές του ή το να ζητά από τους χρήστες να αφαιρούν τα tweets πριν συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Έλον Μασκ δέχθηκε πυρά για την αναστολή των λογαριασμών αρκετών δημοσιογράφων λόγω μίας διαμάχης σχετικά με τη δημοσίευση δημόσιων δεδομένων για το αεροπλάνο του δισεκατομμυριούχου. Αργότερα, παρ’ όλα αυτά, οι λογαριασμοί των δημοσιογράφων αποκαταστάθηκαν στο Twitter.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο