20.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Yoga Book 9i: Το Laptop με δύο οθόνες της Lenovo είναι εδώ

Στις διεθνείς εκθέσεις βλέπεις πάντα ενδιαφέροντα πράγματα. Κάποιες φορές όμως πέφτεις επάνω σε κάτι τόσο εντυπωσιακό που σε αφήνει με το στόμα ανοικτό. Κάτι τέτοιο είναι και το νέο Yoga Book 9i της Lenovo, το οποίο είναι όπως ισχυρίζεται η εταιρεία ο πρώτος φορητός υπολογιστής διπλής οθόνης πλήρους μεγέθους στον κόσμο.

Το laptop που είδαμε στο Mobile Congress 2023 υιοθετεί την «κλασσική» σχεδίαση clamshell, αλλά αντί για φυσικό πληκτρολόγιο διαθέτει μια δεύτερη οθόνη OLED 2,8K 13,3 ιντσών, η οποία είναι πανομοιότυπη με την κύρια και συνδέεται μέσω ενός μεντεσέ 360°.

Όταν χρησιμοποιείται με τα αξεσουάρ πληκτρολόγιο και βάση (περιλαμβάνονται στη συσκευασία), μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως ένας κανονικός φορητός υπολογιστής ή στους δύο προσανατολισμούς που φαίνονται παραπάνω: ως φορητός υπολογιστής με δύο οθόνες η μια επάνω από την άλλη ή σε μορφή βιβλίου με δύο οθόνες δίπλα-δίπλα. Όταν κάθεται σαν φορητός υπολογιστής, η κάτω οθόνη είναι προσαρτημένη σε μια ελαφρώς παχύτερη βάση για να φιλοξενήσει την μπαταρία, τα εσωτερικά εξαρτήματα και τις θύρες. Η ιδέα πίσω από την κατασκευή του Yoga Book 9i είναι ότι μπορείτε να προβάλλετε περισσότερα σε δύο οθόνες όταν είναι απαραίτητο, ή να κάνετε πολλαπλές εργασίες με δύο (ή περισσότερες) εφαρμογές ταυτόχρονα και στις δύο οθόνες. Φαίνεται τρελό στην αρχή, αλλά πιστέψτε με δουλεύει! Ένα παράδειγμα που δίνει η Lenovo είναι η τοποθέτηση του φορητού υπολογιστή σε tent mode για μια παρουσίαση. Με αυτό τον τρόπο στην μια οθόνη ελέγχετε την παρουσίαση, και στην άλλη βλέπουν οι συνεργάτες σας το υλικό που θέλετε.

Το αποσπώμενο πληκτρολόγιο folio διαθέτει μια βάση για να κρατάει το ευέλικτο φορητό στη θέση του και συνδέεται μέσω Bluetooth.
Όταν χρησιμοποιείτε την συσκευή σαν κανονικό laptop η κάτω οθόνη μπορεί να εμφανίσει ένα virtual πληκτρολόγιο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κανονικό μιας και αυτό συνδέεται μαγνητικά. Ακόμη και εκεί όμως έχετε επιλογές. Ακουμπήστε το πληκτρολόγιο στην επάνω πλευρά της κάτω οθόνης και η επιφάνεια που περισσεύει λειτουργεί σαν trackpad. Αν το μετακινήσετε προς το μέρος σας, η επιφάνεια μπορεί να εμφανίσει πλήκτρα για ειδικές λειτουργίες. Φυσικά είναι και στο χέρι των προγραμματιστών να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες αυτές στο έπακρο.

Το Yoga Book τροφοδοτείται από επεξεργαστές Intel Evo, και υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές έως έως και Intel Core i7-U15 13ης γενιάς. Διαθέτει 16GB μνήμης RAM LPDDR5X, αποθηκευτικό χώρο PCle SSD Gen4 είτε 512GB είτε 1TB, ηχεία Bowers & Wilkins με υποστήριξη Dolby Atmos, μπαταρία 80WHr που σύμφωνα με τη Lenovo διαρκεί 10 ώρες όταν χρησιμοποιούνται και οι δύο οθόνες, τρεις θύρες Thunderbolt 4.0 USB-C, υποστήριξη Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.1.
Ο φορητός υπολογιστής έρχεται σε ένα ελκυστικό γαλαζοπράσινο χρώμα και είναι αρκετά λεπτός με πάχος 15,95 χιλιοστά και βάρος μόλις 1,38 κιλά.

Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το πιο εντυπωσιακό laptop που έχουμε δει μέχρι σήμερα και περιμένουμε με ανυπομονησία να το δοκιμάσουμε και στα γραφεία του Matrix Life.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο