18.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Microsoft διευκολύνει την εναλλαγή των προεπιλεγμένων εφαρμογών στα Windows 11

Η Microsoft υπόσχεται σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο τα Windows διαχειρίζονται ποιες εφαρμογές ανοίγουν ορισμένα αρχεία από προεπιλογή.

H Microsoft θα ξεκινήσει να δοκιμάζει ένα νέο API για να επιτρέπει στις εφαρμογές να καρφιτσώνουν ένα κύριο ή δευτερεύον πλακίδιο στη γραμμή εργασιών.

Περιγράφεται σε ένα εταιρικό ιστολόγιο ως «μια βασική προσέγγιση για το καρφίτσωμα εφαρμογών και τις προεπιλογές εφαρμογών στα Windows», θα πρέπει να αντιμετωπίσει ορισμένα ζητήματα που παρουσιάστηκαν με την αλλαγή στα Windows 11 καθώς και να κάνει την αλλαγή των ρυθμίσεων και της εμφάνισης των Windows πιο παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται από τους χρήστες από κινητές συσκευές iOS ή Android. Η ανάρτηση μου θυμίζει επίσης την παρόμοια υψηλού πνεύματος ανάρτηση ιστολογίου της Microsoft από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η οποία παρουσίαζε μια σειρά από Αρχές Open App Store που σχεδίαζαν οι νομοθέτες και δικαιολογούσαν επιλεκτικά τον αποκλεισμό της πλατφόρμας Xbox της.

Όταν κυκλοφόρησαν τα Windows 11, είχαν μια ακατάστατη και δυσκίνητη διαδικασία για τη ρύθμιση των προεπιλεγμένων προγραμμάτων, η οποία ήταν ένα βήμα πίσω από τα Windows 10 και απαιτούσε από τους χρήστες να περάσουν από κάθε μεμονωμένο τύπο αρχείου αντί να επιλέξουν απλώς ένα προτιμώμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Μια ενημέρωση των Windows 11 για να μετατρέψει την επαναφορά του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησής σας σε μια απλή διαδικασία με ένα κλικ έφτασε για όλους πέρυσι , αλλά επιτρέποντας συνδέσμους σε βάθος που μεταφέρουν τους χρήστες από μια εφαρμογή στο σωστό μέρος του μενού Ρυθμίσεις, θα κάνει ακόμα πιο εύκολη την προσαρμογή των πραγμάτων. ανεξάρτητα από το τι στήνουν. Ομοίως, ένα τυποποιημένο μενού για την προσθήκη πλακιδίων εφαρμογών στη γραμμή εργασιών θα μπορούσε να ενθαρρύνει νέα γραφικά στοιχεία ή άλλες διεπαφές που διατηρούν πληροφορίες από τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε περισσότερο για εύκολη πρόσβαση.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο