20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τύπος ζήτησε από το ChatGPT να εφεύρει νέο χρώμα και αυτό ήταν το αποτέλεσμα (ΕΙΚΟΝΑ)

Ένας χρήστης του Twitter με το όνομα “The Rundown AI” πραγματοποίησε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πείραμα χρησιμοποιώντας το GPT-4, το πιο εξελιγμένο AI μοντέλο της OpenAI που έχουμε δει να πραγματοποιεί τρομερά εντυπωσιακά επιτεύγματα. Στη λίστα αυτή, λοιπόν, έρχεται να προστεθεί και η ιδέα του εν λόγω χρήστη, την οποία έφερε εις πέρας η τεχνητή νοημοσύνη. Αναλυτικότερα, ανέθεσε στο GPT-4 να εφεύρει ένα νέο χρώμα και να περιγράψει αναλυτικά το πώς μοιάζει αυτό. Στη συνέχεια, εισήγαγε τα αποτελέσματα στο Midjourney, μια άλλη AI που μπορεί να δημιουργήσει εικόνες από περιγραφές κειμένου.

Τύπος ζήτησε από το ChatGPT να εφεύρει νέο χρώμα και αυτό ήταν το αποτέλεσμα (ΕΙΚΟΝΑ)

Το αποτέλεσμα ήταν μια ιδιαίτερη εικόνα ενός χρώματος που το GPT-4 ονόμασε “Lumiflect”. Σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη, το Lumiflect είναι “ένα συναρπαστικό νέο χρώμα που συνδυάζει την μαγεία της βιοφωταύγειας με τις ανακλαστικές ιδιότητες των μεταλλικών επιφανειών. Το Lumiflect είναι μια λαμπερή, ιριδίζουσα απόχρωση που φαίνεται να λάμπει από μέσα, δημιουργώντας ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο θέαμα χρώματος και φωτός. Αποτυπώνει τις μαγευτικές ιδιότητες ενός λαμπερού ηλιοβασιλέματος, τις απαλές λάμψεις του φεγγαρόφωτος στο νερό και τον μαγευτικό χορό των πυγολαμπίδων σε μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα. Το Lumiflect αλλάζει μεταξύ των αποχρώσεων του πετρόλ, του βιολετί και του ροζ χρυσού, ανάλογα με τη γωνία του φωτός και την οπτική γωνία του θεατή. Καθώς αλληλεπιδρά με διαφορετικές πηγές φωτός, προκαλεί μια αιθέρια αίσθηση βάθους και διάστασης”.

Ο χρήστης μοιράστηκε την εικόνα και την περιγραφή στο Twitter, με την δημοσίευσή του να λαμβάνει χιλιάδες προβολές και likes. Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης πολλοί χρήστες επαίνεσαν το GPT-4 για τη δημιουργικότητά του, ενώ άλλοι εξέφρασαν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς νέο χρώμα. Η εν λόγω δημοσίευση ακολουθεί παρακάτω.

The Rundown AI
@TheRundownAI
·
Ακολουθήστε
We asked GPT-4 to invent a new color and describe what it looks like.

Then we inputted the results into Midjourney.

The results were beautiful:

Εικόνα

Εικόνα

Όπως και να ‘χει όμως, πρόκειται για ένα ακόμη πείραμα που αναδεικνύει τις δυνατότητες του GPT-4 ως ένα ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία περιεχομένου, με τους χρήστες να ανακαλύπτουν καθημερινά νέες εφαρμογές και τρόπους εκμετάλλευσης της εντυπωσιακής τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο