20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προ των πυλών η τεχνολογία που θα αλλάξει τον κόσμο – Τι υποστηρίζει ο ιδρυτής της Microsoft

Με την επίδραση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην καθημερινότητά μας παρομοίασε ο Bill Gates τη διάδοση της τεχνολογίας της αυτόνομης κίνησης, η οποία σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft δεν απέχει σημαντικά.

Μια κοσμογονική αλλαγή πρόκειται να έρθει μέσα στα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates.

O Αμερικάνος αναφέρθηκε με πρόσφατη δημοσίευση σε γνωστή πλατφόρμα της κοινωνικής δικτύωσης στην τεχνολογία της αυτόνομης κίνησης, παρομοιάζοντας την αλλαγή που πρόκειται να φέρουν τα αυτόνομα οχήματα με εκείνη που προκάλεσε η διάδοση του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Αυτόνομα οχήματα

Ειδικότερα, ο Bill Gates δήλωσε πως η αυτόνομη οδήγηση θα αλλάξει τον κόσμο των μεταφορών με θεαματικό τρόπο, παραπέμποντας στην εποχή που οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αποτέλεσαν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση στους χώρους εργασίας.

Μάλιστα ο ιδρυτής της Microsoft δεν αρκέστηκε στην πρόβλεψη αυτή, αποκαλύπτοντας ότι η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης έχει ήδη διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση που απαιτείται ώστε να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Αυτόνομο όχημα

Τα αυτόνομα οχήματα φτάνουν γρήγορα στο σημείο στο οποίο θα έχει εφευρεθεί σχεδόν όλη η απαιτούμενη τεχνολογία», δήλωσε ο Gates. «Τώρα, οι προσπάθειες εστιάζονται στη βελτίωση των αλγορίθμων και στην τελειοποίηση της μηχανικής. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο κρίσιμο σημείο μέσα στην επόμενη δεκαετία. Όταν το κάνουμε, τα αυτόνομα οχήματα θα αλλάξουν τις μεταφορές τόσο θεαματικά όσο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής άλλαξε την εργασία μας στο γραφείο», πρόσθεσε ο ιδρυτής της Microsoft.

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο