13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το Github άντεξε την μεγαλύτερη επίθεση DDoS που έχει γίνει μέχρι στιγμής!

Οι επιθέσεις DDOS είναι κάτι που δεν το βλέπουμε σπάνια. Την πρώτη μας απευθείας επίθεση είχαμε δεχτεί και εμείς εδώ στο iTechNews.gr πριν λίγο καιρό και για κάποια ώρα ήταν το site κάτω. Ανάλογη επίθεση, αλλά πολύ μεγαλύτερη φυσικά σε έκταση, δέχθηκε και το Github, αλλά άντεξε! Η επίθεση είχε ρυθμό της τάξης των 1,35 Terabits ανά δευτερόλεπτο, καθιστώντας την την ισχυρότερη που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής!

Η επιθέση αυτή έγινε με ένα νέο τρόπο, τύπου Distributed Denial-of-Service και στόχος της ήταν ο server του Github. Το περιστατικό έγινε την Τετάρτη που μας πέρασε. Το site όπως είπαμε δεχόταν επίθεση σε μορφή request που έφτασαν έως τα 1,35 Terabits ανά δευτερόλεπτο.

Η Akamai ευτυχώς κατάφερε και απέκλεισε την επίθεση, ρίχνοντας τους servers του Github εκτός λειτουργίας για μερικά μόνο λεπτά. Βέβαια όπως ανέφερε και στο blog της η εταιρεία, αναμένεται αυτή να είναι η πρώτη από και άλλες επιθέσεις, πιο μεγάλες και πιο δυνατές στο μέλλον.

Η νέα μέθοδος επίθεσης βασίζεται σε memcached servers και όπως φάνηκε από την επίθεση στο Github, άνετα μπορουν να γίνουν και νέες επιθέσεις στο μέλλον, ακόμα πιο δυνατές.

Η προηγούμενη φορά που είχε καταγραφεί επίσης μεγάλη σε έκταση και δύναμη επίθεση, της τάξης του ενός Terabit που ήταν τότε, ήταν το 2016 μέσω του Mirai botnet, σε έναν πάροχο υπηρεσιών cloud στη Γαλλία.

Διαβάστε επισης: UMIDIGI UMI CRYSTAL – Αποκτήστε το από την EU αποθήκη του Coolicool ΑΜΕΣΑ και ΧΩΡΙΣ τελωνείο!

Η επίθεση DDOS είναι οταν λέμε σε όποια συσκευή ελέγχουμε να ζητάει να φορτώσει μία συγκεκριμένη σελίδα, κάτι που χτυπάει site ή να κάνει ping σε συγκεκριμένο server, οπότε χτυπάει τον σέρβερ. Στις επιθέσεις μέσω ενός botnet χρησιμοποιούνται χιλιάδες υπολογιστές και συσκευές IoT που δημιουργούν κίνηση προς έναν ή περισσότερους servers. Στη νέα αυτή επίθεση που δέχτηκε το Github, η επίθεση έγινε μέσω memcached server που συνήθως βρίσκονται σε κάποιο data center. Ένας τέτοιος server “κασάρει” δεδομένα για να επιταχύνει εφαρμογές web και websites. Όμως, η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να γίνει επικίνδυνη όταν χρησιμοποιηθεί για κακόβουλους σκοπούς, αφού μπορεί να ενισχύσει ένα ιντερνετικό πακέτο δεδομένων έως και 51.000 φορές.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο