22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το PlayStation έσπασε ένα ασύλληπτο ρεκόρ όλων των εποχών όσον αφορά τις κονσόλες

Είναι επίσημο: Η Sony Interactive Entertainment έχει πουλήσει πλέον πάνω από 500 εκατομμύρια οικιακές κονσόλες από την κυκλοφορία του αρχικού PlayStation το 1994. Μάλιστα, το PlayStation είναι το πρώτο brand οικιακών κονσολών που φτάνει το μισό δισεκατομμύριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τη Nintendo και τη Microsoft.

Αυτό το απίστευτα εντυπωσιακό ορόσημο έγινε πραγματικότητα χάρη στην αλματώδη αύξηση των πωλήσεων του PlayStation 5. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2023, η Sony απέστειλε 6,3 εκατομμύρια PS5 στα καταστήματα παγκοσμίως, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις της κονσόλας στα 38,5 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι το PlayStation 2 παραμένει η οικιακή κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, με 155 εκατομμύρια.

Σε αυτό το σημείο ίσως να αναρωτιέστε αν αυτή είναι η πρώτη φορά που η Sony καταφέρνει κάτι τέτοιο, και όχι τυχαία. Το 2018, η εταιρία κυκλοφόρησε μια συλλεκτική PS4 έκδοση για να τιμήσει τις 500 εκατομμύρια PlayStation κονσόλες που πωλήθηκαν. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός περιλάμβανε και τις πωλήσεις φορητών κονσολών, όπως το PSP και το PS Vita, οι οποίες πρόσθεταν σχεδόν 100 εκατομμύρια πωλήσεις στο σύνολο.

Το επίτευγμα της Sony να πουλήσει πάνω από 500 εκατομμύρια οικιακές κονσόλες συνοδεύεται από μερικά ενδιαφέροντα facts. Πρώτον, ο πιο άμεσος ανταγωνιστής της Sony, η Microsoft, εισήλθε στην αγορά των κονσολών όταν το PS1 είχε ήδη απολαύσει μια γενιά πρωτοφανών πωλήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι η Sony είχε ένα σημαντικό προβάδισμα. Η Microsoft φαίνεται να έχει πουλήσει περίπου 185 εκατομμύρια οικιακές κονσόλες, αν και ο αριθμός αυτός δεν είναι απολύτως αξιόπιστος, καθώς η εταιρεία σταμάτησε να μιλά για τις πωλήσεις της στα μέσα της γενιάς του Xbox One.

Από την άλλη, η Nintendo είχε λανσάρει το πρώτο της hardware μια δεκαετία πριν από το PS1, και έτσι θεωρητικά θα έπρεπε να έχει το προβάδισμα. Ωστόσο, όταν η καταμέτρηση περιορίζεται αυστηρά στις οικιακές κονσόλες και στο Switch, η Nintendo έχει πουλήσει λίγο παραπάνω από 400 εκατομμύρια κονσόλες. Αν συμπεριληφθούν οι φορητές συσκευές βέβαια, οι πωλήσεις της Nintendo ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια, με το ορόσημο μισού δις να έχει ξεπεραστεί ήδη από την εποχή του DS και του Wii.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο