22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι PlayStation κονσόλες έχουν τεράστιο προβάδισμα έναντι των Xbox στην Ευρώπη

Σύμφωνα με διάφορες πηγές που περιλαμβάνουν και ανεπίσημες εκτιμήσεις, όπως το VGChartz, η διαφορά στις πωλήσεις των PlayStation και των Xbox κονσολών παγκοσμίως είναι περίπου 2 προς 1. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι το PS4 έχει πουλήσει περίπου 117 εκατομμύρια, ενώ το Xbox One εκτιμάται ότι έχει πουλήσει περίπου 51 εκατομμύρια. Από την άλλη, οι πωλήσεις του PlayStation 5 έχουν ξεπεράσει τα 36 εκατομμύρια, ενώ τα Xbox Series X|S τα πάνε πολύ καλύτερα σε αυτή τη γενιά, με την αναλογία να είναι μικρότερη από 2 προς 1, αφού εκτιμάται ότι έχουν πουλήσεις περίπου 21 εκατομμύρια.
Ωστόσο, παρά την καλύτερη πορεία των συστημάτων νέας γενιάς της Microsoft, το χάσμα στην Ευρώπη παραμένει πολύ μεγάλο, σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία που ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει την εξαγορά της Activision Blizzard από τον αμερικανικό κολοσσό, αφού θα πάρει μέτρα για τις ανησυχίες της Ένωσης σχετικά με την αγορά του cloud gaming.Οι PlayStation κονσόλες έχουν τεράστιο προβάδισμα έναντι των Xbox στην ΕυρώπηΣτην επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία για να αξιολογήσει το αν θα δώσει το πράσινο φως είχε πρόσβαση σε δεδομένα που η Microsoft δεν δημοσιοποιεί ευρέως, υπάρχουν, λοιπόν, μερικές πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Ειδικότερα, η επιτροπή, μεταξύ άλλων τόνισε:
Η Microsoft δεν θα είχε κανένα κίνητρο να αρνηθεί να διανείμει τα παιχνίδια της Activision στη Sony, η οποία είναι ο κορυφαίος διανομέας παιχνιδιών για κονσόλες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (“ΕΟΧ”), όπου υπάρχουν τέσσερις κονσόλες Sony PlayStation για κάθε κονσόλα Microsoft Xbox που αγοράζουν οι gamers. Πράγματι, η Microsoft θα είχε ισχυρά κίνητρα να συνεχίσει να διανέμει τα παιχνίδια της Activision μέσω μιας συσκευής τόσο δημοφιλούς όσο το PlayStation της Sony.
Όπως φαίνεται, λοιπόν, στις χώρες της Ευρώπης, για κάθε 1 Xbox υπάρχουν 4 PlayStation κονσόλες, κάτι που δείχνει πως η Sony εξακολουθεί να έχει τεράστιο προβάδισμα στην εν λόγω αγορά. Αν και δε διευκρινίζεται, στην Ελλάδα, η διαφορά δεν αποκλείεται να είναι ίσως και ακόμη μεγαλύτερη.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο