15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Xiaomi Mi Mix 2S – Έρχεται με ασύρματη φόρτιση και τεχνολογία ΑΙ στις κάμερες του και όχι μόνο!

Χθες κυκλοφόρησαν δύο πόστερ από την Xiaomi, αναφορικά το αναμενόμενο Xiaomi Mi Mix 2S. Οι πληροφορίες που υπήρχαν στα δύο πόστερ, έδειχναν ότι το Mi Mix 2S θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και θα έχει τεχνολογία ΑΙ στις κάμερες του. Εμείς όμως το ψάξαμε λίγο παραπάνω και είδαμε τι άλλο μπορεί να καταφέρει η ΑΙ τεχνολογία του Mi Mix 2S. Ας δούμε τι έχουμε βρει μέχρι στιγμής…Όπως είδαμε λοιπόν και από το πόστερ που κυκλοφόρησε χθες, φαίνεται το σημάδι της αστραπής με ένα πλαίσιο στο κάτω μέρος. Λογικό είναι λοιπόν αυτό να σημαίνει ότι το Xiaomi Mi Mix 2S θα είναι το πρώτο κινητό της εταιρείας που θα υποστηρίζει όχι μόνο την γρήγορη φόρτιση, αλλά και την ασύρματη φόρτιση! Βέβαια όλοι λέγαμε και ξέραμε ότι θα ήταν το Mi7 όταν θα βγει, αλλά απ’ ότι φαίνεται το Mi Mix 2S του έφαγε τα πρωτεία! Μάλιστα στην αφίσα αναφέρετε το εξής κείμενο: “Το 99% των ανθρώπων περίμεναν με ανυπομονησία για μεγάλο χρονικό διάστημα”, ενώ πιστεύεται ότι η ισχύς φόρτισης δεν θα είναι χαμηλή, αλλά στα 15W.

Το άλλο που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι το xiaomi Mi Mix 2S θα έρθει με Snapdragon 845, ενώ θα έχει μέχρι 8 GB RAM.

Η επόμενη βελτίωση και διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της Xiaomi είναι ότι οι διπλές κάμερες που θα έχει το κινητό θα φέρουν τεχνολογία ΑΙ. Οι δύο κάμερες θα υιοθετούν ένα έξυπνο σύστημα, με την κάθε κάθε κάμερα να ελέγχει διαφορετικό πράγμα, ώστε να μπορεί να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με αυτό το πόστερ μας ανακοίνωσε η Xiaomi ότι η κάμερα του Mi Mixs 2S θα έχει τεχνολογία ΑΙ. Το θέμα είναι ότι θα μπορούσε κάποιος να πει, γιατί μόνο στην κάμερα και όχι γενικώς!? Εξάλλου και η αφίσα υπονοεί ότι “όχι μόνο οι κάμερες AI”.

Νωρίτερα, στην ετήσια συνάντηση της Xiaomi πίσω στο 2015, ο CEO της Xiaomi Lei Jun είχε δηλώσει ότι το 2016, το Xiaomi Exploration Laboratory θα δημιουργηθεί για να μελετήσει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και κατευθύνσεις. Τον Φεβρουάριο του 2016 ιδρύθηκε επίσημα το Xiaomi Discovery Laboratories, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρτίδα πρόσληψης ερευνητών για ηλεκτρονικούς αλγόριθμους γραφικών και άλλες συναφείς θέσεις. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, η Xiaomi κέρδισε τα επιτεύγματα στον αλγόριθμο γραφικών: Η ομάδα αλγόριθμου ανίχνευσης προσώπου κέρδισε την πιο έγκυρη πλατφόρμα αξιολόγησης της ανίχνευσης προσώπου πλατφόρμα FDDB που κατατάσσεται στην πρώτη θέση.

Τα τελευταία χρόνια, οι τεχνολογίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, όπως η μηχανική μάθηση, αναπτύχθηκαν γρήγορα και η βιομηχανία είναι γενικά αισιόδοξη όσον αφορά την εφαρμογή της στα έξυπνα τηλέφωνα. Για τη φωτογραφία, η τεχνολογία AI σήμερα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο, κυρίως σε δύο τομείς.

Η πρώτη είναι η αυτόματη επιλογή παραμέτρων όπως η έκθεση και η ταχύτητα κλείστρου κατά τη φωτογράφηση. Οι διαφορετικές σκηνές λήψης απαιτούν διαφορετικές παραμέτρους της κάμερας και ο τρόπος επιλογής των παραμέτρων καθορίζεται από τον επεξεργαστή. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα έξυπνα τηλέφωνα έχουν αντικαταστήσει τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές καρτών, επειδή το πρώτο είναι πολύ πιο υπολογιστικά αποδοτικό από το τελευταίο. Τώρα, με τη βοήθεια του αλγορίθμου AI, η αυτόματη επιλογή παραμέτρων ανάλογα με τη σκηνή θα είναι ακριβέστερη και ταχύτερη, όταν φωτογραφίζετε.

Δεύτερο είναι η μετα-επεξεργασία της φωτογραφίας. Τις περισσότερες φορές, οι χρήστες προτιμούν εικόνες που φαίνονται καλές, πράγμα που απαιτεί από το τηλέφωνο να ρυθμίζει τη φωτεινότητα, την απόχρωση, τον κορεσμό κλπ. Κατά την παραγωγή εικόνων, αυτό είναι και το πιο δύσκολο, αφού πολλές φορές η βελτίωση μπορεί να δημιουργήσει ένα ψεύτικο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιώντας όμως την τεχνολογία AI, η μετα-επεξεργασία των φωτογραφιών μπορεί να ελέγξει καλύτερα, ενώ υπάρχει πια η δυνατότητα για πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τέλος, αναφορικά με τα εφέ φωτογραφίας. Μία ωραία φωτογραφία μπορεί να γίνει φανταστική, με την χρήση των κατάλληλων φίλτρων και εφέ. Η εικόνα στην αφίσα που κυκλοφόρησε για το MIX 2S, κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα…έχει πάρει μία πολύ ωραία φωτογραφία και με την χρήση εφέ την έχει κάνει φανταστική! Μπορούμε να δούμε ότι το φόντο του πορτρέτου της αφίσας έχει αλλάξει από το απλό φόντο στα πανέμορφα φώτα. Για να δημιουργήσετε αυτό το ειδικό εφέ, πρέπει να αφαιρέσετε το θέμα, να προσομοιώσετε το βάθος πεδίου, να προσδιορίσετε το φόντο και στη συνέχεια να προσδιορίσετε με ακρίβεια την πηγή φωτός για να προσθέσετε εφέ. Λεπτομερέστερα, η τεχνολογία AI έχει εμπλακεί ευρέως στην παραπάνω διαδικασία.

Κοιτάζοντας τις παραμέτρους, την προσαρμογή του τελευταίου σταδίου, την προσθήκη των ειδικών εφέ, όλα αυτά με τη βοήθεια της τεχνολογίας AI, αυτά τα σημεία συνήθως απαιτούν επαγγελματίες που να ξέρουν πως να τα χειριστούν. Τώρα με την βοήθεια της τεχνολογίας ΑΙ, ο καθένας μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα επαγγελματίας.

Όχι μόνο κάμερες AI: οι βοηθοί φωνής θα φέρουν επίσης μεγάλη άνεση

Εκτός από την τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων που αντιπροσωπεύει η κάμερα AI, η αναγνώριση ομιλίας είναι επίσης ένα καυτό θέμα μεταξύ των προϊόντων ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, όπως τα έξυπνα τηλέφωνα και η κύρια μορφή έκφρασης είναι ένας ευφυής βοηθός φωνής. Για την Xiaomi, ο βοηθός φωνής τεχνητής νοημοσύνης είναι ο “Little Lovemate Classmate”.

Διαβάστε επίσης: Xiaomi LED flashlight – Ένας μικρός αλλά πολύ δυνατός φακός/powerbank! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο. Δείτε που θα τον βρείτε πιο φθηνά!

Στη συνδιάσκεψη προγραμματιστών Xiaomi IoT που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, ο Lei Jun ανέφερε ότι η πλατφόρμα IoT της Xiaomi έχει περισσότερες από 85 εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές και περισσότερες από 10 εκατομμύρια ημερήσιες συσκευές, καθιστώντας την πλατφόρμα IoT ως την πιο έξυπνη συσκευή υλικού στον κόσμο. Τα επίσημα στοιχεία της Xiaomi έδειξαν επίσης ότι η “Little Lovemate Classmate” ενεργοποιήθηκε πάνω από 11 εκατομμύρια φορές μέσα σ’ ένα 24ωρο, ενώ συνολικά ήταν πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια φορές. Το σίγουρο είναι ότι με τόσα δεδομένα καθημερινά, η ταχύτητα εξέλιξης της “Μικρής Αγάπης” μπορεί να είναι πέρα ​​από τη φαντασία μας. Κάποιος είχε ισχυριστεί προηγουμένως ότι το “Little Lovemates” στο MIX 2S της Xiaomi, εάν χρησιμοποιούσε συνδυαστικά με τον πολύ ισχυρό Snapdragon 845 τα όσα ξέρει, θα μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερο gameplay.

Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε ένα πολύ εντυπωσιακό κινητό από την Xiaomi και πιστεύω ότι δεν θα απογοητεύσει τις προσδοκίες μας. Ενα αναμονή λοιπόν….

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο