21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στούντιο παραγωγής στην Ευρώπη θέλει να αγοράσει το Netflix

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας παραγωγής του Λουκ Μπεσσόν, Europa Corp, φέρεται να βρίσκεται το Netflix σε μια προσπάθεια να συναγωνιστεί επάξια τις Amazon, Julu, Apple και Disney.

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν η εξαγορά θα συμβάλλει ώστε το Netflix να ενισχύσει το περιεχόμενοτου, την ώρα που ο ανταγωνισμός από άλλες πλατφόρμες αυξάνει σημαντικά.

Σύμφωνα με την γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos η εξαγορά δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η EuropaCorp είχε επιβεβαιώσει τις συνομιλίες με διάφορους μνηστήρες ήδη απο τον Φεβρουάριο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες. Ωστόσο οι νέες πληροφορίες θέλουν τις συνομιλίες να προχωρούν γρήγορα και η συμφωνία να έρχεται μέχρι το καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι η EuropCorp, ιδρύθηκε από τον Γάλλο σκηνοθέτη Λουκ Μπεσόν το 1999. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 8 από τις 20 μεγαλύτερες επιτυχίες στη Γαλλία κι όχι μόνο, όπως τα Taken και The Transporter αλλά και το Lucy με την Σκάρλετ Γιόχανσον το οποίο έκανε θραύση στο box office. Ωστόσο στη μακρά λίστα των παραγωγών της συγκαταλέγονται κι αρκετές αποτυχίες, όπως η τελευταία sci-fi σειρά Valerian, οι οποίες έχουν αυξήσει τα χρέη της στα 285 εκατ. δολάρια..

Δείτε επίσης: H96 MAX – H2 TV Box – Αποκτήστε το τώρα με Android 7.1, 4GB RAM και 64GB ROM από το Gearbest χωρίς τελωνείο και με 7% έκπτωση!

Η κίνηση κρίνεται από πολλούς αναμενόμενη μετά και την συμφωνία εξαγοράς Disney / Fox που περιμένει την έγκριση του Χόλιγουντ. Οι εταιρείες παραγωγής στη βιομηχανία του θεάματος τα τελευταία χρόνια ενισχύουν τα στρατεύματά τους για έναν νέο επιχειρηματικό πόλεμο. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδήμονες της αγοράς η μάχη δεν θα περιοριστεί στα εναπομείναντα μεγάλα στούντιο – αρκεί να σκεφτούμε ότι η Disney θα παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα το επόμενο έτος – αλλά θα επεκταθεί και μάλιστα θα είναι σκληρότερος σε εταιρείες όπως το Netflix.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο