22.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

YI Mirror Dash Cam – Ο καλύτερος έξυπνος καθρέπτης αυτοκινήτου με διπλή κάμερα από την Yi. Αποκτήστε το τώρα από το κατάστημά της στο Amazon!

Πάντα ψάχνω να βρω κάτι νέο να σας παρουσιάσω και εάν γίνεται φυσικά κάτι από την Xiaomi. Έτσι είπα να ψάξω να βρω άλλη μία dash camera για το άλλο αυτοκίνητο που έχω και αυτή από την Xiaomi εάν γίνεται (έχω και την 70Min Dash Cam που θα δείτε την παρουσίαση της σήμερα-αύριο). Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα ότι η Yi, η γνωστή μας εταιρεία από την Xiaomi που φτιάχνει φοβερές κάμερες (σας έχω παρουσιάσει μία), φτιάχνει και έξυπνους καθρέπτες για το αυτοκίνητο και μάλιστα έχει κατάστημα στο Amazon! Αυτό σημαίνει ότι έρχεται άμεσα και φυσικά ΧΩΡΙΣ τελωνείο! Έτσι χωρίς σκέψη παράγγειλα την YI Mirror Dash Cam!

Η YI Mirror Dash Cam μου ήρθε συγκεκριμένα από το Amazon Ιταλίας, αλλά εγώ θα σας έχω link από το Amazon Αγγλίας, εάν θέλετε, να την παραγγείλετε πιο εύκολα! Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και από Αγγλία, έρχεται ΧΩΡΙΣ τελωνείο! Το κουτί του έξυπνου καθρέπτη μου ήρθε καλά προστατευμένο μέσα στο ειδικό κουτί που βάζουν τις παραγγελίες από το Amazon. Έκανε μόλις 6 ημέρες για να μου έρθει, ταχύτατα! Ανοίγοντας την συσκευασία του Amazon, είδα το άσπρο κουτί της Yi Mirror Dash Cam.

Το κουτί έχω να πω ότι είναι αρκετά μεγάλο, μακρόστενο. Στη μπροστινή μεριά θα δείτε πάνω αριστερά το λογότυπο της Yi, με μία εικόνα του έξυπνου καθρέπτη που μάλιστα φαίνεται και η 4.3″ οθόνη αφής, απ’ όπου μπορείτε να δουλέψετε άνετα τις ρυθμίσεις του έξυπνου καθρέπτη. Στο πλάι θα δείτε να αναγράφονται κάποια χαρακτηριστικά που υποστηρίζει, ενώ στο κάτω μέρος έχει κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ανοίγοντας το κουτί το πρώτο πράγμα που βλέπουμε είναι τον έξυπνο καθρέπτη της Yi, ενώ μέσα υπάρχει ακόμα το καλώδιο τροφοδοσίας του καθρέπτη, δύο λαστιχάκια όπου θα τα χρησιμοποιήσουμε για να στερεώσουμε τον καθρέπτη πάνω στον υπάρχων καθρέπτη του αυτοκινήτου, ένα εγχειρίδιο σε 6 γλώσσες, μία κάρτα εγγύησης, το ανταπτοράκι για την θύρα του αυτοκινήτου για να παίρνει ενέργεια ο καθρέπτης της Yi και την πίσω κάμερα, με το απαραίτητο καλώδιο σύνδεσης και βίδες για την στήριξής της στο αμάξι.

Ο έξυπνος καθρέπτης της Yi φέρει δύο κάμερες που έχουν την δυνατότητα να καταγράφουν ταυτόχρονα. Η κάμερα που κοιτάει μπροστά, προς τος δρόμο που βλέπουμε δηλαδή, έχει δυνατότητα καταγραφής βίντεο στα 1080p. Διαθέτει πολύ ευρύ φακό 138° και f/2.0, οπότε του είναι πανεύκολο να καταγράψει τα πάντα. Τα βίντεο που δημιουργεί είναι είτε του λεπτού ή τρίλεπτα και το ορίζετε εσείς μέσα από τις ρυθμίσεις του καθρέπτη. Πιο κάτω στο βίντεο, έχω καταγράψει λήψη και βράδυ, αλλά και αργά τ’ απόγευμα, για να δείτε τις δυνατότητές της. Η κάμερα ενεργοποιείται με την έναρξη λειτουργίας του Yi καθρέπτη, αλλά έχετε δυνατότητα να απενεργοποιήσετε την καταγραφή εάν θέλετε. Η κάμερα υποστηρίζει νυχτερινή λήψη, ενώ έχει την δυνατότητα για καταγραφή σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, αλλά διαθέτει και ειδική λειτουργία όπου καταλαβαίνει εάν έχετε κουραστεί και μετά από δύο ώρες οδήγηση, η κάμερα μπορεί να κλείσει μόνο χειροκίνητα. Φυσικά για να κάνετε όλα αυτά, θα πρέπει να συνδέσετε με το καλώδιο τροφοδοσίας, που κρύβεται σχετικά εύκολα. Ο Yi έξυπνος καθρέπτης διαθέτει και 3-άξονες για να μπορεί εύκολα να καταλαβαίνει τις πιθανές απότομες κινήσεις του αυτοκινήτου και να ενεργοποιεί την καταγραφή εκτάκτου ανάγκης.

Ο έξυπνος καθρέπτης της Yi, διαθέτει μία αρκετά μεγάλη οθόνη αφής, 4.3″ για την ακρίβεια, όπου ενεργοποιείτε με την ενεργοποίηση του καθρέπτη. Κλείνει και ανοίγει πατώντας ελαφρά και για λίγο το κουμπί εκκίνησης. Μέσω της οθόνης μπορείτε να μπείτε στις ρυθμίσεις του έξυπνου καθρέπτη και να τις αλλάξετε έτσι όπως εσείς θέλετε.

Ο καθρέπτης στερεώνεται πάρα πολύ εύκολα με τα δύο λαστιχάκια που έχει και τις ειδικές εξοχές που υπάρχουν στο πίσω μέρος του καθρέπτη. Βγάλτε τις έξω και περάστε το λαστιχάκι γύρω από τον καθρέπτη του αμαξιού σας και είστε έτοιμοι.

Ο Yi έξυπνος καθρέπτης διαθέτει άλλη μία κάμερα με δυνατότητα καταγραφής στα 720p. Όπως είπαμε μπορεί να καταγράφει και από τις δύο κάμερες ταυτόχρονα. Η πίσω κάμερα χρησιμοποιείται σαν κάμερα παρκαρίσματος. Συνδέεται με το καθρέπτη στην ειδική εσοχή, ενώ διαθέτει πιστοποίηση IP67, που την κάνει αδιάβροχη και ανθεκτική στη σκόνη. Όταν είναι συνδεδεμένη με τον καθρέπτη, εάν πάτε να κινηθείτε προς τα πίσω, ενεργοποιείται και βλέπετε στο πάνω αριστερός μέρος τι βλέπετε με την πίσω κάμερα.

Εάν πάντως έχετε κάπου πρόβλημα και δυσκολεύεστε σε κάτι, το εγχειρίδιο που έχει είναι αρκετά αναλυτικό και μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Για να μπορέσετε να δείτε τι βίντεο και φωτογραφίες τραβήξατε, θα χρειαστείτε και την αντίστοιχη εφαρμογή από της Yi και συγκεκριμένα την Yi Dash Cam App, που μπορείτε να την βρείτε στο Google Playstore  ή στο Itunes Store. Αφού την κατεβάσετε και την εγκαταστήσετε, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το WiFi στην Yi Mirror Dash Cam και να συνδεθείτε μέσω αυτού του WiFi δικτύου με τον έξυπνο καθρέπτη.

Αφού συνδεθεί με την Yi Mirror Dash Cam, θα μπορείτε να βλέπετε ότι βλέπει η κάμερα, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις όπως φυσικά και να κατεβάσετε στο κινητό σας τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν αποθηκευτεί στην κάρτα.

Δείτε και ένα βίντεο παρουσίαση που ετοίμασα και φαίνεται πως είναι ο καθρέπτης, η εγκατάστασή του στο αμάξι, μία απογευματινή λήψη και μία βραδινή.

Όπως βλέπετε και εσείς, η Yi Mirror Dash Camera είναι πραγματικά ένας φανταστικός έξυπνος καθρέπτης, με διπλή κάμερα και πολλά χαρακτηριστικά. Όπως σας είπα μπορείτε να τον αποκτήσετε από το Amazon.co.uk, χωρίς να φοβάστε για τελωνείο! Ψάχνοντας είδα ότι η Yi έχει και μία ακόμα καλύτερη Mirror Dash Camera, με καλύτερα χαρακτηριστικά στις κάμερες και με δυνατότητα για φωνητικές εντολές, εάν θέλει κάτι καλύτερο από αυτό που σας παρουσίασα – YI Ultra Dash Cam Full HD 2.7K Car Camera.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πως φαίνεται η οθόνη του καθρέφτη κατά την διάρκεια της ημέρας.
    Είναι ευανάγνωστη και με καλή φωτεινότητα η όχι;
    Ευχαριστώ

    • Πολύ δεν είναι να πω την αλήθεια. Το φως που έρχεται από το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, μειώνει την δυνατότητα να είναι πάρα πολύ ευανάγνωστη. Το βράδυ πάντως είναι φοβερή

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο