18.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεόδωρος Φέσσας – Πως η απόφασή του να φέρει την Xiaomi στην InfoQuest, του έφερε πολλά κέρδη!

Πολλοί στην επιχειρηματική πιάτσα απόρησαν για την απόφαση της Quest να διευρύνει τη συνεργασία της με την κινέζικη εταιρία κινητών Xiaomi. Όμως ο Θεόδωρος Φέσσας, παλαιάς κοπής επιχειρηματίας ήξερε τι έκανε, καθώς η νέα καλά μελετημένη και στρατηγικής σημασίας συνεργασία του έφερε τους πολυπόθητους καρπούς.

Ο Θεόδωρος Φέσσας με την Apple και τα iPhone «καλύπτει» τα λεγόμενα υψηλά βαλάντια. Mε την «φθηνή» Xiaomi διευρύνει το πελατολόγιό του. Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή η Apple επί ελληνικού εδάφους μοιράζεται τα πρωτεία με τη Samsung αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 30% των πωλήσεων.

Ουσιαστική η «απάντηση» για την κίνηση της Quest δόθηκε, κατά κάποιο τρόπο, με τον υπολογισμό της περσινής δύσκολης χρονιάς , για την αγορά των κινητών , καθώς η πίτα (συνολική αξία αγοράς) «συμπιέστηκε» κατά 3% και διαμορφώθηκε στα 502,3 εκατ. ευρώ (από 518,6 εκατ., το 2016).

Σε αυτή την δύσκολη αγορά , η Quest παίζει πλέον με δύο γερά «όπλα» που απευθύνονται αντίστοιχα σε δύο διαφορετικά target groups καταναλωτών. Mε τα iPhone στην ακριβή κατηγορία και με τα Xiaomi σε όσους αναζητούν πιο προσιτές λύσεις.

Tο σκορ των πωλήσεων έφερε κάποιες σημαντικές ανατροπές στην «κατάταξη». Έτσι, με βάση τον αριθμό τεμαχίων που πουλήθηκαν, Samsung και Huawei διατήρησαν τις δύο πρώτες θέσεις με μερίδια 32,5% και 17,3% αντίστοιχα. H μία έκπληξη ήταν το πλασάρισμα της ελληνικής MLS (με 9%) στην τρίτη θέση και το πέρασμα της Apple στην τέταρτη. H δεύτερη έκπληξη ήταν η κατάκτηση της πέμπτης θέσης από την «πρωτοεμφανιζόμενη» Xiaomi με μερίδιο 6,2%.

Iκανό για να εκτοπίσει από την 5άδα τη Lenovo (4,7%) και να ακολουθήσουν με χαμηλότερες επιδόσεις οι Vodafone (3,5%), Sony (3,4%), Alcatel (2,6%), Turbo-X (2,4%), ενώ η Nokia έπιασε μόλις το 1,9%.

Αυτό δείχνει ότι το «χαρτί» στο οποίο πόνταρε ο Φέσσας πάει πολύ καλά. Πέρσι τον Ιούλιο, άνοιξε στο Golden Hall και το πρώτο Authorized Mi Store στην Ελλάδα και είναι από τα πρώτα καταστήματα Mi Official Reseller της Xiaomi σε ολόκληρη την Ευρώπη .

Δείτε επίσηςΠροσφορές και κουπόνια από το Gearbest για αγορές οικονομικά! (Updated 09/04)

Τo Mi Store λειτουργεί τόσο ως κατάστημα λιανικής, όσο και ως εκθεσιακός χώρος για προϊόντα Xiaomi, τα οποία είναι διαθέσιμα έτσι εκτός από smartphones, υπάρχουν πολλά αξεσουάρ όπως ακουστικά, θήκες, fitness trackers & ζυγαριές, Bluetooth ηχεία, Power Banks & Rooters, που ο πελάτης μπορεί να αγοράσει. Επίσης, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και άλλα προϊόντα Xiaomi, όπως τηλεοράσεις, πατίνια, ποδήλατα και drones, αλλά και φίλτρα νερού, ατμομάγειρες ρυζιού και Air Purifiers.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Vs

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο