20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Παρακολουθήστε την υγεία σας…μέσω του κινητού σας!

Αυτή την στιγμή όπως πολύ καλά ξέρετε, υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές που μέσω των διαφόρων wearable, μπορείτε να δείτε πολλά στοιχεία για την κατάστασή σας (σφίξεις, καύση θερμίδων, κορεσμό οξυγόνου, πίεση). Η Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων του αμερικανικού στρατού (DARPA) όμως θέλησε να πάει κάμποσα βήματα παραπάνω, και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας ιατρικής παρακολούθησης που θα μπορεί να γίνει μέσω των κινητών τηλεφώνων, χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη εξωτερική συσκευή.

Η DARPA έδωσε πέντε εκατ. δολάρια στην εταιρεία Kryptowire για να αναπτύξει το απαραίτητο λογισμικό που χρειάζεται ένα κινητό για να μπορεί να χρησιμοποιεί τους βιομετρικούς του αισθητήρες, για να παρακολουθεί την κατάσταση υγείας του ιδιοκτήτου του. Έτσι μέσω των διαφόρων δεδομένων που θα συλλέγει από τις κάμερες και τους διαφόρους αισθητήρες του κινητού τηλεφώνου, θα μπορεί να καταλαβαίνει τι γίνεται. Οι αισθητήρες σ’ ένα κινητό είναι εκτός από την κάμερα, ο αισθητήρας φωτός, ο σαρωτής δαχτυλικού αποτυπώματος, μέσω του GPS τον βηματομετρητή, αλλά και άλλα. Η DARPA θέλει ν’ αποκτήσει ένα τέτοιο σύστημα, γιατί θα μπορεί μέσω αυτού να παρακολουθεί την υγεία των στρατιωτών κατά την διάρκεια αποστολών ή ακόμα και στην μάχη.

Το σύστημα θα μπορεί να κάνει συνεχώς διάφορες εξετάσεις και μετρήσεις, ενώ μέσω ειδικού αλγόριθμου θα αναζητά ενδείξεις που μπορεί να υπονοούν την εμφάνιση κάποιας πάθησης, ώστε να ειδοποιεί εγκαίρως τον κάτοχο του κινητού για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση. Βέβαια, και ευτυχώς δηλαδή, εφόσον δημιουργηθεί τέτοια εφαρμογή, η εμφάνισή της και στην αγορά δεν νομίζω ν’ αργήσει, κάτι που θα βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο να μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση υγεία του και να γίνει μία από τις πιο διάσημες εφαρμογές αμέσως!

 

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/04/prosfores-kai-koyponia-apo-to-gearbest-gia-ag/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#db073c” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]Προσφορές και κουπόνια από το Gearbest για αγορές οικονομικά! (Updated 19/04)[/su_button]

 

Το θέμα όμως είναι ότι εδώ εμπλέκεται το ιατρικό απόρρητο και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, καθότι εάν η συσκευή αυτή είτε πέσει σε ξένα χέρια ή ακόμα και κάποιος χάκερ μέσω κάποιου τρόπου αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, αυτό είναι παράνομο με πολλές επικίνδυνες επιπλοκές.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο