16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Κομισιόν ελέγχει εξονυχιστικά την εξαγορά της Shazam από Apple!

Διεξοδική έρευνα στην προτεινόμενη εξαγορά της Shazam από την Apple ξεκίνησε η Κομισιόν, προκειμένου να διαπιστώσει εάν η κίνηση θα μπορούσε να μειώσει τις επιλογές των χρηστών υπηρεσιών online μουσικής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει 90 εργάσιμες ημέρες, έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2018, για να λάβει απόφαση.

«Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι ακούνε μουσική έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν υπηρεσίες streaming. Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτοί οι καταναλωτές δεν θα έχουν λιγότερες επιλογές ως αποτέλεσμα αυτής της προτεινόμενης συγχώνευσης»,ανέφερε η αρμόδια Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager.

Η Επιτροπή διευκρινίζει πάντως, ότι η έναρξη διεξοδικής έρευνας δεν προδικάζει και το αποτέλεσμά της.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Κομισιόν, η προτεινόμενη συναλλαγή για την εξαγορά της Shazam από την Apple, αφορά δύο σημαντικούς και γνωστούς παίκτες στη βιομηχανία της ψηφιακής μουσικής, που δραστηριοποιούνται κυρίως σε συμπληρωματικούς επιχειρηματικούς τομείς.

Η Apple προσφέρει την υπηρεσία streaming μουσικής “Apple Music”, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών streaming μουσικής στην Ευρώπη.

Η Shazam προσφέρει τη γνωστή εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής για κινητές συσκευές.

Στην προκαταρκτική έρευνα η Κομισιόν έθεσε διάφορα ζητήματα σχετικά με το συνδυασμό της ισχυρής θέσης της Shazam στην αγορά εφαρμογών αναγνώρισης μουσικής και της θέσης της Apple στην αγορά υπηρεσιών ροής μουσικής.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/04/elephone-p8-apoktiste-to-simera-se-flash-sales-apo-tin-eu-apothiki-toy-coolicool-choris-teloneio-me-molis-163e/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#db0708″ color=”#eee41c” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]Elephone P8 – Αποκτήστε το σήμερα σε Flash Sales από την EU αποθήκη του Coolicool, ΧΩΡΙΣ τελωνείο, με μόλις 163€![/su_button]

Στο τρέχον στάδιο, η Επιτροπή εκφράζει ανησυχία ότι μετά την εξαγορά της Shazam, η Apple θα αποκτήσει πρόσβαση σε εμπορικά ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με τους πελάτες των ανταγωνιστών της για την παροχή υπηρεσιών streaming μουσικής. «Η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να στοχεύσει άμεσα τους πελάτες των ανταγωνιστών της και να τους ενθαρρύνει να μεταβούν στην υπηρεσία Apple Music. Ως αποτέλεσμα, οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες streaming μουσικής θα μπορούσαν να βρεθούν σε μειονεκτική θέση», αναφέρει.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο