24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ZTE: Δεν μπορούμε καν να καλέσουμε την Qualcomm και την Intel!

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε στις εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ να πωλούν προϊόντα στη ZTE την περασμένη εβδομάδα. Αυτή η κίνηση δεν θα επηρεάσει μόνο τη ZTE, αλλά θα έχει επίσης τεράστιο αντίκτυπο στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού εξοπλισμού επικοινωνιών. Μάλιστα σας το είχαμε γράψει και εδώ την προηγούμενη εβδομάδα όταν το ανακαλύψαμε και σας το είχαμε επισημάνει από τότε.

Ένα βασικό στέλεχος της ZTE δήλωσε: “Απαγορεύεται η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων ή τεχνικών ανταλλαγών με την Qualcomm, την Intel και την Broadcom και άλλους επιχειρηματικούς εταίρους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.” Ο εμπλεκόμενος από τη ZTE δήλωσε ότι μπορεί να θεωρηθεί και σαν δήλωση παραίτησης. Ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι αν και η τρέχουσα απογραφή των εξαρτημάτων της εταιρείας, μπορεί ακόμα να στηρίξει την παραγωγή για περίπου ένα μήνα, η τρέχουσα παραγωγική δραστηριότητα της ZTE έχει σταματήσει!

Η ZTE και το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία διευθέτησης τον Μάρτιο του 2017. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πίστευε, ότι η ZTE παραβίασε απαγόρευση που είχε τεθεί από τις ΗΠΑ, από το 2010 έως το 2016, εξάγοντας εξοπλισμό επικοινωνιών στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, αποκρύπτοντας τις συναλλαγές αυτές μέσω εταιρειών.

Η ZTE παραδέχτηκε ότι έκανε την παραβίαση αυτή και συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1.19 δις δολαρίων ΗΠΑ σαν αποζημίωση. Ωστόσο, υπάρχει επέκταση στο υπάρχων εμπάργκο, θεωρώντας ότι η ZTE συνέχισε να παρέχει ψευδείς στοιχεία, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να συνεχίσει την απαγόρευση για άλλα 7 χρόνια για τη ZTE. Μερικοί πιστεύουν ότι η κίνηση των Η.Π.Α. είναι να “σπάσουν” οι κατασκευαστές έξυπνων τηλεφώνων που υποστηρίζονται από την κινεζική κυβέρνηση και την κινεζική βιομηχανία επικοινωνιών επειδή η ZTE είναι εισηγμένη κρατική επιχείρηση.

Πριν από αυτό, η ZTE ολοκλήρωσε την επέκτασή της στην παγκόσμια αγορά smartphone. Πέρυσι, η εταιρεία έγινε ο ένατος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, με ετήσιες αποστολές να φτάνουν τα 43 εκατομμύρια. Περίπου το 70% του εξοπλισμού εξήχθη στο εξωτερικό και περίπου το ήμισυ του εξοπλισμού εισήλθε στην αγορά των ΗΠΑ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ZTE κατέχει μερίδιο αγοράς περίπου 12% στην αμερικανική αγορά έξυπνων τηλεφώνων και, λόγω αυτού του μεριδίου, έχει καταστεί ο 4ος μεγαλύτερος κατασκευαστής έξυπνων τηλεφώνων στην αγορά των ΗΠΑ.

Όσον αφορά τις βασικές τεχνολογίες, η ZTE εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους εταίρους της στις ΗΠΑ. Η απαγόρευση των ΗΠΑ θα έχει αναμφίβολα τεράστιο αντίκτυπο στη ZTE. Στα smartphones της ZTE, τα εξαρτήματα που παρέχονται από Αμερικανούς προμηθευτές, αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% όλων των εξαρτημάτων. Υπόψιν η ZTE εισάγει ετησίως μεγάλο αριθμό επεξεργαστών από αμερικανικούς κατασκευαστές chip όπως την Intel και την Qualcomm.

Εκτός από το υλικό, το λογισμικό είναι επίσης ένα τεράστιο ζήτημα για τη ZTE. Η τρέχουσα παγκόσμια αγορά smartphone κυριαρχείται από δύο λειτουργικά συστήματα: το iOS της Apple και το Android της Google. Το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί η ZTE χρησιμοποιεί το τελευταίο, αλλά η απαγόρευση των ΗΠΑ απειλεί να απαγορεύσει στη ZTE να χρησιμοποιεί το σύστημα τα επόμενα επτά χρόνια.

Επιπλέον, αυτή η απαγόρευση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης πολύ πιθανό να επηρεάσει το σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου 5G της ZTE. Η ZTE θεωρεί αυτή την τεχνολογία ως τον μελλοντικό παράγοντα ανάπτυξης. Στα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, η εταιρεία είχε μόλις ανακοινώσει ότι είχε φτάσει σε συνεργασία με την Intel και την Qualcomm σε αυτόν τον τομέα.

Εκτός από τη ZTE, οι εμπορικές τριβές μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας ενδέχεται να πλήξουν και τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εξοπλισμού επικοινωνιών της Κίνας, την Huawei. Στις 7 Απριλίου, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) δήλωσε ότι σκοπεύει να απαγορεύσει στους φορείς εκμετάλλευσης των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν το Ταμείο Καθολικής Υπηρεσίας για την αγορά εξοπλισμού από εταιρείες που θεωρούνται ως απειλή για την ασφάλεια του κράτους. Το Ταμείο Καθολικής Υπηρεσίας είναι ένα σχέδιο που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, το οποίο μπορεί να παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες σε αγρότες με πακέτα δεδομένων χαμηλού κόστους.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποπτεύεται ότι η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό των δύο αυτών εταιρειών για να παρακολουθεί τους κατοίκους των ΗΠΑ, καθώς τόσο η Huawei όσο και η ZTE έχουν ως βασικό μέτοχο την κινεζική κυβέρνηση. Η ΗΠΑ άρχισαν να δίνουν προσοχή στην Huawei και τη ZTE από το 2012, όταν τους ζήτησαν να σταματήσουν τη συνεργασία με την κινεζική κυβέρνηση.

 

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/04/elephone-p8-max-alli-mia-eykairia-apo-tin-eu-apothiki-toy-coolicool-se-flash-sales-me-tin-chamiloteri-timi-kai-panta-choris-teloneio/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#db0708″ color=”#eee41c” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]Elephone P8 Max – Άλλη μία ευκαιρία από την EU αποθήκη του Coolicool σε Flash sales με την χαμηλότερη τιμή και πάντα ΧΩΡΙΣ τελωνείο![/su_button]

 

Η απαγόρευση των ΗΠΑ στη ZTE δεν έχει βλάψει μόνο την ΖΤΕ και την Huawei, αλλά σίγουρα θα βλάψουν και τις αμερικάνικες εταιρείες Intel και Qualcomm, αφού θα μειωθούν οι πωλήσεις τους, μιας και μιλάμε για δύο μεγάλους αγοραστές επεξεργαστών!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο