14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Xiaomi – Μήνυση της έκανε η Coolpad για παραβίαση πατεντών! Ζητά την απαγόρευση κυκλοφορίας 8 μοντέλων της εταιρείας!

Σας το είχαμε γράψει και παλιότερα και απ’ ότι φαίνεται έχει συνέχεια η ιστορία μεταξύ Coolpad και Xiaomi! Εάν θυμάστε η Coolpad είχε ανακοίνωσε μια σειρά από παραβιάσεις των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από την Xiaomi, σε 8 μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου και του Mi Mix 2. Σήμερα με νέο εξώδικο έγγραφο, απαιτεί να σταματήσει η κυκλοφορία αυτών των μοντέλων! Πως αντιδράει σε όλα αυτά η Xiaomi!?

Σε ανακοίνωσή της πριν από λίγο, η θυγατρική Coolpad Yulong αναφέρει ότι υπάρχει παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατέχει και προτίθεται να προβεί σε δίωξη κατά της Xiaomi Communication Technology Co., Xiaomi Technology Co.

Η Coolpad Yulong αναφέρει συγκεκριμένα ότι η Xiaomi της έχει “κλέψει” το πρωτόκολλο «διασύνδεσης αρχείων κλήσης multi-mode τερματικού συστήματος», ευρεσιτεχνία με αριθμό Νο ZL200610034036.7. Για το λόγο αυτό απαιτεί η Xiaomi να σταματήσει αμέσως την παραγωγή, προσφορά και πώληση, των Mi Mix 2, Mi Redmi Note 5, Redmi 5 Plus και να λάβει σχετική αποζημίωση για τις οικονομικές απώλειες που έχει υποστεί.

Η Coolpad δήλωσε ότι η υπόθεση έχει γίνει δεκτή αλλά δεν έχει δικαστεί ακόμα.

Σε μια ανακοίνωση νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου, η Coolpad με καταγγελία τότε, ανέφερε ότι και τότε η Xiaomi της είχε κλέψει πατέντα και την χρησιμοποιούσε σε μοντέλα της, χωρίς να έχει το δικαίωμα. Μάλιστα και τότε είχε ζητήσει να σταματήσει η παραγωγή, διάθεση και πώληση των Redmi Note 4X, Mi 6, Mi Max 2, Mi Note 3, Mi 5X, πέντε κινητά τηλέφωνα, φτάνοντας έτσι με τα σημερινά στα 8 μοντέλα της εταιρείας.

Τέλος Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, όπου και πάλι η Coolpad έλεγε ότι η Xiaomi έχει κλέψει τις πατέντες της, όταν είχε ερωτηθεί η Xiaomi, είχε απαντήσει ότι δεν έχει λάβει κανένα εξώδικο έγγραφο από την Coolpad και όταν το λάβει θ’ απαντήσει. Βέβαια μέχρι και σήμερα δεν έχουμε ακούσει κάποια επίσημη απάντηση από την εταιρεία για όλα αυτά, ούτε φυσικά έχει σταματήσει η παραγωγή των 8 αυτών μοντέλων.

[su_table]

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/05/ilife-v7s-pro-mia-entyposiaki-rompotiki-skoypa/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#db0708″ color=”#fdfefd” size=”6″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]ILIFE V7S Pro – Μία εντυπωσιακή ρομποτική σκούπα, τώρα από το Gearbest και με κουπόνι για έξτρα έκπτωση![/su_button]

[/su_table]

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που έχουμε, η Xiaomi εξακολουθεί να μην έχει λάβει ένδικα μέσα.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο