14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το πρόστιμο 1.4 δις της ΖΤΕ αναμένεται να είναι τίποτα μπροστά στο πρόστιμο που θα φάει από την ΕΕ η Alphabet, εταιρεία της Google!

Εάν μας διαβάζετε, σίγουρα θα ξέρετε ή θα θυμάστε ότι η ΖΤΕ είναι να πληρώσει ένα μεγάλο πρόστιμο στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ξέρουμε ότι είναι να πληρώσει πρόστιμο 1 δις δολάρια και  400$ εκατομμύρια τέλος πληρωμών ασφαλείας, φτάνοντας έτσι στο τέλος να πρέπει να πληρώσει 1.4 δις $. Το ποσό σίγουρα δεν είναι μικρό, αλλά αυτό που ακούγεται είναι ότι και η μητρική εταιρεία της Google Alphabet, ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα είναι πολύ σοβαρό!

Σύμφωνα με τους “Financial Times”, η ΕΕ θα επιβάλει πρόστιμο στη μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, αναφορικά με την κατάχρηση που κάνει της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά των κινητών σχετικά με τα λειτουργικό σύστημα Android. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το σύστημα Google Android έχει καταλάβει σχεδόν το 90% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς, με το υπόλοιπο μέρος ν’ ανήκει στην Apple με το IOS. Αυτό το νούμερο δείχνει στην πραγματικότητα την κυριαρχία του Android, χωρίς ουσιαστικά να δίνει αέρα για την ανάπτυξη άλλων συστημάτων που έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή τους.

Πηγές, αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί το ακριβές ποσό που θα χρεωθεί στην εταιρεία σαν πρόστιμο, αλλά βάση τις ίδιες πηγές δεν είναι απίθανο να φτάνει και τα 11 δις δολάρια. Σίγουρα το ποσό δεν είναι μικρό, αλλά για την Google υποθέτω δεν θα της φανεί και πολύ.

Στην πραγματικότητα, αυτή η τιμωρία μελετάτε για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά δεν υπήρξε συγκεκριμένη ετυμηγορία μέχρι στιγμής. Μάλιστα, η εταιρεία είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές πέρυσι ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να εφαρμοστούν το 2018. Επηρεασμένοι από αυτό, η τιμή της μετοχής της Google είχε μειωθεί κατά 1%, αλλά παρέμεινε σταθερή έκτοτε.

Στην πραγματικότητα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε να ερευνά και να συλλέγει στοιχεία για την επιχείρηση Android από το 2015.

[su_table]

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/06/to-facebook-moirazotan-stoicheia-christon-me-kinezikes-etaireies-opos-lenovo-oppo-huawei-tcl/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#db0708″ color=”#fdfefd” size=”6″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]Το Facebook μοιραζόταν στοιχεία χρηστών με κινεζικές εταιρείες όπως Lenovo, Oppo, Huawei, TCL![/su_button]

[/su_table]

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει πρόστιμο στην Google και άλλη μία φορά στο παρελθόν, ύψους 2.7 δις δολαρίων, για κατάχρηση της κυριαρχίας των μηχανών αναζήτησης και κατεύθυνσης των χρηστών στις υπηρεσίες της.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο