22.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

AMD – Κέρδισε μήνυση για καταπάτηση πατεντών ενάντια σε LG, MediaTek, Vizio και Sigma designs

Ο πόλεμος των πατεντών είναι από τους μεγαλύτερους σύγχρονους πολέμους, μεταξύ των εταιρειών με πολλά εκατομμύρια δολάρια απώλειες συνήθως για τους χαμένους. Όλοι έχουν εμπλακεί, Xiaomi, Qualcomm, Apple, Nokia τώρα και η AMD. Μόνο που η AMD δεν είναι από τους χαμένους αλλά από αυτούς που κατάθεσαν μήνυση για καταπάτηση πατεντών σε έξυπνες τηλεοράσεις

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, η AMD είχε καταθέσει μία μήνυση στην Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC), κατηγορώντας τις LG, MediaTek, Vizio και Sigma designs (κατασκευαστής σχεδίων ολοκληρωμένου κυκλώματος), ότι παραβιάζουν μια σειρά από δικά της διπλώματα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίας GPU.

Η AMD ανάφερε στην μήνυση που είχε καταθέσει, ότι οι εταιρείες αυτές πουλούνε στις ΗΠΑ έξυπνα τηλέφωνα, τηλεοράσεις και άλλα προϊόντα, κάνοντας κατάχρηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τεχνολογίας γραφικών. Συγκεκριμένα αφορά τις πατέντες με αριθμό 7.633.506 (Αριθμός Μητρώου ΗΠΑ) που σχετίζεται με το ρυθμιστικό πλαίσιο  που καθιστά ένα μεγάλο αριθμό δεδομένων γραφικών αρχιτεκτονικής επεξεργασίας γραφικών, την πατέντα νούμερο 7.796.133 που αφορά την GPU επεξεργασία υφής που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα και την πατέντα νούμερο 8760454, που αναφέρεται στη συμφωνημένη αρχιτεκτονική υλικού shader της GPU.

[su_table]

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/08/to-banggood-giortazei-tin-12i-epeteio-toy-kai-charizei/” target=”blank” style=”3d” background=”#0791db” color=”#fdfefd” size=”6″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]Το Banggood γιορτάζει την 12η επέτειό του και χαρίζει![/su_button]

[/su_table]

Επιπλέον, η καταγγελία αφορούσε μια συνεχιζόμενη αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιελάμβανε μια αρχιτεκτονική GPU χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο shader (14/614, 967) και ισχυρίστηκε ότι δύο από τις εταιρείες παραβίασαν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Τελικά, η LG και η AMD κατέληξαν σε εξωδικαστική διευθέτηση. Την ίδια στιγμή, οι MediaTek, Sigma Designs και Vizio εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της έρευνας του ITC των ΗΠΑ.

Αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ορισμένες εταιρείες που κατασκευάζουν την μητρική στις τηλεοράσεις της Sigma Vizio, παραβιάζουν διπλώματα ευρεσιτεχνία της AMD, με τη συμμετοχή παράλληλα συστήματα γραφικών αγωγών, οπότε ανέστειλε το δικαίωμα εισαγωγής τους στις ΗΠΑ. Στην ανακοίνωσή της η ITC δεν αποκάλυψε ποια προϊόντα παραβίασαν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της AMD, ούτε κάποιο κατάλογο των τύπων τηλεοράσεων που απαγορεύονται σήμερα να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο