16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Xiaomi – Εάν θέλετε να ξεκλειδώσετε τον bootloader σας θα πρέπει να περιμένετε 1440 ώρες πια (2 μήνες)!!!

Όλοι όσοι έχετε κινητό Xiaomi και έχετε ή θέλετε να βάλετε κάποια custom ROM, ξέρετε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αφού ξεκλειδωθεί ο Bootloader. Στην αντίθετη περίπτωση δεν μπορείτε να βάλετε άλλη ROM, ούτε εσείς, αλλά ούτε και τα μαγαζιά που πουλάνε κινητά της Xiaomi, όπου συνήθως περνάνε Global έκδοση σε κινητό που κανονικά είχε Κινέζικη.

Η όλη διαδικασία δυστυχώς είναι λίγο πιο περίπλοκη από αυτή που θα συναντήσετε στο Google Pixel 2 ή το OnePlus 6, πάλι όμως με τον κατάλληλο οδηγό ο κάθε μέσος χρήστης τα καταφέρνει. Εξαιρώντας τα Android One κινητά που έχει η Xiaomi, δηλαδή τα Mi A2, Mi A2 Lite και Mi A1, δεν μπορείτε να ξεκλειδώσετε τον bootloader με τις συνήθεις εντολές μέσω fastboot. Αντιθέτως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ειδική εφαρμογή της Xiaomi, την Mi Unlock. Στην προσπάθειά της κυρίως να καταπολλεμήσει τους διάφορες μεταπωλητές που έβαζαν ότι ROM ήθελαν και όχι την επίσημη, με αποτέλεσμα πολλές φορές να βάζουν FAKE ROM που δημιουργούσε πάρα πολλά προβλήματα στον τελικό χρήστη, η Xiaomi πρόσθεσε μία χρονοκαθυστέρηση αναφορικά με τον χρόνο ξεκλιεδώματος. Έτσι ενώ αρχικά ήταν 3 ημέρες, νωρίτερα φέτος έγινε 15 ημέρες, με αναφορές από σήμερα το πρωί να λένε ότι ο χρόνος αυτός έγινε στις 1440 ώρες, δηλαδή 2 μήνες!!!

Έτσι από σήμερα το πρωί, πάρα πολλοί χρήστες στο φόρουμ της XDA, στο Reddit, αλλά και στα διάφορα φόρουμ της MIUI, κάνουν αναφορές για μηνύματα όπως αυτό της φωτογραφίας, δηλαδή να τους λέει ότι θα πρέπει να περιμένουν 2 μήνες μετά την αίτηση τους για ξεκλείδωμα του Bootloader για να γίνει αυτό. Οι περισσότεροι από τους χρήστες που θέλουν να ξεκλειδώσουν τον Bootloader, Μπορούσαν ν’ ανεχθούν την τριήμερη αναμονή, άντε και την 15ήμερη που έγινε πιο μετά, αλλά τώρα δύο μήνες!? Επίσης μην ξεχνάτε ότι αυτό θα επηρεάσει σίγουρα και την κοινότητα αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του νέου Poco F1.

Θέλω να πιστεύω ή να ελπίζω ότι αυτό είναι κάποιο λάθος των σέρβερ της Xiaomi και θα διορθωθεί. Γενικώς τα κινητά της Xiaomi είναι από τα διαδεδομένα παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Μην ξεχνάτε ότι οι μετρήσεις πολύ πρόσφατα δείξανε ότι η Xiaomi είναι δεύτερη σε πωλήσεις στην Ελλάδα. Μία τέτοια κίνηση θα κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στα διάφορα φόρουμ της MIUI, αφού δεν ξέρω εάν κάποιος θ’ ασχολείται πια με custom ROM.

[su_table]

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/08/prosfores-kai-koyponia-apo-to-banggood-mono-g/” target=”blank” style=”3d” background=”#0791db” color=”#fdfefd” size=”6″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]Προσφορές και κουπόνια από το Banggood μόνο για τους αναγνώστες του iTechNews.gr[/su_button]

[/su_table]

Επιπρόσθετα, έχοντας ένα ξεκλείδωτο bootloader σας δίνει την δυνατότητα να εγκαταστήσετε custom recoveries, μπορείτε να ρουτάρετε μία συσκευή ή να εγκαταστήσετε custom AOSP-based ROMs. Εάν είστε από αυτούς τους χρήστες που δεν έχετε ακόμα ξεκλειδώσει τον Bootloader του Xiaomi κινητού σας, κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι ίσως μια πιο παλιά έκδοση του Mi Unlock, μπορεί και να μειώσει τον χρόνο αναμονής. Σίγουρα όλη η κοινότητα της Xiaomi παγκοσμίως περιμένει να δει τι θα γίνει με αυτό το θέμα. Εμείς πάντως με το που θα μάθουμε κάτι νέο, θα σας ενημερώσουμε!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο