18.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Xiaomi S1 – Έρχεται ο απόγονός του!

Δεν ξέρω εάν θυμάστε τον Pinnacle S1, την πρώτη προσπάθεια της Xiaomi να φτιάξει τον δικό της επεξεργαστή. Η αλήθεια είναι ότι τότε ήταν ακόμα πολύ νωρίς και δεν είχε την επιτυχία που ανάμενε η εταιρεία. Βέβαια η Xiaomi χρησιμοποίησε τον επεξεργαστή αυτόν στο Xiaomi Mi 5c μόνο. Έκτοτε, δεν τον έχει ξαναχρησιμοποιήσει αυτόν τον επεξεργαστή. Είχε ακουστεί κάποια στιγμή ότι θα έβγαινε ο S2, αλλά τελικά δεν μας έχει παρουσιάσει κάτι η εταιρεία μέχρι σήμερα.

Σήμερα, η εταιρεία Beijing Songguo Electronics που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Xiaomi, ανακοίνωσε επίσημα ότι κατάφερε και έφτασε σε στρατηγικής σημασίας συμφωνία με την Zhongtian Microsystems Co. Ltd., εταιρεία που ανήκει εξ ολοκλήρου στην εταιρεία Alibaba.

Οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα χρησιμοποιήσουν τον επεξεργαστή Zhongtianwei RISC-V CPU ας βάση. Η εταιρεία Songguo Electronics μπορεί να προμηθεύσει υψηλής ανταγωνιστικότητας SoC που μπορούν να βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση του RISC-V στην Κίνα.

Από την συνεργασία αυτή, η εταιρεία Songguo Electronics υπολογίζει στις γνώσεις που έχει η Zhongtianwei στην τεχνολογία CPU R&D όπως και την συνεχή έρευνα που κάνει η εταιρεία σχετικά. Η αρχιτεκτονική του πυρήνα της Zhongtian micro-CPU είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή, ενώ και η αλυσίδα παραγωγής είναι έτοιμη και ώριμη πια. Για να μπορέσει η εταιρεία να μειώσει την όποια άχρηστη τεχνολογία στην κατασκευή του επεξεργαστή και να μπορέσει να τελειοποιήσει την διαδικασία παραγωγής, χρησιμοποιώντας τον RISC-V.

Διαγωνισμός Zeblaze PLUG C – Αποκτήστε το wearable με την έγχρωμη οθόνη, την μεγάλη μπαταρία και χαρακτηριστικά εφάμιλλα με του Mi Band 3

Επιπρόσθετα η Zhongtianwei αναγνωρίζει την επιτυχία της Songguo Electronics στην κατασκευή του S1, αναφορικά με την τεχνολογία που φέρει. Την ίδια στιγμή η Pine έχει μία επιβεβαιωμένη κλιμακούμενη τεχνολογία SDR Modem, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον επεξεργαστή RISC-V να μπει στον κόσμο των κινητών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει μέχρι στιγμής, η Songguo Electronics διαθέτει και σχεδιασμό του SoC, τμήμα ανάπτυξης λογισμικού, τεχνολογία για επικοινωνία MODEM, συστήματα ενσωμάτωσης υλικολογισμικού και hardware αλλά και δυνατότητες σχεδιασμού κινητών τηλεφώνων. Η Songguo Electronics είναι η εταιρεία που κατασκεύασε για την Xiaomi τον πρώτο της επεξεργαστή, τον S1. Το S1 το πρωτοείδαμε στο Xiaomi 5c στις 28 Φεβρουαρίου του 2017.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο