15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η Apple κατηγορείται για παραβίαση πατεντών του iPhone X στη Νότια Κορέα! Κινδυνεύει με αποκλεισμό!

Όπως όλοι ξέρετε πια πολύ καλά, η Apple στις 13 Σεπτεμβρίου ετοιμάζετε να μας παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα που σας έχουμε πει τόσα πολλά μέχρι στιγμή, γι’ αυτά. Το θέμα είναι όμως ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα προηγούμενά της μοντέλα και συγκεκριμένα με το iPhone X!

Έτσι πριν από λίγο και σύμφωνα με τα Κορεάτικα μέσα ενημέρωσης, φαίνεται ότι η Apple έχει χρησιμοποιήσει πατέντα της FinFET χωρίς να έχει την αντίστοιχη άδεια από την εταιρεία! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να τρέχει έρευνα από το Κορεάτικο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας (KAIST) και την κυβέρνηση, ενώ τ’ αποτελέσματα αυτής της έρευνας φαίνεται θα έχουν άσχημο αντίκτυπο στην Apple.

Ουσιαστικά ο έλεγχος που γίνεται είναι αναφορικά με πατέντες της FinFET που θα μπορούσαν αν επιτρέψουν για ακόμα μεγαλύτερη ενσωμάτωση την ημιαγωγών, με βελτίωση της απόδοσης και μείωσης της απαιτούμενης ενέργειας που θα χρειαζόταν.

Το Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα κατά της Apple αναφορικά με αυτή την καταγγελία. Εάν τελικά αποδειχθεί αληθινή, τότε υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος συσκευές όπως πχ το iPhoneX να απαγορευτούν στην Νότια Κορέα.

Σε προηγούμενη περίπτωση η KAIST είχε μηνύσει την Samsung στις ΗΠΑ και κέρδισε 400 εκ δολάρια λόγο ζημιάς. Η Samsung είχε κάνει αίτηση τότε ότι ο πατέντες που σχετίζονται με την Fin-FET είναι μη έγκυρες.

Το Xiaomi Mi 6X κερδίζει το Huawei Honor 8X!? Δείτε τι μας είπε ο πρόεδρος της Huawei Honor, Zhao Ming!

Παρόλο που μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει βγει το τελικό αποτέλεσμα από την έρευνα που διεξάγει το Υπουργείο Εμπορίου, αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι υπέρ της Apple.

Όσο για το ποιες συσκευές αφορά αυτή η πατέντα, δεν είναι μόνο το iPhoneX, αλλά και το iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, 9.7″ iPad, 9.7″ iPad Pro, 10.5″ iPad. Pro, το 12.9″ iPad Pro αλλά και πολλές άλλες!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο