14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Apple συγκέντρωσε το 62% του παγκόσμιου κέρδους στα κινητά!

Θα μου πείτε μα πως, αφού πουλάει τόσο ακριβά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της!? Και όμως….τα τελευταία στατιστικά στοιχεία αυτό δείχνουν.

Παρόλο που η τιμή των τριών νέων μοντέλων που μας παρουσίασε προχθές η Apple, έκανε νέο ρεκόρ τιμής, με το iPhone XS Max 512GB να φτάνει και τα 1600€ και με πιο φθηνό το iPhone XR 64GB να κοστίζει μόλις 813€. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι την Apple την ενδιαφέρει να εισπράξει και όχι να έχει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά από τους άλλους!

Πριν μερικές ημέρες η πολύ γνωστή εταιρεία αναλύσεων Counterpoint, έβγαλε μία έκθεση όπου έδειχνε παγκοσμίως πως κατανέμεται το κέρδος για το 2018. Τα δεδομένα που μας έδειξε δείχνουν ότι υπήρχε μία αύξηση στα έσοδα κατά 4% το 2ο τρίμηνο. Η Counterpoint πιστεύει ότι αυτό έγινε κυρίως λόγο των εταιρειών από την Κίνα, αφού το συνολικό τους κέρδος για πρώτη φορά ξεπέρασε τα 2 δις δολάρια, φτάνοντας έτσι κοντά το 1/5 των κερδών από τα κινητά.

Η Counterpoint ανέφερε ότι ναυαρχίδες από τις κινέζικες μάρκες είναι πολύ ενεργές στις πωλήσεις και η τιμή τους έχει ανέβει υψηλότερα, ειδικότερα προϊόντα όπως τα OPPO Find X, vivo NEX και Huawei P20 Pro

Φυσικά η Apple παραμένει η πιο κερδοφόρα εταιρεία παγκοσμίως στα κινητά και το iPhoneX βοήθησε πάρα πολύ την Apple να φτάσει ένα αρκετά υψηλά μέσο όριο στις τιμές στο 2ο τρίμηνο. Τα δεδομένα έδειξαν ότι το δεύτερο τρίμηνο η Apple είχε το 62% του κέρδους, Samsung 17%, Huawei 8%, Oppo 5%, Vivo 4% και η Xiaomi μόλις το 3%!

Βέβαια εάν τα υπολογίσετε τα νούμερα θα δείτε ότι βγαίνει 99%. Το υπόλοιπο 1% μοιράζετε ουσιαστικά στις υπόλοιπες 600 μάρκες που υπάρχουν παγκοσμίως. Βέβαια όπως καταλαβαίνετε αυτό σημαίνει ότι όλες αυτές οι εταιρείες έχουν απώλειες.

Ulefone X – Αποκτήστε το τώρα σε Flash Sales από την Ευρωπαϊκή αποθήκη του Coolicool, ΧΩΡΙΣ τελωνείο και σε απίστευτα χαμηλή τιμή!

Όσο για την αύξηση κέρδους, το δεύτερο τρίμηνο του 2018 η Xiaomi εμφάνισε 747%, η Huawei 107%, vivo 24% και OPPO 23% όπου όπως δείχνουν έχουν την πιο μεγάλη ανάπτυξη αυτή την στιγμή.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο