17.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Intel – Χάος + έλλειψη επεξεργαστών! Το μερίδιο της AMD στους επεξεργαστές θα αυξηθεί στο 30%!

Για την συγκεκριμένη κατάσταση της Intel σας το γράφαμε και πριν μερικές ημέρες, αλλά καινούργια στοιχεία φαίνεται ότι το επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά. Βάση τα στοιχεία που βλέπουμε και σας γράφαμε και την άλλη φορά, η Intel έχει κολλήσει στα 14nm και δεν είναι ακόμα έτοιμη να τρέξει επεξεργαστές στα 10nm, όταν η AMD φαίνεται ότι μπαίνει σε αυτή την διαδικασία.

Η Intel έχει κυκλοφορήσει μια νέα οικογένεια επεξεργαστών χαμηλής ισχύος, τους U Whiskey lake και την σειρά Y, μία σειρά που είναι  εξαιρετικά χαμηλής ισχύος, τους Amber Lake. Η Intel ετοιμαζόταν να ρίξει τις σειρές αυτές στην αγορά, μιας και θα ήταν μία πάρα πολύ καλή επιλογή, αλλά η έλλειψη που αντιμετωπίζει δεν την αφήνει να το κάνει, κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει την ανάπτυξη ολόκληρης της βιομηχανίας φορητών υπολογιστών και σίγουρα θα επηρεάσει τις διακυμάνσεις των τιμών.

Η AMD από την άλλη φαίνεται να μην αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, με την τιμή της μετοχής της ν’ ανεβαίνει συνέχεια, ενώ το μερίδιο της στην αγορά ν’ αυξάνεται μέρα με την ημέρα.

Επί του παρόντος, η τιμή της μετοχής της AMD είναι στα $ 32 περίπου και συνεχώς ανανεώσετε, ανεβαίνοντας συνέχεια. Μάλιστα η γνωστή επενδυτική τράπεζα της Wall Street Jefferies, αναφέρει ότι θα πρέπει ν’ αναμένεται η τιμή της μετοχής της AMD από τα $30 που είναι τώρα να φτάσει τα $36!

Η Intel συνεχίζει να αλλάζει τον χάρτη πορείας των προϊόντων της, αναγκάζοντας έτσι τους πελάτες να προσαρμόζουν και αυτοί αναγκαστικά το σχεδιασμό τους και τώρα που δεν έχει καθόλου αποθέματα, φαίνεται ότι η AMD, κερδίζει όλο και περισσότερη προτίμηση.

Η εταιρεία Mark Lipacis, εταιρεία ανάλυσης της αγοράς, ισχυρίζεται ότι η HP θα τοποθετήσει στους υπολογιστές της το επόμενο έτος ένα 30% περισσότερο επεξεργαστές AMD, ενώ η Dell αντιστοίχως θα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο επεξεργαστές AMD στο εμπορικό PC.

Η εταιρεία πιστεύει ότι το μερίδιο της AMD στην αγορά υπολογιστών γραφείου, θα αυξηθεί από το σημερινό 10% στο 30%.

Αυτό είναι το πιο «καυτό» παιχνίδι στην ιστορία του PlayStation

Η Lipacis είπε σε μια έκθεση της, ότι η Intel θα συνεχίσει να έχει ελλείψεις σε επεξεργαστές για τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2019, γεγονός που καθιστά τους αναλυτές να πιστεύουν ότι η AMD θα πάρει ένα υψηλότερο μερίδιο σε σύντομο χρονικό διάστημα, συμμετέχοντας και πιο high-end PC όπως και η αγορά διακομιστών.

Η JP Morgan επεσήμανε επίσης ότι η έλλειψη επεξεργαστών της Intel αυξάνεται, ενώ τα 10nm υποφέρουν από προβλήματα μαζικής παραγωγής και ο σχεδιασμός χωρητικότητας μειώθηκε κατά το ήμισυ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο