24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μήνυσε την Xiaomi γιατί ενώ κέρδισε δείπνο με τον Lei Jun, αυτό δεν έγινε ποτέ!

Μία πολύ περίεργη ιστορία έχει εξελιχθεί στην άλλη άκρη του κόσμου. Διαβάζω λοιπόν για μία μήνυση που έγινε κατά της Xiaomi στις 26 Σεπτεμβρίου και έχει κατατεθεί στο Δικαστήριο της Beijing. Αιτία της μήνυσης είναι για “μη τήρηση των συμφωνηθέντων σε διαγωνισμό που είχε διοργανώσει η Xiaomi για τους καταστηματάρχες της”. Το έπαθλο περιλάμβανε και ένα πλήρες γεύμα με τον CEO της Xiaomi, Lei Jun, όπου όπως αναφέρεται στη μήνυση, δεν έγινε ποτέ. Η μήνυση κατατέθηκε από τον κύριο Yang, καταστηματάρχη της Xiaomi.

O κύριος Yang ζητάει αποζημίωση 24000 γιουάν, κοντά 3000€, για την ηθική βλάβη που υπέστη και για πληρωμή του δικαστηρίου και των δικηγόρων. Η όλη ιστορία ξεκινάει με την κήρυξη ενός διαγωνισμού από την Xiaomi, όπου έπρεπε να φτάσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ορισμένο αριθμό πωλήσεων για συγκεκριμένες συσκευές. Ενώ λοιπόν ο κύριος Yang όχι μόνο τις έφτασε, αλλά τις ξεπέρασε, το δείπνο δεν έγινε ποτέ. Ο κύριος Yang, θεωρεί ότι είναι νομικά υποχρεωμένη η Xiaomi να τηρήσει στο 100% τους όρους τους διαγωνισμού, που ποτέ δεν τηρήθηκαν.

Ο διαγωνισμός είχε ανακοινωθεί δημοσίως από την εταιρεία και ο κύριος Yang είχε δηλώσει συμμετοχή τον Αύγουστο του 2017. Έπαθλο θα ήταν ένα μεγάλο κινητό τηλέφωνο και δείπνο με τον Lei Jun. Για να θεωρηθεί κάποιος νικητής θα έπρεπε να κάνει ένα από τα τρία επόμενα: 1) Να πουλήσει πάνω από 300 συσκευές Mi 5X, 2) Να πουλήσει πάνω από 300 συσκευές Redmi Note 5A, 3) να πουλήσει συνολικά πάνω από 400 συσκευές Mi 5X και Redmi Note 5A. Χρονική περίοδο που έτρεχε ο διαγωνισμός ήταν 3 Αυγούστου με 31 Δεκεμβρίου 2017. Ο κύριος Yang κατάφερε και πούλησε μέσα στο χρονικό διάστημα του διαγωνισμού 523 Redmi Note 5A, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από το ελάχιστο του διαγωνισμού (300). Παρόλο που κανονικά έπρεπε να έχει το συμφωνημένο δείπνο, σε ερώτηση στην Xiaomi, αυτή του το αρνήθηκε.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, παρότι οπαδός της Xiaomi, η συγκεκριμένη στάση της στο θέμα, τον έχει πληγώσει πάρα πολύ και γι’ αυτό αναγκάστηκε να φτάσει στο σημείο να καταθέσει μήνυση αθέτησης συμφωνίας. Έχει οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση. Το πλήρες κείμενο του δικαστηρίου στα κινέζικα μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο