20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Huawei P20 Pro – Απενεργοποιήθηκε εξ ορισμού το Master AI της κάμερας του!

Όλοι όσοι ασχολούνται με κινητά και ειδικότερα με τις κάμερες τους, ξέρουν πολύ καλά ότι το δυνατότερο χαρακτηριστικό του Huawei P20 Pro είναι η κάμερα του. Μάλιστα κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα της DxOMark Mobile, κάτι για το οποίο ήταν πάντα πολύ περήφανη η Huawei. Ο συνδυασμός που φέρει η κάμερα από το hardware (το μέγεθος του CMOS αισθητήρα είναι 2.25 φορές από αυτόν του Samsung Galaxy S9+ και 2.7 από αυτόν του iPhone X) και την ΑΙ τεχνολογία, δημιουργεί πραγματικά πολύ εντυπωσιακές και ρεαλιστικές φωτογραφίες, μέχρι πρότινος…περίπου! Γιατί μέχρι πρότινος….περίπου!? Γιατί το κύριο μέρος του AI λογισμικού, το Master AI είναι πια απενεργοποιημένο εξ ορισμού και θα πρέπει ο ίδιος ο χρήστης να το ενεργοποιήσει.

Τι είναι όμως αυτό το Master AI!?

Επειδή οι περισσότεροι, όπως και εγώ δηλαδή, δεν ξέρουμε και πολλά από παραμετροποίηση της κάμερας ή τι ρυθμίσεις θα πρέπει κάθε φορά να βάζουμε όταν θέλουμε να τραβήξουμε μία φωτογραφία. Για τον λόγο αυτό και κυρίως για την διευκόλυνση του απλού χρήστη, η Huawei έφτιαξε το Master AI, μία τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη του Kirin 970, χρησιμοποιώντας τους αλγόριθμους που έχει

Το τελικό αποτέλεσμα βασίζεται πάνω στο αποτέλεσμα που βγαίνει από την αναγνώριση του σκηνικού και την οπτική αναγνώριση. Με τα δεδομένα αυτά, το Master AI προβαίνει σε μία σειρά υπολογισμών βάση κανόνες που έχει και αλγόριθμους και τους παρουσιάζει. Αν ο χρήστης κάνει κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις αυτές, την καταγράφει ώστε να την περιλάβει στην επεξεργασία των δεδομένων του την επόμενη φορά. Με τον τρόπο αυτό το Master AI μαθαίνει συνέχεια τις συνήθειες του χρήστη, με αποτέλεσμα με τον καιρό να μπορεί να του προτείνει επιλογές και σενάρια πιο κοντά σε αυτό που θέλει, ώστε το τελικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας να είναι ακόμα πιο ικανοποιητικό.

Ξαφνικά όμως όλα αυτά σταμάτησαν….!

Στην θεωρία, όλα αυτά ακούγονται πραγματικά φανταστικά και σίγουρα βοηθάνε πάρα πολύ τον απλό χρήστη. Δυστυχώς όμως η πράξη μέχρι στιγμής έχει δείξει άλλα, με τα τελικά αποτελέσματα να είναι διφορούμενα. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι προσωπικές παρατηρήσεις να είναι λάθος, με αποτέλεσμα αυτό να μπερδεύει το ΑΙ και να βγάζει και αυτό λάθος αποτελέσματα. Αποτέλεσμα όλων αυτών να λάβει αρνητικά σχόλια για την χρήση του Master AI και ν’ αναγκαστεί να το απενεργοποιήσει στο τελευταίο update που έβγαλαν για το Huawei P20 Pro.

Η τελευταία ενημέρωση που έβγαλε η Huawei για το Huawei P20 Pro, φέρει την κωδική ονομασία CLT-L29 8.1.9.156 (C432) και όπως βλέπετε στην επιλογή για την κάμερα, φαίνεται ότι το Master AI είναι εξ ορισμού απενεργοποιημένο. Βέβαια μπορείτε να το ενεργοποιήσετε χειροκίνητα, μπαίνοντας στις ρυθμίσεις της κάμερας και ενεργοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή. Την επόμενη φορά που θα τρέξετε την κάμερα, το Master AI θα είναι εκεί να σας βοηθήσει.

Galaxy P30 – Είναι αυτό νέο μοντέλο της Samsung?

Όταν ερωτήθηκε η Huawei σχετικά, η απάντηση που έδωσε η εταιρεία ήταν ότι ” Η εμπειρία του χρήστη είναι το κύριο όταν φτιάχνουμε προϊόντα στη Huawei. Φυσικά και δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στις πληροφορίες που παίρνουμε από τους χρήστες.”

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο