Σίγουρα το να κάνεις προβλέψεις δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν υπάρχει και ούτε υπάρχει κάποια μαγική κρυστάλλινη μπάλα για να δούμε τι μας περιμένει. Παρόλα αυτά, πολλές εταιρείες έχουν κάνει διάφορες προβλέψεις κατά καιρούς για το τι περιμένουν να δούνε στο μέλλον στον τομέα τους. Μία από αυτές είναι και η Microsoft.
Πρόσφατα κάποιοι χρήστες στο Reddit, ξέθαψαν ένα παλιό βίντεο της Microsoft που είχε δημοσιεύσει η εταιρεία το 2009. Στο βίντεο αυτό βλέπουμε τις προβλέψεις της εταιρείας αναφορικά με το τι τεχνολογία θα χρησιμοποιείται στα Κεντρικά της το 2019, δηλαδή φέτος. Δείτε λοιπόν τι έλεγε….
Το βίντεο εάν το δείτε φαίνεται πολύ ωραίο και αρκετά φουτουριστικό ακόμα και σήμερα. Αυτό που κυριαρχεί παντού είναι η ύπαρξη της τεχνολογίας της οθόνης αφής, με διαδραστικές ενημερώσεις, διάφανες οθόνες όπου μπορεί να γράφει κανείς, κινητά μικρά όσο η παλάμη μας με έξτρα οθόνη αποσπώμενη και άλλα πολλά.
Όλα αυτά φαίνονται πάρα πολύ ωραία και μακάρι να γίνουν, αν και προσωπικά πιστεύω ότι θα γίνουν κάποια στιγμή, όχι το 2019. Τεχνολογικά δεν απέχουμε πολύ από τέτοια αξεσουάρ και λειτουργίες, ενώ αρκετές έχουν ήδη γίνει. Το μόνο πρόβλημα σε όλα αυτά είναι η μπαταρία. Λειτουργίες όπως αυτές που βλέπετε στο βίντεο, χρειάζονται δυνατές μπαταρίες και ταυτόχρονα πάρα πολύ λεπτές, κάτι που μέχρι στιγμής δεν το έχουμε καταφέρει. Θεωρώ ότι μόλις ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, τ’ άλλα θα είναι παιχνιδάκι.
Πως σας φάνηκε το βίντεο της Microsoft? Πόσο λέτε ακόμα ν’ απέχουμε από κάτι τέτοιο? Περιμένω σχόλια….
[signoff]