20.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Παιδική πορνογραφία – 10000 sites με υλικό παιδικής πορνογραφίας διαγράφηκαν για πάντα από τους Anonymous

Ένας χάκερ ο οποίος υποστηρίζει πως ανήκει στην ομάδα των αυτόκλητων τιμωρών Anonymous κατέβασε το 20% των σελίδων του dark web. Η επίθεση είχε ως στόχο πάνω από 10.000 σελίδες του dark web που πουλούσαν ή κοινοποιούσαν παιδική πορνογραφία. Το dark web σχετίζεται συχνά με εγκληματική δραστηριότητα και παράνομο περιεχόμενο, όπως η κακόφημη διαδικτυακή αγορά ναρκωτικών Silk Road.

Οι επιθέσεις τα έβαλαν με μία δομή-κλειδί του dark web που ονομάζεται Freedom Hosting 2 το περασμένο Σαββατοκύριακο. To Freedom Hosting 2 φιλοξενεί πάνω από το 20% των σελίδων του dark web και ισχυρίζεται ότι έχει πολιτική μηδενικής ανοχής στην παιδική πορνογραφία.

Σε κάθε σελίδα που κατέβασε ο χάκερ άφησε προειδοποιητικό μήνυμα.

«Είμαστε απογοητευμένοι. Ανακαλύψαμε ψάχνοντας ότι ο σέρβερ σας έχει πάνω από 50% παιδική πορνογραφία. Επιπλέον, έχετε πολλές σελίδες-απάτες, τις οποίες διαχειρίζεστε οι ίδιοι για να καλύπτετε τα έξοδα εξυπηρέτησης.»

Όταν ο χάκερ ανακάλυψε 10 σελίδες παιδικής πορνογραφίας που φιλοξενούνταν στο Freedom Hosting 2, αποφάσισε να κλείσει όλο το δίκτυο. Στην συνέχεια διέρρευσε πληροφορίες από τις σελίδες, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται, περιείχαν φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας και προσωπικά δεδομένα προς πώληση.

Μεταξύ των πληροφοριών που διέρρευσαν περιλαμβάνονται αρχεία του συστήματος των σελίδων και πληροφορίες λογαριασμού από τις βάσεις δεδομένων του, τα οποία ο χάκερ επιτρέπει να κατεβάσει όποιος θέλει δωρεάν.

Στα στοιχεία των χρηστών των σελίδων περιλαμβάνονταν χιλιάδες ανεπαλήθευτοι λογαριασμοί email της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ο χρήστης @YourAnonNews, ο οποίος έχει σχεδόν 1,7 εκατομμύρια followers και πιστεύεται ότι είναι ένας από τους κύριους λογαριασμούς των Anonymous στα κοινωνικά δίκτυα, αρνήθηκε την ευθύνη.

Έφηβος στην Ισπανία κατασκεύασε το προσθετικό χέρι του από τουβλάκια Lego!

«Επειδή αναφέρθηκε ξανά και ξανά, ο λογαριασμός αυτός δεν αναλαμβάνει ευθύνη γι’αυτό», έγραψε απαντώντας σε ένα tweet. «Αφήστε να πάρει τα εύσημα αυτός που πρέπει, αν είναι τόσο επιθυμητό.»

Οι Anonymous έχουν επιτεθεί και στο παρελθόν σε σελίδες του dark web με παιδική πορνογραφία. Η ομάδα είχε βάλει στόχο την αρχική υπηρεσία Freedom Hosting από το 2011 σαν μέρος του “Operation Dark Net”, μια επίθεση στην διαδικτυακή παιδική πορνογραφία. Το “Operation Death Eaters” το 2014 περιελάμβανε την επίθεση σε κύκλους παιδοφιλίας.

Η ομάδα επιτέθηκε και στο Ισλαμικό Κράτος και την Ku Klux Klan τα τελευταία χρόνια. Οι Anonymous είναι ένα αόριστα συνδεδεμένο διεθνές δίκτυο ακτιβιστών και χάκερ. Μια σελίδα που σχετίζεται με την ομάδα την περιγράφει σαν μια διαδικτυακή συγκέντρωση και μια πολύ χαλαρή και αποκεντρωμένη δομή διοίκησης που λειτουργεί με βάση ιδέες και όχι οδηγίες.

Η ομάδα έγινε γνωστή για τις επιθέσεις της σε κυβερνητικές σελίδες, σε ομάδες εξτρεμιστών και εταιρικές ιστοσελίδες.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο