18.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτή προβλέπεται η μεγαλύτερη αλλαγή στο επόμενο iPhone (6S)

Το επόμενο iPhone μπορεί να μην διαφέρει τόσο πολύ εξωτερικά από το σημερινό μοντέλο, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τις «ενδιάμεσες» εκδόσεις που φέρουν το συνοδευτικό «S», ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό να ενσωματώνει μια νέα δυνατότητα, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τις συσκευές τις Apple.

H διαφοροποίηση προκύπτει από τη χρήση μιας νέας οθόνης που θα ανταποκρίνεται στην πίεση, παράλληλα βέβαια με την αφή, προσφέροντας ίσως στον χρήστη και ένα είδος ανάδρασης. Η Apple έχει ονομάσει αυτή τη λειτουργία «Force Touch». Την έχει ενσωματώσει (σε μικρότερη κλίμακα) στο Apple Watch και στα trackpads των νέων Retina MacBook και Retina MacBook Pro, δίνοντας τροφή σε εικασίες και προβλέψεις.

Τώρα, η όποια επιβεβαίωση για την παρουσία Force Touch οθόνης στο επόμενο iPhone – το οποίο λογικά θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο – έρχεται μέσα από διαρροές γύρω από τις νέες λειτουργίες που θα υποστηρίζει το iOS στην έκδοση 9 και η οποία θα συνοδεύσει το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου. Μάλιστα, το συχνά καλά ενημερωμένο γύρω από τα θέματα της Apple 9to5mac.com επικαλείται τη μαρτυρία κάποιων που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρωτότυπες συσκευές με οθόνη που ανταποκρίνεται στην πίεση.
Αν και δεν είναι πρωτόγνωρο, καινοτομίες να δοκιμάζονται και τελικά να μην περνούν στην παραγωγή ή λειτουργίες να ενσωματώνονται στο λογισμικό αλλά να μην ενεργοποιούνται άμεσα, εντούτοις πιστεύεται ότι αυτή τη φορά η ανταπόκριση στην πίεση θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που θα έχει να επιδείξει το επερχόμενο iPhone, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο αλληλεπίδρασης.
Μάλιστα, όπως συμβαίνει ήδη με το Apple Watch και τα trackpads των νέων Retina MacBook, προβλέπεται ότι και η οθόνη του iPhone 6S (και 6S Plus) θα μπορεί να αντιλαμβάνεται τη μεταβολή της πίεσης, ιδιότητα που ιντριγκάρει τους δημιουργούς εφαρμογών και ειδικά όσους ασχολούνται με την ανάπτυξη παιχνιδιών. Εικάζεται επίσης, ότι Force Touch οθόνες θα ενσωματωθούν πριν από το τέλος του έτους και στα επόμενα μοντέλα του iPad.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο