20.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έρχονται Amazfit T-Rex Pro και Mi Smart Band 6!

Όπως ξέρετε πολύ καλά, εδώ στο iTechNews.gr ασχολούμαστε εντατικά με όλα τα smartband και smartwatches της Xiaomi και της Amazfit. Προσπαθούμε όσα γίνεται τουλάχιστον να σας τα κάνουμε ελληνικά ή να παρέχουμε όσο περισσότερο βοήθεια μπορούμε.

Ξέρετε πολύ καλά ελπίζω το σούπερ ανθεκτικό ρολόι της Xiaomi, το T-Rex. Το συγκεκριμένο smartwatch μάλιστα ήταν το πρώτο που πήρε ελληνικό μενού από την Amazfit. Ένα smartwatch που σας το έχει δείξει εκτενώς ο Unpackman, οπότε ότι θέλετε να μάθετε, θα σας παραπέμψω εκεί. Πριν από λίγα λεπτά όμως υπήρξε μία αποκάλυψη σχετική με το ρολόι αυτό!

Έρχονται Amazfit T-Rex Pro και Mi Smart Band 6!

Όπως βλέπετε και από την φωτογραφία, εμφανίστηκε ένα firmware, για την κινέζικη αλλά και διεθνή έκδοση του Amazfit T-Rex Pro! Το ότι είναι Amazfit  T-Rex Pro, δεν θα μου φανεί περίεργο να είναι της Amazfit και όχι της Xiaomi το smartwatch αυτό. Να κάνει δηλαδή η εταιρεία, ότι έκανε στην xiaomi για το Mi band 5, οπου παρουσίασε ένα δικό της, καλύτερο, το Amazfit Band 5, με την δυνατότητα να μετράει κορεσμό, ενώ το απλό Mi Band 5 δεν έχει αυτή την δυνατότητα. Υποθέτω λοιπόν ότι αυτή η Pro έκδοση, θα είναι ουσιαστικά ένα ενισχυμένο GTR 2, με την δυνατότητα να μετράει κορεσμό, να έχει Alexa και να είναι της Amazfit. Αυτό βέβαια, μένει να μας το επιβεβαιώσει και η ίδια η εταιρεία, καθότι δεν έχουμε βρει κάτι ακόμα στο διαδίκτυο, αλλά με την εμφάνιση του firmware είναι σίγουρο ότι θα βρούμε κάτι!

Αλλά οι εκπλήξεις συνεχίζονται….

Ναι, Mi Smart Band 6, δηλαδή της Xiaomi και όχι της Amazfit! Για το Xiaomi Mi SmartBand 6 σας έχω ήδη αναφέρει παλιότερα ότι υπήρχαν κάποιες πρώτες πληροφορίες, ελάχιστες μεν, όπως και αρκετές εικασίες. Ας θυμηθούμε όμως τι σας έλεγα….

Όσοι χρησιμοποιούν ενεργά, διάφορα gadget στην καθημερινή ζωή τους, είναι σίγουρα εξοικειωμένοι με τις δυνατότητες των φορητών συσκευών όπως τασ smartband και τα smartwatch. Για μερικούς, τα έξυπνα ρολόγια ή οι ανιχνευτές φυσικής κατάστασης, έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής τους. Τώρα, έχετε την δυνατότητα χάρις σε αυτά να μην χάσετε ούτε μία ειδοποίηση από το smartphone σας, να ενημερώνεστε για την κατάσταση υγείας σας 24/7, ενώ επίσης προσφέρουν μια σειρά από λειτουργίες σε επώνυμες εφαρμογές για κινητά. Ήδη όλες οι συσκευές που κυκλοφορούν έχουν σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά πια, με κάποιες μικροδιαφορές ανάμεσα στις εταιρείες, ανεξάρτητα εάν είμαι από επώνυμες ή κλώνοι. Οπότε τίθεται το μεγάλο ερώτημα, πώς θα μας εκπλήξουν οι επόμενες γενιές τέτοιων συσκευών; Για παράδειγμα, το Xiaomi Mi Band 6, του οποίου οι προκάτοχοι του, παρότι υστερούν σε χαρακτηριστικά έναντι κλώνων ή ακόμα και του Amazfit Band 5, τι θα μπορούσε να έχει που να το κάνει να διαφέρει και να κάνει κάποιον να το προτιμήσει!

 

Σχεδιασμός

Xiaomi Mi Band 6 - Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής και τι να περιμένουμε!

Είναι απίθανο οι Κινέζοι να διακινδυνεύσουν να αλλάξουν δραστικά την εμφάνιση του Mi Band 6, καθώς οι προηγούμενες γενιές έχουν πια μία πολύ χαρακτηριστική μορφή, η οποία είναι θεμελιώδης για αυτήν τη γραμμή παραγωγής Xiaomi.  Επομένως, μπορείτε να αναμένετε μόνο μια μικρή αύξηση στην περιοχή εργασίας της οθόνης. Οι πληροφορίες που μαθαίνουμε είναι στο επόμενο μοντέλο δεν είναι απίθανο να δούμε μία πλήρη οθόνη, σαν αυτή του Huawei Honor Band 6, αλλά με AMOLED 1,2 ιντσών λογικά και με ανάλυση 360 x 180 pixel. Παρεμπιπτόντως, το Mi Band 5 διαθέτει οθόνη 1,1 ιντσών.

 

Μπαταρία

Xiaomi Mi Band 6 - Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής και τι να περιμένουμε!

Πιθανότατα, οι προγραμματιστές ν’ αυξήσουν επίσης την αυτονομία. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 150 mAh. Αυτό θα είναι αρκετό για εργασία χωρίς επαναφόρτιση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Η μπαταρία των 125 mAh του Mi Band 5, παρέχει αυτή την στιγμή κάπου 7-10 ημέρες πραγματική χρήση, οπότε μία ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία, λογικά θα έφτανε τον χρόνο αυτό ίσως και δύο εβδομάδες!

 

Δόνηση

Xiaomi Mi Band 6 - Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής και τι να περιμένουμε!

Πριν από λίγες εβδομάδες, η πρόθεση της Xiaomi να τροποποιήσει τον κινητήρα δόνησης στο Mi Band 6 αναφέρθηκε μαζικά στο δίκτυο. Θα σας επιτρέψει δηλαδή να τροποποιείτε την δύναμη δόνησης στο Mi Band 6. Δηλαδή, θα μπορεί να δοθεί μια συγκεκριμένη ώθηση δόνησης σε μία λειτουργία, η οποία θ’ αντιστοιχεί στην ειδοποίηση σχετικά με κάποια ενέργεια που θα εκτελείται (για παράδειγμα, σχετικά με την επίτευξη του προγραμματισμένου αριθμού βημάτων, την αύξηση του καρδιακού ρυθμού κ.λπ.) ή ειδοποιήσεις από οποιαδήποτε εφαρμογή. Συνολικά, θα παρουσιαστείτε με το χέρι σας για να επιλέξετε τη φύση του παλμού δόνησης από 150 επιλογές. Εδώ να επισημάνω ότι η δυνατότητα αυτή υπάρχει ήδη στα ρολόγια της Amazfit, οπως και στο Amazfit Band 5, οπότε δεν είναι κάτι το καινούργιο ή το αδύνατο, αλλά κάτι που έχει χρησιμοποιήσει για τον εαυτό της η Amazfit και δεν το έχει δώσει στην Xiaomi.

Xiaomi Mi Band 6 - Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής και τι να περιμένουμε!

 

Υψόμετρο

Μία από τις πιο σημαντικές αναμενόμενες καινοτομίες στο Mi Band 6 είναι το βαρομετρικό υψόμετρο. Μια τέτοια συσκευή σε ένα έξυπνο ρολόι δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί σε “έξυπνα” βραχιόλια. Επιπλέον, στους ανιχνευτές φυσικής κατάστασης της Xiaomi, η συγκεκριμένη λειτουργία αναμενόταν να την πρωτοδούμε από την έκδοση 4 του Mi Band. Ίσως είναι η έκτη γενιά που θα αποτελέσει η έκδοση που θα το δούμε για πρώτη φορά, καθώς οι φήμες για αυτό έχουν ήδη εξαπλωθεί στο δίκτυο.

Το θέμα είναι ότι η Amazfit πρωτίστως και μετά και η Xiaomi, δεν έχει δείξει να σέβεται τους χρήστες που αγοράζουν το Mi Band. Το Mi Band, ως Mi, η Amazfit δηλώνει αναρμόδια στο οτιδήποτε έχει στην κατασκευή του. Δυστυχώς όμως, ενώ περιμέναμε κάποια πράγματα να δούμε στο Mi Band 5, δεν τα είδαμε ποτέ και τα είδαμε στο Amazfit Band 5. Όσον αφορά τα ελληνικά, κάτι που εμδιαφέρει όλους τους Έλληνες, εδώ για ακόμα μία φορά έδειξε ότι δεν την ενδιαφέρει καθόλου η εταιρεία. Ενώ είχαμε δώσει το ελληνικό αρχείο που είχε φτιάξει και δίναμε, του Γιώργου, με τα σωστά ελληνικά, η Amazfit και η Xiaomi αποφάσισαν ότι μας άξιζε να πάρουμε μία λάθος μετάφραση Google, για μία συσκευή που την έχετε πληρώσει όλοι και δεν έχετε πάρει δωρεάν, άρα έχετε πληρώσει για αυτή την σωστή μετάφραση που ποτέ δεν πήρατε από την εταιρεία και αμφιβάλλω εάν θα πάρετε ποτέ!

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η Amazfit έχει υπογράφει συμβόλαιο με την Xiaomi να συνεργάζονται για άλλα τρία χρόνια, αλλά εάν είναι να βγάζει μοντέλα που ν’ ανταγονίζονται την Xiaomi, κανοντάς τα ελαφρώς καλύτερα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί υπογράφτηκε αυτό το συμβόλαιο! Όπως και να έχει το πράγμα, προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει πρώτα ν’ αλλάξει στάση η εταιρεία απέναντι σε όλους τους αγοραστές της, καθότι και σε ξένα site διαβάζω άπειρα αρνητικά σχόλια για την after sales υποστήριξη της εταιρείας, και μετά να δει τι θα κάνει με τα δικά της και με της Xiaomi τα wearable/smartwatch.

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από το firmware δείχνουν ότι μάλλον θα περιέχει την δυνατότητα για NFC πληρωμές και εκτός Κίνας! Θεωρώ αυτή την κίνηση αυτονόητη πια, μιας και οι ανέπαφες πληρωμές μονοπωλούν πια την καθημερινότητά μας, τώρα κυρίως και λόγο κορονοϊού. Οπότε η προσθήκη και αυτού του χαρακτηριστικού και εκτός Κίνας, είναι επιβεβλημένο θα έλεγα. Βέβαια, η διαδικασία αυτή δεν είναι ότι δεν ήθελε να την προσθέσει η Xiaomi, απλώς έπρεπε να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις στην Ευρώπη και ΗΠΑ, περί προσωπικών δεδομένων.

Εμείς πάντως εδώ θα προσπαθήσουμε πάντα να τα υποστηρίζουμε, ΔΩΡΕΑΝ, ανεξαρτήτως του όποιου πιθανού κόστους για εμάς, μιας και η εταιρεία δεν το σκέφτεται το ίδιο με εμάς….

Σίγουρα θα το ψάξω περισσότερο και ελπίζω να σας έχω περισότερα νέα σχετικά με τα δύο αυτά νέα smartband/smartwatch!

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο