15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το Cosmote TV με την κίνηση αυτή αφήνει πίσω Netflix και κάθε αντίπαλο…!

Στην κορυφή των τεχνολογικών εξελίξεων βρίσκεται η Cosmote TV με τη νέα streaming υπηρεσία. Με 240.000 συνδρομητές αναμετράται με το Netflix, το οποίο στην Ελλάδα, υπό την ανοχή των κυβερνήσεων, απολαμβάνει ένα ξεχωριστό καθεστώς λειτουργίας, χωρίς την καταβολή φόρων και χωρίς να ανακοινώνει αριθμό συνδρομητών, ενώ χρησιμοποιεί εθνικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.

Η νέα Cosmote TV είναι η πρώτη streaming υπηρεσία στην Ελλάδα που συνδυάζει το ζωντανό πρόγραμμα των καναλιών με το on demand περιεχόμενο σε μια προσωποποιημένη εμπειρία θέασης, καθώς το μενού προσαρμόζεται δυναμικά στα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη. Με τον τρόπο αυτό οι συνδρομητές μπορούν να βρουν εύκολα και γρήγορα το περιεχόμενο που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις τους. Μεταξύ άλλων, επιτρέπει την ταυτόχρονη θέαση σε δύο οθόνες για όλο το περιεχόμενο, πλην του αθλητικού, που είναι διαθέσιμο σε μία οθόνη, και υποστηρίζει έως πέντε ξεχωριστά προφίλ για κάθε χρήστη, ενώ υπάρχει και ειδικό παιδικό προφίλ με υπηρεσία γονικού ελέγχου.

Η ανταγωνίστρια της Cosmote TV, η Nova, δεν έχει προχωρήσει σε μια αντίστοιχη τεχνολογική αναβάθμιση, έχοντας όμως υπηρεσία on demand παράλληλα με τη δυνατότητα της θέασης των προγραμμάτων σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, είναι σημαντικό πως η νέα Cosmote TV μεταδίδει πρόγραμμα και σε ποιότητα 4Κ, όταν η ελεύθερη τηλεόραση, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, είναι καθηλωμένη ακόμη στη μετάδοση standard definition.

Ο ανταγωνισμός που δέχονται η Cosmote TV και η Nova από το Netflix είναι διπλός. Το Netflix έχει πλήθος δικών του παραγωγών και άλλες που αγοράζει για να τις προσφέρει στους συνδρομητές, ενώ η Cosmote TV τώρα κάνει τα πρώτα βήματά της στην παραγωγή ελληνικού πρωτότυπου περιεχομένου, με σειρές όπως το «Έτερος Εγώ» και το «42C». To δεύτερο σημείο είναι η χαμηλή συνδρομή του Netflix, το οποίο αποδίδει μόνο ΦΠΑ σε χώρα της ΕΕ, ενώ παράλληλα οι συνδρομές γίνονται συνάλλαγμα στο εξωτερικό.

Ο ΟΤΕ και η Forthnet επιβαρύνονται με τον φόρο των επιχειρήσεων, τον φόρο 5% επί των διαφημίσεων, ενώ επί της ουσίας, έχοντας υψηλούς τζίρους, είναι μαζί με την ΕΡΤ οι στυλοβάτες του ΕΔΟΕΑΠ, αποδίδοντας κάθε μήνα το 2% επί των εσόδων τους.

Η κυβέρνηση, αντί να λύσει τα βασικά αυτά ζητήματα, με τις φωτογραφικές διατάξεις του «νόμου Πέτσα – Λιβάνιου» επιβαρύνει περισσότερο τον ελεύθερο ανταγωνισμό σε βάρος των Cosmote TV και Nova.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο