Νωρίτερα, υπήρχαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι η Hyundai Motor θα διαχώριζε ένα τμήμα για να επενδύσει από κοινού στην ίδρυση μιας κοινοπραξίας με την Google, αφιερωμένη στην έρευνα και την ανάπτυξη αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Μετά την κυκλοφορία των ειδήσεων, η τιμή της μετοχής της Hyundai Motor αυξήθηκε απότομα σήμερα, φτάνοντας τα 232.000 γουόν, μία αύξηση της τάξεως του 5,94%.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η Hyundai Motor απάντησε σήμερα ότι τα νέα δεν είναι αληθινά. Σύμφωνα με το Bloomberg News, η Apple είχε προηγουμένως διαπραγματευτεί με την Hyundai Motors, για να συζητήσει τα σχέδια για την ανάπτυξη του Apple Car, με την Hyundai Motors να το ανακοινώνει. Ωστόσο, η Apple αργότερα ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις διαπραγματεύσεις, διότι δεν ήταν σίγουρη τελικά με την προσέγγιση της Hyundai.
Το iTechNews.gr πληροφορήθηκε ότι η Hyundai Motor ανακοίνωσε την απόδοσή της την 1η Απριλίου. Οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων της εταιρείας έφτασαν τις 375.924 τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μια ετήσια αύξηση 22,4%. Αυτός είναι επίσης ένας από τους σημαντικούς λόγους που προκάλεσαν την άνοδο της μετοχής της σήμερα.
[signoff]
