20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτή κι αν είναι “Modα”!!! Ηλεκτρικό Mercury της δεκαετίας του 1940 με μπαταρίες Tesla…

Η μανία των μετατροπών παλιών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά έχει εξαπλωθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη Οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο που θυμίζουν V8 κινητήρα!του πλανήτη. Ακόμα και πολύ σπάνια ή πολύ παλιά μοντέλα δεν ξεφεύγουν από τους λάτρεις των μετατροπών οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δημιουργούν κοσμήματα.

Εκείνο που μας τράβηξε την προσοχή είναι ένα εκπληκτικό Mercury Coupe του 1949 το οποίο έπεσε στα χέρια της Icon. Πρόκειται για ένα ονειρεμένο αυτοκίνητο σήμα κατατεθέν μιας άλλης εποχής όπου το αμερικανικό όνειρο ήταν ακόμα ζωντανό. Το σημαντικό στη συγκεκριμένη μετατροπή ήταν πως η αρχική μορφή του Mercury δεν άλλαξε καθόλου. Ακόμα και το χρώμα του αυτοκινήτου παρέμεινε ίδιο, ενώ στο εσωτερικό είναι σαν να μπαίνεις στο γνήσιο Mercury.

Ακόμα και οι σκουριές στο καπό έχουν μείνει απείραχτες

Όλο το υπόλοιπο πακέτο όμως έχει βελτιωθεί και μάλιστα σημαντικά. Βασικό στοιχείο της μετατροπής ήταν η επιλογή του ηλεκτροκινητήρα. Όχι, ένας αλλά δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετήθηκαν στο κέντρο του αυτοκινήτου έχοντας συνολική απόδοση 400 ίππους. Οι μπαταρίες προέρχονται από το Tesla Model S και χαρίζουν αυτονομία κοντά στα 300 χιλιόμετρα, ενώ διαθέτει δύο επιλογές φόρτισης με πρίζα για ταχυφορτιστή της Tesla και μια πρίζα της Chademo.

Η κατασκευή είναι πολύ ισχυρή για να αντέξει τους 400 ίππους

Εντελώς επανασχεδιασμένο είναι το πλαίσιο, οι αναρτήσεις και τα φρένα του αυτοκινήτου για να μπορέσει να Οι ηλεκτροκινητήρες έχουν τοποθετηθεί στο κεντρικό τούνελ του αυτοκινήτουανταπεξέλθει στην αυξημένη ισχύ. Διπλά ψαλίδια στις αναρτήσεις έχουν τοποθετηθεί εμπρός και πίσω, ενώ τα φρένα διαθέτουν σύστημα ανάκτησης της ενέργειας.

Η μετάδοση είναι χειροποίητη από ανθρακονήματα, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί και εξαρτήματα από το Dana 60 (extreme 4X4 όχημα) για να μεγιστοποιηθεί η αντοχή του πλαισίου. Ίσως, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο πάντως του αυτοκινήτου είναι η μορφή των μπαταριών οι οποίες έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να θυμίζει V8, τον γνήσιο δηλαδή κινητήρα του Mercury Coupe.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο