18.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε στις “4” του Roland Garros

Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στα ημιτελικά ενός τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Ιστορική νίκη πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη, καθώς με την επικράτησή της με 2-0 σετ επί της Ίγκα Σβιάτεκ, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Για την Ελλάδα, η πρόκριση της Σάκκαρη είναι διπλά ιστορική, καθώς μετά την χθεσινή πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στους 4 για το ίδιο τουρνουά, είναι η πρώτη φορά που δύο τενίστες βρίσκονται ταυτόχρονα στα ημιτελικά ενός τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ της αντιπάλου της -που βρίσκεται στο νούμερο 9 της παγκόμιας κατάτταξης- (6-4, 6-4) στον σημερινό προημιτελικό και πλέον θα αντιμετωπίσει στους τέσσερις του γαλλικού όπεν την Τσέχα, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (νούμερο 33), η οποία επίσης προκρίνεται για πρώτη φορά στην καριέρα της στους 4 σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Η Τσέχα τενίστρια είναι περισσότερο γνωστή για τα κατορθώματά της στον διπλό γυναικών, όπου έχει κατακτήσει Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλετον και βρίσκεται στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης.

Επί του παρόντος, το momentum φαίνεται να είναι με την Ελληνίδα τενίστρια, αφού έχει αποκλείσει και τις δύο φιναλίστ του περσινού τελικού.

[signoff]

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο