23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ένας αστροφυσικός αποδομεί τα stunts του Fast and Furious 9!

Τα Fast and Furious αναμφίβολα αποτελούν ταινίες που περιέχουν εντυπωσιακά stunts. Και εδώ αναλύουμε τους λόγους που ορισμένα από αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Το IGN, ένα κανάλι στο YouTube για gaming και άλλο ψυχαγωγικό περιεχόμενο, αποφάσισε να ασχοληθεί με το F9, την τελευταία ταινία της σειράς Fast and Furious. Φώναξε λοιπόν τον Aaron White, έναν αστροφυσικό από το California Academy of Sciences και είπαν να αναλύσουν μερικά από τα πιο παλαβά σκηνικά που θα δούνε όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν κάποια κινηματογραφική αίθουσα, αυτό το καλοκαίρι.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε εξαρχής πως το video που ακολουθεί δεν αναλύει όλα τα stunts που υπάρχουν παρά μόνο μία σειρά «μαγικών» που γίνονται με τη χρήση ενός κινητού ηλεκτρομαγνήτη. Αυτά ακριβώς είναι που σχολιάζει ο οικοδεσπότης μας, με αρκετά εύστοχο τρόπο. Ακόμα και για όσους δεν γνωρίζουν τα βασικά από φυσική και ηλεκτρομαγνητισμό, ο White τα εξηγεί αρκετά απλά, ώστε να μην υπάρξουν κενά και παρανοήσεις.

Όπως θα δείτε και στις εν λόγω σκηνές, οι πρωταγωνιστές της ταινίας καταφέρνουν να μαγνητίζουν αυτοκίνητα, να τα απωθούν, ακόμα και να εστιάζουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση!

Για όσους τώρα γνωρίζετε φυσική, να είσαστε σίγουροι πως τα εννέα λεπτά που ακολουθούν θα τα βρείτε πιο απολαυστικά από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στο YouTube αυτές τις μέρες.

[signoff]

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο