22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γκουρμέ μεζεδάκια για να συνοδεύσετε το τσιπουράκι σας!!

Στέκια για νόστιμα μεζεδάκια στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους

Τέσσερις καθιερωμένες διευθύνσεις στο κέντρο

Τα μεζεδοπωλεία αποτελούν πάντα την καλύτερη επιλογή για να τα πείτε με την παρέα. Συνδυάζοντας το φαγητό με το ποτό, κάποια όχι μόνο με τα παραδοσιακά τσίπουρο και ούζο αλλά και με cocktails, δεν υπάρχει ιδανικότερος τρόπος για να απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ευχάριστες στιγμές στο κέντρο. Τα στέκια που ακολουθούν, ωστόσο, έχουν μία ιδιαιτερότητα. Σερβίρουν νόστιμους ελληνικούς μεζέδες με ένα πιο σύγχρονο twist απογειώνοντας τη γεύση.

 

Ergon House

 

Η φιλοσοφία του Ergon House είναι λίγο πολύ γνωστή στους περισσότερους, με τη φήμη του να ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα (το concept ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη) και σήμερα να διαθέτει καταστήματα και στο εξωτερικό. Παντρεύοντας αρμονικά τα εκλεκτά προϊόντα επιλεγμένων Ελλήνων παραγωγών που βρίσκει κανείς στο deli που λειτουργεί στο χώρο (Μητροπόλεως 23), η κουζίνα του σερβίρει νόστιμα ελληνικά πιάτα με το δικό του μοντέρνο twist το καθένα. Ως επιπλέον δέλεαρ η boho ταράτσα με coktails από το βραβευμένο The Clumsies.

 

Το Λοκάλι

 

Ένα από τα στέκια που έκαναν και πάλι σημείο αναφοράς την περιοχή του Ψυρρή για τους λάτρεις του κέντρου. Το Λοκάλι (εκεί όπου άλλοτε συναντούσαμε το Σινέ Ψυρρή) στην όμορφη και δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές σερβίρει μεζέδες εμπνευσμένους από την ελληνική κουζίνα, συνδυασμένους αριστοτεχνικά με πιο σύγχρονες τεχνικές και στοιχεία, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που μένει αξέχαστο στον ουρανίσκο του καθενός. Στα συν, φυσικά, τα εξαιρετικά cocktails του, η ενημερωμένη λίστα κρασιών και η έμφαση που δίνεται στον καφέ.

Αστέρ

 

Μικρό και γουστόζικο γευστικό στέκι στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 48), που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας μεταμοντέρνος κρητικός καφενές. Στα λιγοστά τραπεζάκια του απολαμβάνει κανείς απολαμβάνουμε αυθεντικούς παραδοσιακούς αλλά και πιο εκχογχρονισμένους κρητικούς μεζέδες, οι οποίοι γίνονται καθημερινά ανάρπαστοι.

 

Σερσέ Λα Φαμ

 

Αν και η αισθητική του παραπέμπει σε γαλλικό μπιστρό, το Σερσέ Λα Φαμ στην καρδιά της Αθήνας (Μητροπόλεως 46) εστιάζει στην ελληνική κουζίνα, με εμπνευσμένα πιάτα- πειρασμούς. Οι «πειραγμένοι» μεζέδες του καταλόγου είναι εμπνευσμένοι από διάφορα σημεία της Ελλάδας και συνοδεύονται ιδανικά με κάποιο από τα εκλεκτά τσίπουρά του.

[signoff]

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο