22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανακαλείται γνωστό φάρμακο που απευθύνεται σε καπνιστές ο ΕΟΦ!!!

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ),σημερινή του ανακοίνωση, αναφέρει ότι ανακαλεί από τα ράφια, παρτίδες από γνωστό φάρμακο που απευθύνεται σε όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με σημερινή του ανακοίνωση, γνωστοποιήσε ότι ανακαλούνται από τα ράφια παρτίδες από γνωστό φάρμακο που απευθύνεται σε όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε «λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης για την ουσία N-νιτροζο-βαρενικλίνη».

Πρόκειται για το φάρμακο με την ονομασία Champix F.C. TAB 0,5/1mg και η ανάκληση αφορά τις παρτίδες 00019013 και 00020007.

Η παρούσα απόφαση, σημειώνεται στην ίδια ανκοίνωση, εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Pfizer Ελλάς Α.Ε.

Η εταιρεία Pfizer Ελλάς Α.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Η βαρενικλίνη (varenicline) συνδέεται με υψηλή συγγένεια και εκλεκτικότητα με τους α4β2 νευρωνικούς νικοτινικούς υποδοχείς της ακετυλχολίνης, όπου δρα ως μερικός αγωνιστής. Παρουσιάζει, αφενός, δράση αγωνιστή με χαμηλότερη εγγενή αποτελεσματικότητα από τη νικοτίνη και, αφετέρου, δράση ανταγωνιστή παρουσία της νικοτίνης.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο