17.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

5,7 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη… δημιουργεί η ψηφιακή τεχνολογία!!!

Ως καταλύτης για την απασχόληση στην Ευρώπη λειτουργούν οι ψηφιακές τεχνολογίες, με την ψηφιοποίηση να δημιουργεί εκατομμύρια θέσεις εργασίας την επόμενη δεκαετία. Για την ακρίβεια, οι αυξανόμενες επενδύσεις σε ψηφιακές τεχνολογίες θα μπορούσαν να προσθέσουν έως και 5,7 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη έως το 2030.

Η επιταχυνόμενη επένδυση στην ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα, γνωστή και ως “Twin Transformation” μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στους κλάδους βιομηχανικού εξοπλισμού, υψηλής τεχνολογίας, λογισμικού, υπηρεσιών κοινής ωφελείας, αυτοκινητοβιομηχανίας, βιοεπιστημών, τηλεπικοινωνιών και μέσων.

Ωστόσο, για να δημιουργηθούν αυτές οι θέσεις εργασίας, η Ευρώπη θα πρέπει να ενισχύσει την παγκόσμια ηγετική θέση της στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα καταναλωτικά αγαθά, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τη χημική βιομηχανία. Επίσης, όπως επισημαίνει νέα μελέτη, που εκπόνησε η Accenture σε συνεργασία με την BusinessEurope, η Ευρώπη θα πρέπει να αξιοποιήσει τη δυναμική των κλάδων, στις οποίες οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι ήδη εδραιωμένες, όπως η αεροδιαστημική και η άμυνα, οι βιοεπιστήμες, οι τηλεπικοινωνίες και τα μέσα.

Παράλληλα, ευκαιρίες υπάρχουν και σε άλλους κλάδους, όπως του βιομηχανικού εξοπλισμού, της τεχνολογίας και του λογισμικού, οι οποίοι θα πρέπει να επενδύσουν περαιτέρω στην καινοτομία και να επιταχύνουν το μετασχηματισμό τους, τόσο σε επίπεδο ψηφιακών τεχνολογιών, όσο και βιωσιμότητας.

Περί ανάκαμψης
Η μελέτη “Europe’s new dawn – Reinventing industry for future competitiveness” αναφέρει ότι, παρ’ όλο που η Ευρώπη συμβάδιζε με άλλες οικονομίες σε επίπεδο ανάπτυξης και μεριδίου αγοράς στην εποχή προ-πανδημίας, η πορεία της έκτοτε παρουσιάζει αποκλίσεις. Συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αναμένουν, πλέον, ότι η ανάκαμψή τους από την πανδημία θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες περισσότερο σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των εταίρων τους στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία περιλαμβάνει έρευνα σε 700 υψηλόβαθμα στελέχη στην Ευρώπη, οι τεχνολογικές επενδύσεις θα πρέπει να εστιάσουν στην τεχνητή νοημοσύνη, που αναφέρθηκε από το 66% των ερωτηθέντων, το 5G και 6G (58%), το cloud (52%) και τις μπαταρίες επόμενης γενιάς (34%).

Όταν ζητήθηκε να προσδιορίσουν τομείς με υψηλή ανάπτυξη, το “smart manufacturing” αναφέρθηκε από τους περισσότερους ερωτηθέντες (55%), ακολουθούμενο από την “ψηφιακή υγεία” (50%), την “έξυπνη κινητικότητα” (46%) και την “ενεργειακή μετάβαση” (33%).

Ψηφιακές επενδύσεις
Σήμερα, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις επιταχύνουν τις επενδύσεις τους στην τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και το εργατικό δυναμικό τους. Το 88% των ευρωπαϊκών εταιρειών σκοπεύει να αυξήσει τις επενδύσεις σε πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού και βιωσιμότητας φέτος, ενώ μόλις 58% αύξησε τις αντίστοιχες επενδύσεις το 2020.

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δίνουν, επίσης, μεγάλη έμφαση στην επανεκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού τους. Συγκεκριμένα, 86% των ευρωπαϊκών εταιρειών σκοπεύει να επανεκπαιδεύσει έως και 25% των εργαζομένων τα επόμενα τρία χρόνια. Συνολικά, περίπου 7 εκατ. Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις σχετικές πρωτοβουλίες αναβάθμισης δεξιοτήτων.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο