19 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Mercedes-Benz – Θα είναι η δεύτερη εταιρεία που θα βάλει αρθρωτές μπαταρίες στ’ αμάξια της!

Μετά τη Volkswagen, τώρα και η Mercedes-Benz ετοιμάζεται για στρατηγική ηλεκτρικών οχημάτων με αρθρωτές μπαταρίες που θα αποτελούνται από πολλές κυψέλες και θα μπορούν να αυξομειώνονται ανάλογα με την εφαρμογή για την οποία προορίζονται.

Η Mercedes-Benz θα ακολουθήσει το πρότυπο της Volkswagen για τις αρθρωτές μπαταρίες στα ηλεκτροκίνητα.

Όταν η Mercedes-Benz παρουσίασε τη στρατηγική της να γίνει μόνο ηλεκτρική «όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς», αποκάλυψε πως στοχεύει στη δημιουργία ενός αρθρωτού συστήματος μπαταριών που αποτελείται από πολλά μικρότερα μέρη και μπορεί να καλύψει από ένα μέρος έως και ολόκληρη την πλατφόρμα κάποιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Οι εικόνες που παρουσίασε η Mercedes-Benz στην παρουσίαση της νέας αυτής στρατηγικής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις αρθρωτές μπαταρίες, επιβεβαιώνουν τις ομοιότητες με το αντίστοιχο σύστημα της VW. Οι κυψέλες του «αρθρωτού συστήματος μπαταρίας» είναι πρισματικές και πολύ παρόμοιες με αυτές που παρουσιάζονται από τη Volkswagen.

Σύμφωνα με τον Markus Schafer της Mercedes-Benz «μόνο δύο διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά θα δημιουργήσουν την απαραίτητη διακύμανση από άποψη απόδοσης και φόρτισης και αυτά έχουν να κάνουν με τη σύσταση των μπαταριών και το ύψος». Υπό αυτήν την έννοια, η Mercedes-Benz θα προχωρήσει με λίγο διαφορετικό τρόπο από ό, τι η Volkswagen προς την ίδια όμως κατεύθυνση.

Αυτό πιθανότατα θα επιτρέψει περισσότερο από το 90% όλων των μελλοντικών οχημάτων της Mercedes να βασίζεται σε «μια κοινή πλατφόρμα μπαταριών», σύμφωνα με τον Schafer. Στα σχέδια της Mercedes-Benz, είναι και η διερεύνηση μπαταριών στερεάς κατάστασης, ενώ αποκαλύφθηκε πως μέχρι το 2023, η Mercedes-Benz έχει στα σχέδιά της να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στο Kuppenheim της Γερμανίας.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο