24 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πουλήθηκαν οι μετοχές της Tesla αξίας 7 δισ. δολ.!

Το αφεντικό της Tesla, Ίλον Μασκ, πούλησε την εβδομάδα που μας πέρασε μετοχές συνολικής αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων , εκμεταλλευόμενος ένα ξέφρενο ράλι τιμών που ανέβασε την αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ο δισεκατομμυριούχος πούλησε 1,2 εκατομμύρια μετοχές που κατείχε για να εισπράξει περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, στο τελευταίο από τα διαδοχικά «πωλητήρια» μετοχών στα οποία προέβη αυτές τις ημέρες.

Ιλον Μασκ – Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 7 δισ. δολ. σε μια βδομάδα

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο κορυφαίος μέτοχος της Tesla, το περασμένο Σάββατο έγραψε στο Twitter ότι θα πουλούσε το 10% των μετοχών του εάν οι χρήστες της πλατφόρμας ενέκριναν μια τέτοια κίνηση από μέρους του. Το 10% αντιστοιχούσε σε περίπου 17 εκατομμύρια μετοχές τη στιγμή του tweet του.

 

Συνολικά ο Μασκ έχει πουλήσει 6,36 εκατομμύρια μετοχές αυτή την εβδομάδα – περίπου το 37% των 17 εκατομμυρίων που κατείχε. Τώρα πρέπει να πουλήσει περίπου 10 εκατομμύρια ακόμα μετοχές για να εκπληρώσει τη δέσμευσή του για πώληση του 10% των συμμετοχών του.

Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν με πτώση 2,8% την Παρασκευή, σπάζοντας ένα σερί κερδών 11 εβδομάδων. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί περισσότερο από 46% φέτος μετά από ένα απότομο ράλι τιμών τον Οκτώβριο.

Κάνοντας τους χρήστες του Twitter να δώσουν το πράσινο φως για την κίνηση αυτή, ο Μάσκ θέλησε να αμβλύνει την πιθανή κριτική για εξαργύρωση των μετοχών του σε μια εποχή που οι μετοχές της Tesla βρίσκονται σε υψηλά ρεκόρ.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 15,4% αυτή την εβδομάδα και έχασαν περίπου 187 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, περισσότερο από τις συνδυασμένες κεφαλαιοποιήσεις αγοράς της Ford Motor και της General Motors.

Παρά τις απώλειες της εβδομάδας, η Tesla εξακολουθεί να είναι η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Τα πρόσφατα ισχυρά κέρδη στη μετοχή της υπογράμμισαν τη ζήτηση για μετοχές των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Περισσότερες πωλήσεις στο άμεσο μέλλον;

Ο Μασκ είχε δηλώσει προσφάτως ότι θα έπρεπε να ασκήσει μεγάλο αριθμό δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών φέτος. Η πώληση μέρους των μετοχών του θα μπορούσε να απελευθερώσει κεφάλαια για να πληρώσει τους φόρους του, που σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις προβλέπεται να εκτιναχθούν σε περίπου 15 δισ. δολ.

Πριν από την πώληση, ο Μασκ κατείχε μερίδιο περίπου 23% στην Tesla, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών. Μετά την άσκηση του δικαιώματός του σε 2,15 εκατομμύρια μετοχές τη Δευτέρα, έχει δυνατότητα να πράξει το ίδιο και για 20 εκατομμύρια ακόμα μετοχές μέχρι τον επόμενο Αύγουστο.

«Αναμένουμε ότι οι πωλήσεις μετοχών θα συνεχιστούν, καθώς ο Μασκ έχει εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που διαφορετικά θα έληγαν χωρίς αξία, και έχει επίσης προκαθορίσει πωλήσεις μετοχών στο πλαίσιο των σχεδίων του», δήλωσε ο Τζέισον Μπένοβιτζ, ανώτερο στέλεχος στην Roosevelt Investment. Group LLC στη Νέα Υόρκη.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο