21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι πρωτότυπες σειρές με τα υψηλότερα κέρδη στο Netflix

Είναι απίθανο να μην έχετε «βομβαρδιστεί» από το κύμα ενθουσιασμού των φαν που δεν έχαναν επεισόδιο

H πλατφόρμα του Netflix δεν έχει κερδίσει άδικα τον τίτλο του «βασιλιά» του streaming. Ειδικά την περίοδο της πανδημίας, η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη, καθώς η πλειάδα ταινιών, αλλά και σειρών προσέφεραν στους θεατές μια απόδραση από τη μουντή πραγματικότηα των τελευταίων -σχεδόν- δύο χρόνων.

Μάλιστα το Netflix, φημίζεται για το πρωτότυπο περιεχόμενο που παράγει, και, φυσικά, υπάρχουν πέντε σειρές που ξεχωρίζουν. Πρόκειται για τις δημοφιλέστερες παραγωγές του, αυτές που μας έκαναν να πούμε «δεν πειράζει που δεν μπορώ να βγω έξω απόψε» και είναι αδιανόητο να μην τις έχετε δει αν είστε συνδρομητές.

Αν όμως για κάποιο λόγο τις έχετε χάσει, μόλις βρήκατε τι θα κάνετε απόψε!

Πηγή: The Richest

5. La Casa De Papel

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το La Casa De Papel, ή αλλιώς Money Heist, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δημιουργίες του Netflix. Η σειρά αφορά οκτώ κλέφτες που πήραν ομήρους και κλείστηκαν στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας.

Όλες οι σεζόν της εν λόγω σειράς συγκέντρωσαν τεράστιο αριθμό θεατών, ωστόσο, η σεζόν 5, που τυχαίνει να είναι η τελευταία, καθήλωσε πάνω από 69 εκατομμύρια θεατές, ξεπερνώντας όλες τις προηγούμενες σεζόν.

Το συνολικό κόστος της παραγωγής δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα αλλά μόνο η πληρωμή των πρωταγωνιστών ανά επεισόδιο κοστίζει 1.035.000 δολάρια με τον Álvaro Morte, γνωστό ως Καθηγητή στη σειρά, να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος με 150.000 δολάρια μισθό ανά επεισόδιο. Τα συνολικά κέρδη όμως δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί καθώς το 2ο μέρος του φινάλε δεν έχει προβληθεί.

4. Lupin

AFP

Το Lupin είναι μια σειρά για έναν παγκοσμίου φήμης κλέφτη και μάστερ της μεταμφίεσης, τον Αρσέν Λούπιν. Η σειρά χαρακτηρίστηκε ως η πιο εκπληκτική επιτυχία του Netflix, δεδομένου ότι το κόστος παραγωγής δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο των άλλων σειρών της λίστας.

Το κόστος παραγωγής και τα έσοδα που έφερε το Lupin στην εταιρεία δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά το Netflix ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τη «μεγαλύτερη γαλλική επιτυχία» αφού περίπου 4 εκατομμύρια συνδρομητές προστέθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2021, την ίδια περίοδο που η σειρά κυκλοφόρησε.

3. The Witcher

AFP

H πρώτη σεζόν του Witcher βρέθηκε στην τρίτη θέση, με 76 εκατομμύρια τηλεθεατές. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τον Geralt, έναν κυνηγό τεράτων που ενώ προσπαθεί να βρει μια θέση στον κόσμο, ανακαλύπτει ότι οι ανθρώποι πιο κακοί από τα θηρία.

Ο προϋπολογισμός για ολόκληρη τη σεζόν δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, αλλά φήμες λένε ότι το συνολικό κόστος παραγωγής ήταν γύρω στα 70-80 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το επεισόδιο λέγεται ότι κόστισε γύρω στα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Με την προσθήκη του The Witcher αναφέρθηκε ότι τα κέρδη του Netflix το 2019 αυξήθηκαν κατά 133,9 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα κέρδη του προηγούμενου έτους.

2. Bridgerton

Σκαρφαλώνοντας στη 2η θέση, το Bridgerton έγραψε ιστορία καθώς έφερε 82 εκατομμύρια θεατές στο Netflix. Η σειρά είναι βασισμένη στα ρομαντικά μυθιστορηματα της Αμερικανίδας συγγραφέα μπεστ-σέλερ, Julia Quinn.

Το Bridgerton είναι μια από τις παραγωγές που συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που έκλεισε το Netflix με την τηλεοπτική παραγωγό Shonda Rhimes.

Το κόστος ανά επεισόδιο υπολογίζεται περίπου στα 6,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα αμέσως μετά την κυκλοφορία του Bridgeton ανήλθαν σε 239 εκατομμύρια δολάρια μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

1. Squid Game

AFP

Το Squid Game θεωρείται πλέον η πιο πετυχημένη σειρά Netflix, καθώς έφερε 142 εκατομμύρια θεατές σε μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της.

Η σειρά λέγεται πως απέφερε οικονομική αξία 900 εκατομμυρίων δολαρίων στο Netflix, ενώ η παραγωγή κόστισε μόνο 21,4 εκατομμύρια δολάρια. Περίπου δηλαδή, 2,4 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο.

Το Squid Game είναι επίσης μέρος μιας επένδυσης 500 εκατομμυρίων δολαρίων του Netflix για την παραγωγή σειρών και ταινιών στη Νότια Κορέα.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο