18.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η DuckDuckGo σας προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα από τρίτους με το App Tracking Protection για Android σε έκδοση beta. Πως να το εγκαταστήσετε.

Η μηχανή αναζήτησης που εστιάζει στο απόρρητο, DuckDuckGo, κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα στην εφαρμογή Android που ονομάζεται Προστασία παρακολούθησης εφαρμογών. Η λειτουργία είναι ακόμα σε ιδιωτική beta και θα πρέπει να εγγραφείτε σε μια λίστα αναμονής ανοίγοντας την εφαρμογή, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή «Συμμετοχή στην ιδιωτική λίστα αναμονής» στην ενότητα Προστασία παρακολούθησης εφαρμογών. Μόλις ασφαλίσετε τη θέση σας, η εφαρμογή θα λειτουργήσει για να σταματήσει τις εφαρμογές στο τηλέφωνό σας να σας παρακολουθούν και να στέλνουν δεδομένα στους διαφημιστές.

Σύμφωνα με το DuckDuckGo, το 96% των πιο δημοφιλών δωρεάν εφαρμογών στο Android περιέχουν ιχνηλάτες τρίτων. Η μεγάλη πλειονότητα (87%) από αυτά στέλνει τα δεδομένα σας στην Google ενώ το 68% στέλνει τα δεδομένα σας στο Facebook. Με την Προστασία παρακολούθησης εφαρμογών που εκτελείται στο παρασκήνιο, αυτοί οι ιχνηλάτες θα εντοπιστούν και θα αποκλειστούν για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα σας προστατεύονται.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο προβλήματα με την Προστασία παρακολούθησης εφαρμογών στην τρέχουσα κατάστασή της. Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει το γεγονός ότι ρυθμίζει μια τοπική σύνδεση VPN για να λειτουργεί. Αν και δεν είναι πραγματικό VPN, απαιτεί τη χρήση αυτού του τμήματος του Android για να λειτουργήσει, οπότε αν εξαρτάστε συχνά από ένα VPN, δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με την Προστασία παρακολούθησης εφαρμογών. Λόγω του τρόπου λειτουργίας του Android, είναι απίθανο αυτό το ζήτημα να επιλυθεί ποτέ. Το δεύτερο πρόβλημα, το οποίο θα βελτιωθεί στο μέλλον, είναι ότι επιτρέπεται σε ορισμένες εφαρμογές να στέλνουν τα δεδομένα σας σε τρίτους. Η DuckDuckGo λέει ότι αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι εφαρμογές βασίζονται στην παρακολούθηση για να λειτουργούν σωστά, αλλά ελπίζει να μειώσει αυτήν τη λίστα επιτρεπόμενων στο μέλλον.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Εάν υποβάλετε αίτηση για συμμετοχή στην ιδιωτική beta, όπως περιγράφεται στην πρώτη παράγραφο, λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να αντιμετωπίζετε προβλήματα. Εάν θέλετε μια πιο σταθερή εμπειρία, απλώς περιμένετε μέχρι να ανοίξει η λειτουργία σε όλους στο μέλλον (η εταιρεία δεν έδωσε ημερομηνία για τη σταθερή κυκλοφορία).

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο