19 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ούτε και το 2022 θα δούμε HD ψηφιακό σήμα στην τηλεόραση μας!

Η ελεύθερη ψηφιακή τηλεόραση θα συνεχίσει και το 2022 να εκπέμπει με σήμα τυπικής ευκρίνειας (SD) σε περιοχές που θα κρίνουν οι δύο πάροχοι δικτύου, ΕΡΤ και Digea, ενώ το σήμα υψηλής ευκρίνειας (HD) παραμένει ανέφικτο για τη χώρα μας. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα των συχνοτήτων, δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την τεχνολογική στασιμότητα της χώρας στο τηλεοπτικό πεδίο.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παράλληλη μετάδοση σήματος σε SD για περιφερειακά κανάλια και HD για τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της Digea θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά, αφού το ελληνικό κράτος επικύρωσε διά νόμου τη μη υποχρεωτικότητα στην υψηλή ευκρίνεια.

Η μετάβαση σε HD τηλεοπτικό σήμα προβλέφθηκε για πρώτη φορά στον (άσχετο με την τηλεόραση) ν. 4478/2017, με την υποχρέωση όλων των μεγάλων καναλιών να μεταδίδουν σε υψηλή ευκρίνεια (HD) καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (SD) μέχρι 31/12/2021. Τον Οκτώβριο του 2019, ωστόσο, η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε την υποχρέωση αυτή και συγκεκριμένα στον νόμο περί επενδύσεων (4635/2019).

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Σύμφωνα με το άρθρο 234 του νόμου: «Από 1/1/2022 το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας όλων των κατηγοριών μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition), εκτός αν αυτό αποδεδειγμένα δεν είναι τεχνικά εφικτό, οπότε το ως άνω πρόγραμμα δύναται να μεταδίδεται σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) ανά περιοχές απονομής».

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο