21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ο Έλον Μασκ δίνει 5 συμβουλές για νέους με στόχους

Τις πέντε βασικές συμβουλές που θα έδινε στους νέους που θέλουν να πετύχουν στην ζωή τους περιέγραψε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, μιλώντας στο «Lex Fridman Podcast».

Αναλυτικότερα, ο CEO του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού απαρίθμησε τις πέντε σημαντικότερες συμβουλές προς τους νέους που βρίσκονται στο σχολείο ή στο κολέγιο και που επιθυμούν να αφήσουν το στίγμα τους σε όσα πεδία δραστηριοποιηθούν.

Έλον Μασκ: 5 συμβουλές για νέους που θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους
Οι 5 συμβουλές του Έλον Μασκ

1. Να είσαι χρήσιμος

Η πρώτη συμβουλή του ιδρυτή της Tesla προς τους νέους ανθρώπους είναι αρκετά απλή και κατανοητή.

«Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που αποδεικνύονται χρήσιμα στους συνανθρώπους σας και στο κόσμο».

«Είναι δύσκολο να είσαι χρήσιμος στις μέρες μας», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος. «Πολύ δύσκολο».

«Άμα κάποιος ζήσει μία ζωή στην οποία υπήρξε χρήσιμος, τότε άξιζε και με το παραπάνω».

2. Πρόσφερε στην κοινωνία περισσότερα από όσα λαμβάνεις

Η δεύτερη συμβουλή του Έλον Μασκ αφορά στην συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο.

«Προσπαθήστε να επιτύχετε θετικό ισοζύγιο αναφορικά με την προσφορά στην κοινωνία», ανέφερε στην συνέντευξή του ο Έλον Μασκ, συμπληρώνοντας πως «τρέφω μεγάλο θαυμασμό για όσους εργάζονται έχουν μία τίμια δουλειά». «Η προσπάθεια αξίζει και με το παραπάνω».

3. Μην προσπαθείς να είσαι ηγέτης

Ο ισχυρός άντρας της Tesla παρότρυνε τους νέους ανθρώπους να μην κυνηγούν ως αυτοσκοπό τις ηγετικές θέσεις.

«Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι άνθρωποι που εσείς επιθυμείτε να ηγηθούν, δεν επιθυμούν να βρεθούν σε αυτή τη θέση», σημείωσε με νόημα ο Έλον Μασκ.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

4. Διαβάστε βιβλία και ρουφήξτε πληροφορίες

Έκκληση στους νέους να διαβάσουν όσο περισσότερο μπορούν απηύθυνε ο δισεκατομμυριούχος, υπογραμμίζοντας την σημασία της διεύρυνσης των γνώσεων ώστε κάποιος να πετύχει στις δραστηριότητές του.

«Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να διαβάσουν πολλά βιβλία», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Φρίντμαν ο Έλον Μασκ, σημειώνοντας ότι αγαπημένη του συνήθεια ως παιδί ήταν να διαβάζει εγκυκλοπαίδειες.

«Προσπαθήστε να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορείτε και προσπαθήστε να αναπτύξετε το γνωστικό σας πεδίο».

5. Επικοινώνησε με τους ανθρώπους γύρω σου

Η τελευταία συμβουλή του Έλον Μασκ δεν είναι άλλη από την παρότρυνση στους νέους να εξερευνήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον κόσμο γύρω τους.

«Επικοινωνήστε, μιλήστε, ανταλλάξτε απόψεις με τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, ακόμα κι αν προέρχεστε από διαφορετικές αφετηρίες και δουλείες», τονίζει ο 50χρονος επιχειρηματίας και καταλήγει: «Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω σας».

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο