18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι πωλήσεις των iPhone στην Κίνα φέρνουν ντροπή στη Xiaomi και τη Huawei!

Σε μια ξαφνική ανατροπή της μοίρας, η Xiaomi κήρυξε πρόσφατα τον πόλεμο κατά της Apple και των iPhone της. Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone στοχεύει να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία smartphone στον κόσμο, ειδικά μετά τον θάνατο της Huawei υπό το φως της απαγόρευσης. Ωστόσο, φαίνεται ότι το «Apple of China» θα έχει μεγάλα προβλήματα να το κάνει, όταν η μάρκα με βάση το Κουπερτίνο έχει γίνει μια βασική προτίμηση στην εγχώρια αγορά της Κίνας.

Πριν από μερικά χρόνια, οι κινεζικές μάρκες δεν χρειαζόταν να ασχολούνται με τις ξένες μάρκες που προσπαθούσαν να αποκτήσουν δημοτικότητα στην τοπική αγορά. Η Samsung, η Apple, δεν κατάφεραν ποτέ να τις ξεπεράσουν σε πωλήσεις και δημοτικότητα. Ωστόσο, η σημερινή εποχή μας λέει μια διαφορετική ιστορία. Τα αποτελέσματα του 2021 ήταν πολύ διαφορετικά για την Apple με μια εκθετική αύξηση στις πωλήσεις των τρεχόντων μοντέλων iPhone. Αυτό το γεγονός σίγουρα εξοργίζει ορισμένα στελέχη στα γραφεία της Huawei και της Xiaomi.

Η Apple κατέχει επί του παρόντος μερίδιο αγοράς περίπου 12 τοις εκατό στην Κίνα. Είναι συνήθως το χαμηλότερο στο τρίτο τρίμηνο, αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως στο τέλος του κύκλου ζωής ενός iPhone. Ωστόσο, το τελευταίο τρίμηνο είναι συνήθως το ισχυρότερο λόγω της κυκλοφορίας μιας νέας σειράς iPhone τον Σεπτέμβριο και της έναρξης των πωλήσεων γύρω στον Οκτώβριο. Ένα χρόνο πριν, το 2020, οι πωλήσεις αναβλήθηκαν, κάτι που τελικά επηρέασε τα αποτελέσματα. Ωστόσο, το 2021 όλα κυλούσαν ομαλά. Ως εκ τούτου, η Apple κατάφερε να αυξηθεί σε πωλήσεις με τη σειρά iPhone 13.

 

Η Apple κυβερνάει, με την Honor ν’ αναπτύσσετε συνεχώς

Τα αποτελέσματα της εταιρείας για το τελευταίο τρίμηνο του 2021 είναι αρκετά εντυπωσιακά. Σύμφωνα με την Counterpoint Research, η εταιρεία πέτυχε μερίδιο 23 τοις εκατό της κινεζικής αγοράς. Αυτός είναι ένας φοβερός αριθμός για μια εταιρεία που πουλά μόνο premium smartphone. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, η κινεζική αγορά είναι μια αγορά με τις πιο ελκυστικές τιμές, ειδικά με τις εγχώριες μάρκες. Ακόμα κι έτσι, υπάρχει αύξηση στις πωλήσεις των premium iPhone.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Οι Oppo, Vivo, Xiaomi και Honor παρουσίασαν σημαντική διαφορά καταγράφοντας μερίδια από 16 έως 17 τοις εκατό. Η Honor είναι σίγουρα μια ωραία έκπληξη, καθώς η εταιρεία κατάφερε γρήγορα να γίνει μια από τις πιο σχετικές μάρκες στην Κίνα. Φυσικά, επωφελείται από την κληρονομιά που δημιούργησε η Huawei αλλά χωρίς όλα τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η πρώην μητρική εταιρεία. Ενώ η Honor λάμπει, δεν μπορούμε καν να δούμε τη Huawei ανάμεσα στις 4 κορυφαίες εταιρείες. Η Honor μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με την κυκλοφορία της σειράς Honor Magic 4.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, η Xiaomi κατείχε την τέταρτη θέση. Αυτό σίγουρα δεν είναι μια καλή θέση για μια εταιρεία που θέλει να εκθρονίσει την Apple. Δεν έχουμε ακόμη να δούμε πώς θα είναι τα πράγματα στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022. Η Xiaomi παρουσίασε πρόσφατα τη σειρά Xiaomi 12 στην Κίνα. Η Apple, εν τω μεταξύ, θα πρέπει να συνεχίσει να βλέπει θετικούς αριθμούς από τη σειρά iPhone 13 της. Τα πράγματα θα γίνουν σίγουρα ακόμα πιο ταραχώδη το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Εξάλλου, η επωνυμία με έδρα το Κουπερτίνο θα αποκαλύψει το iPhone SE+ 5G / iPhone SE 3, το οποίο θα είναι το φθηνότερο iPhone με το ίδιο A15 Bionic από την premium σειρά και το 5G συνδεσιμότητα. Αυτή η συσκευή μπορεί να γίνει άμεση επιτυχία στην Κίνα.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο