15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι να δείτε αυτό το Σαββατοκύριακο

ία νέα φωνή αναδεικνύεται για το ελληνικό σινεμά, ο τρόμος κυριεύει το Cinobo, το Vikings: Valhalla του Netflix κάνει καλή αρχή και το Killing Eve μοιάζει να οδεύει σε καλό τέλος.

Με τη Σελήνη, 66 Ερωτήσεις και το Vikings: Valhalla να είναι οι μεγάλες πρεμιέρες της εβδομάδας, αυτές είναι οι ταινίες και οι σειρές που προτείνουμε για αυτό το ΣΚ.

ΤΑΙΝΙΕΣ:
Σελήνη, 66 Ερωτήσεις

Μετά από μία εντυπωσιακή πορεία στις ταινίες μικρού μήκους – το Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς μάλιστα είχε πάρει το μεγάλο βραβείο στις Κάννες στην κατηγορία του – η Ζακλίν Λέντζου κάνει την πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους, και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν άνοιξαν τα φώτα ήταν “καλώς όρισες”.

Η ιστορία της περιστρέφεται γύρω από την Αρτέμιδα που υποδύεται η Σοφία Κόκκαλη, η καλύτερη ηθοποιός που έχουμε στο ελληνικό σινεμά αυτή τη στιγμή (είναι καλή στα πάντα και δεν πρόκειται να την κατηγοριοποιήσω, απλά η φιγούρα της είναι τόσο σινεμά), μία αποξενωμένη για χρόνια από τον πατέρα της νεαρή γυναίκα που υποχρεώνεται να τον φροντίσει λόγω προβλημάτων υγείας. Όταν θα ανακαλύψει όμως τυχαία ένα καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της, όλες της οι απορίες για την αυστηρή συμπεριφορά του απαντώνται μεμιάς. Τα κομμάτια του παζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει για πρώτη φορά αληθινά.

Η ταινία της Λέντζου μοιάζει εσωτερική σα μονόλογος, αλλά προσφέρει απλόχερα τα πανανθρώπινα και πιο οικεία στοιχεία της, με οδηγούς μία βουβή αλλά παραδομένη ερμηνεία της Κόκκαλη, μαζί με τη λεπτοδουλεμένη σωματικότητα του Λάζαρου Γεωργακόπουλου που είχε εδώ μία εξαιρετικά απαιτητική δουλειά. Δεν ακολουθείται κάποια προφανής συνταγή στην ταινία – η Λέντζου μπλέκει τις αναμνήσεις και τις σκέψεις των πρωταγωνιστών της με σκηνές από την τωρινή τους ζωή, άλλοτε με καθημερινές ασχολίες όπως μία βόλτα σε φυτώριο που καταλήγει σε γροθιά στο στομάχι, και άλλοτε με μικρά ξεσπάσματα όπως ο απρόσμενος χορός της Αρτέμιδος στο Freestyler των Bomfunk MC’s.

Οι ήρωες καλούνται να συναρμολογήσουν από την αρχή τη σχέση τους – τον ίδιο τους τον εαυτό σε αυτή τη νέα συνθήκη – μέσα από συναισθηματικές συγκρούσεις και ανεπαίσθητα βήματα προόδου σε ασήμαντες θεωρητικά περιστάσεις, όπως το γέλιο τους πάνω από μία συσκευασία παγωτού. Είναι όλα δύσκολα μέσα και γύρω τους, με την αλήθεια να προτάσσεται ως μοναδική διέξοδος. Δεν είναι συχνές οι ταινίες που καταπιάνονται με την ερώτηση (διαπίστωση;) που προκύπτει για πολλούς από εμάς στη ζωή: Αν ξέραμε ποιοι στ’ αλήθεια ήταν και είναι οι γονείς μας έξω από τον ρόλο τους, θα τους αντιμετωπίζαμε άραγε με μεγαλύτερη επιείκεια;

Η ταινία κυκλοφορεί από τη Danaos Films.

Near Dark

NEAR DARK
Υπάρχουν πολλοί που εύχονται να μην είχε αφήσει το genre σινεμά για τον “πρεστίζ” κινηματογράφο η Kathryn Bigelow, αλλά το Near Dark θυμίζει πόσο πυκνές ήταν ακόμα και οι “λιγότερο σοβαρές” ταινίες της. Η Bigelow το έκανε όταν δεν είχε καταφέρει να βρει χρηματοδότηση για το ρεβιζιονιστικό γουέστερν της και έτσι είχε πει να καβαλήσει το βαμπιρικό κύμα των ‘80s γυρίζοντας μία υβριδική ιστορία που ζει μεταξύ των δύο ειδών. Μία πανέμορφη, αιματηρή, ρομαντική ταινία που διαδραματίζεται σε μία μικρή πόλη της μεσοδυτικής Αμερικής για μία βρικόλακα, τη Mae (Jenny Wright), και τον Caleb (Adrian Pasdar), το αγόρι που ερωτεύεται και δαγκώνει ένα επεισοδιακό βράδυ. Έλα για τους κουλ βρικόλακες, κάτσε για τη βαρβαρότητα της σκηνής στο μπαρ και για το σάουντρακ των Tangerine Dream.

Η ταινία στριμάρει στο Cinobo στο πλαίσιο του αφιερώματος τρόμου της πλατφόρμας.

Let Me In

Let Me In
Μία από τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις όπου το αμερικανικό remake όχι απλά δεν είναι για κλάματα, αλλά είναι και παραπάνω από τίμιο. Ο Matt Reeves των Cloverfield, Planet of the Apes και προσεχώς του The Batman, σκηνοθετεί την Chloe Moretz και τον υποψήφιο για Όσκαρ πλέον Kodi Smit-McPhee σε ένα δράμα υπόκωφου αλλά ανοιχτόκαρδου τρόμου. Αν είχες δει το σουηδικό φιλμ του Tomas Alfredson και το είχες λατρέψει όπως τόσοι άλλοι, δώσε και σε τούτο μία ευκαιρία.

Η ταινία θα στριμάρει από τις 27/2 στο Cinobo στο πλαίσιο του αφιερώματος τρόμου της πλατφόρμας.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

ΣΕΙΡΕΣ:
Vikings: Valhalla

Περισσότερα από χίλια χρόνια πριν, στις αρχές του 11ου αιώνα, το Vikings: Valhalla εξιστορεί τις ηρωικές περιπέτειες μερικών εκ των πιο διάσημων Βίκινγκ όλων των εποχών – του θρυλικού εξερευνητή Λέιφ Έρικσον, της δυναμικής και πεισματάρας αδελφής του, Φρέιντις Έρικσντοτερ, και του φιλόδοξου Σκανδιναβού πρίγκιπα Χάραλντ Σίγκουρντσον. Καθώς η ένταση ανάμεσα στους Vikings και τους Άγγλους γαλαζοαίματους φτάνει σε αιματηρή κορύφωση και οι ίδιοι οι Vikings συγκρούονται για τις αντικρουόμενες χριστιανικές και παγανιστικές τους πεποιθήσεις, οι τρεις αυτοί Vikings ξεκινούν ένα επικό ταξίδι που θα τους οδηγήσει στην άλλη άκρη της θάλασσας.

Η σειρά του Netflix τοποθετείται πάνω από 100 χρόνια μετά τα γεγονότα της ορίτζιναλ σειράς.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Killing Eve: Season 4

Στην τέταρτη και τελευταία σεζόν της πολυσυζητημένης σειράς με επικεφαλής τη νέα showrunner Laura Neal, παρουσιάζει κάθε μισό του καθηλωτικού ζευγαριού της σειράς να έχει επιλέξει να κάνει τη ζωή του χωριστά, αν και φαίνεται πως η εν λόγω επιλογή δεν ήταν ακριβώς αμοιβαία. Η Villanelle μετονομάστηκε σε μία ευσεβή εξωτερικά γυναίκα ονόματι “Nelle”, μια θρησκευόμενη γυναίκα που επιδιώκει να εξαγνιστεί από τις αμαρτίες της με ένα επερχόμενο βάπτισμα. Φυσικά και θα ήθελε να πείσει την Eve να παρευρεθεί σε αυτό. Στο μεταξύ η Eve έχει τη δική της αποστολή, να μάθει την ταυτότητα του ανθρώπου στην κορυφή μίας μυστηριώδους οργάνωσης γνωστή ως The Twelve.

Παρότι οι δύο γυναίκες ζουν χωριστά στην αρχή της σεζόν, είναι σαφής η επιρροή που είχαν η μία στην άλλη. Η τέταρτη σεζόν συνεχίζει να υπογραμμίζει τη σύγκρουση που βιώνει Eve μεταξύ της γνώσης ότι πρέπει να αντιμετωπίζει τη Villanelle ως μέρος της δουλειάς της, και της συνειδητοποίησης της αφύπνισης μίας πλευράς της που εκείνη προκάλεσε. Μπορεί να την αγκαλιάσει ή θα πέσει στον γκρεμό παίρνοντας τη Villanelle μαζί της ως άλλος Will Graham στο Hannibal;

Η σειρά προβάλλεται στο Vodafone TV.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο