22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Microsoft: Λάθος η εμφάνιση διαφημίσεων στον File Explorer των Windows 11!

Οι δοκιμές έγιναν στο τελευταίο Insider build με στόχο την προώθηση άλλων προϊόντων της

Η Microsoft πραγματοποίησης δοκιμές διαφημίσεων άλλων προϊόντων της στον File Explorer των Windows 11, σε συσκευές που τρέχουν το τελευταίο Insider build. Η νέα λειτουργία εντοπίστηκε από έναν Insider MVP, ο οποίος μοιράστηκε μια εικόνα που περιέχει τη σχετική ειδοποίηση, η οποία εμφανίζεται πάνω από τη διαδρομή του File Explorer.

 

Όπως φαίνεται και από την εικόνα, η Microsoft χρησιμοποιεί τέτοιου είδους ειδοποιήσεις για την προώθηση άλλων προϊόντων της, όπως στην προκειμένη περίπτωση για να διαφημίσει ένα άλλο προιόν της, το Microsoft Editor.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το κοινό δεν φάνηκε θερμό σε μια τέτοια κίνηση, με χρήστες να σχολιάζουν πως ο File Explorer “είναι το χειρότερο μέρος για να προβάλλονται διαφημίσεις”, ενώ άλλοι πρόσθεσαν πως έτσι η Microsoft θα αναγκάσει το κοινό της να αφήσει πίσω του τον File Explorer και να βρει κάτι διαφορετικό.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Μετά τις αντιδράσεις, στέλεχος της εταιρείας ανέφερε ότι η εμφάνιση του μηνύματος προοριζόταν μόνο εσωτερικά και μετά από λάθος έγινε διαθέσιμο και σε χρήστες που χρησιμοποιούν κάποια δοκιμαστική έκδοση των Windows 11. Στο μήνυμά της η Microsoft αναφέρει ακόμα ότι έχει απενεργοποιήσει τη διαφήμιση, χωρίς να διευκρινίζει όμως αν είναι στις προθέσεις της να το ενεργοποιήσει εκ νέου στην εμπορική έκδοση των Windows 11.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft πρόσθεσε τέτοιες ειδοποιήσεις στον File Explorer, καθώς το 2016 εμφανίστηκαν ανάλογα μηνύματα για την προώθηση του OneDrive.

 

Βέβαια η εταιρεία δεν έμεινε μόνο στον File Explorer, καθώς δοκίμασε την προώθηση των δωρεάν Office web apps της μέσω του Windows 10 Wordpad πριν δύο χρόνια, έχοντας παρόμοιες αντιδράσεις από το κοινό. Κάτι ανάλογο είδαμε και για τον Microsoft Edge στην έναρξη των Windows 10, κάθε φορά που ο χρήστης έκανε αναζήτηση για κάποιον άλλον browser, ενθαρρύνοντας τη λήψη του νέου Microsoft Edge.

Τέλος, κάποιες ανάλογες δοκιμές είχαν ανεπιθύμητα αποτελέσματα, με τη Microsoft να προκαλεί προβλήματα στο μενού έναρξης και μπάρας εργασιών, ενώ δοκίμασε την προώθηση του Microsoft Teams σε Insiders.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο