22.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία: 14χρονος σκότωσε τους γονείς του και αυτοκτόνησε

Συγκλονίζει η ιστορία ενός 14χρονου αγοριού από τα Κατεχόμενα της Κύπρου, το οποίο υποκινούμενο από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι σκότωσε τους γονείς του και έπειτα έβαλε τέλος στη ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό, ο 14χρονος από το Λευκόνοικο ήταν υπό την επίδραση του παιχνιδιού στο οποίο ανάλωνε αρκετές ώρες της ημέρας του. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο επικρατεί η βία, αφού ο πρωταγωνιστής, τον οποίο χειρίζεται ο εκάστοτε παίκτης, σκοτώνει, κλέβει και προκαλεί ζημιές σε οχήματα, μαγαζιά, ενώ η παραβατική δράση του δεν σταματά μόνο εκεί.

Μάλιστα, το μεσημέρι πριν τον φόνο ο 14χρονος φέρεται να έπαιζε πολλές ώρες Playstation και να διαπληκτίστηκε με τον μεγαλύτερο αδερφό του -18 ετών- εναντίον του οποίου φαίνεται να κινήθηκε κρατώντας μαχαίρι το μεσημέρι πριν τον φόνο.

Η αστυνομία της περιοχής σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι νεκροί είναι ο Ιμπραχίμ Τσιομπάνογλου, 52 ετών και η 48χρoνη Μπενγκιού Τσιομπάνογλου, ενώ ο 14χρονος Τσινάρ τραυματίστηκε βαριά και υπέκυψε στο νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο 14χρονος φέρεται να ανήκε στον πατέρα του που ήταν εν αποστρατεία αξιωματικός του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.

To μικρό αγόρι και οι γονείς του

Το video game που οδήγησε στο μακελειό

Το παιχνίδι που “όπλισε” το χέρι του μικρού αγοριού είναι το γνωστό Grand Theft Auto V (GTA V).

Το GTA V, διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες και στις έρημες περιοχές της Καλιφόρνια. Η πλοκή του παιχνιδιού, εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην πόλη του Los Santos (Λος Άντζελες), το 2013.

Πρωταγωνιστής είναι ο ο Michael Townley-De Santa, ο οποίος θέλοντας να διαγράψει το σκοτεινό του παρελθόν σκηνοθέτησε τον θάνατο του. Συγκεκριμένα, ο λήστευε για 16 χρόνια πολλές επιχειρήσεις, ώστε να μεταφέρει την οικογένεια του στην πόλη του Los Santos και για να ζήσει υπό την προστασία της μυστικής υπηρεσίας FIB (FBI). Έπειτα από μια διάρρηξη συναντά ένα άλλο πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, τον Franklin Clinton, ο οποίος δούλευε για έναν έμπορο αυτοκινήτων που έστελνε προσωπικό για να παραλάβει τα οχήματα, τα οποία δεν πληρώθηκαν από τους κατόχους τους.

Στη συνέχεια, ο Michael ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του τον απάτησε και θέλοντας να τιμωρήσει τον άντρα που κατέστρεψε τον γάμο του, κατέφυγε στον μεγάλο βαρόνο της πόλης, Martin Madrazo με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες. Εκεί με την βοήθεια ενός παλιού του γνωστού, του Lester Crest οργανώνουν μια ληστεία σε ένα κοσμηματοπωλείο. Το κουβάρι της υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται και στο παιχνίδι μπαίνουν κινέζοι μαφιόζοι, δολοφονίες, κλοπές και η ιστορία συνεχίζεται…

Πάντως, το παιχνίδι φέρει τη σήμανση 18+, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα μικρότερης ηλικίας.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η βία και οι αντιδράσεις

Το GTA V, παρότι έχει διακριθεί ως το καλύτερο βιντεοπαιχνίδι του 2013, αφού ήρθε πρώτο στις ημερήσιες πωλήσεις παγκοσμίως δέχθηκε σωρεία επικρίσεων, αφού έχει έντονα στοιχεία επιθετικότητας.

Ως εκ τούτου, αλυσίδα μεγάλων καταστημάτων τεχνολογικών ειδών στην Αυστραλία, απέσυρε το παιχνίδι από όλα της τα καταστήματα. Το GTA V, αποκάλυψε ακόμη κάποια στοιχεία περί βασανισμού από τις μυστικές υπηρεσίες.

Επίσης, έχει γίνει αναφορά και για την επιθετικότητα που υπάρχει στο βιντεοπαιχνίδι ενάντια στο γυναικείο φύλο και παράλληλα έγινε παράνομη χρήση πολυμέσων, χωρίς πνευματικά δικαιώματα.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  1. Καλά κρασιά. Γι ακόμη μια φορά φταίνε τα βίαια games που δημιούργησε “ο διάολος 666” και παίζουν τα μερικά εκατομμύρια εφήβων ανά το κόσμο. Παγκόσμιο θα είχαν ξεκινήσει οι έφηβοι αν αυτό ήταν το πρόβλημα. Αλλά φυσικά το παιδί με το να κλείνεται και να παίζει με τις ώρες βίαια παιχνίδια το κάνει δολοφόνο. Η ιδέα πως κλείνεται στο δωμάτιο του και μπαίνει σε έναν εικονικό κόσμο ως διαφυγή από την “κοινωνική αποξένωση-απομόνωση” ή μια μέθοδο εκτόνωσης απ’ το stress που συσσωρεύει από κακοποιητικά γεγονότα στη ζωή του δεν περνάει από το μυαλό κανενός.

    Φυσικά ούτε κουβέντα για σχέσεις με τους γονείς, bullying στο σχολείο ή στα social ή ακόμη και κάποια ψυχική διαταραχή ή ασθένεια του παιδιού. Και ποιος να απαντήσει βέβαια στις παραπάνω υποθέσεις όταν κανείς ΕΙΔΙΚΟΣ δεν ασχολήθηκε με το παιδί (και τον καθένα μας ξεχωριστά) γιατί είμαστε αρκετά αλαζόνες για να μην δεχόμαστε να συμβαίνουν τέτοια ντροπιαστικά πράματα στο σπίτι μας και το μάθει η γειτονιά. Αλλωστε μην ξεχάμε πως “οι ψυχολόγοι είναι για όσους είναι τρελοί και παίρνουν φάρμακα και όσοι τους χρησιμοποιούν καλύτερα να τους έχουμε από απόσταση”.

    Κοροιδεύουμε τους Αμερικάνους και τον personal ψυχολόγο τους αλλά για να μπορέσουν να εντοπιστούν παθήσεις, διαταραχές, κακοποιητικά περιβάλλοντα και ψυχολογικά τραύματα ενός υποκειμένου πρέπει κάποιος ειδικός να μιλάει μαζί του τακτικά και σε διάφορα στάδια της ζωής του. Αλλά εδώ δεν έχουμε την τυπική κάλυψη ψυχολόγου από τα ταμεία υγείας μιας και μάλλον είναι “γιατροσόφια” και “κομπογιαννίτες”.

    Χανόμαστε στους τίτλους των “αποτρόπεων και απάνρωπων” εγκλημάτων και αντί να δούμε πως θα έπρεπε να προληφθεί ή να αποτραπεί ότι έχει συμβεί κάνουμε κυνήγι μαγισσών και τεράτων παρέα με τον Ευαγγελάτο και τα 3D ολογράμματα του.

    Ακόμη μία ιστορία “αλά Πισπιρίγκου” που ή έλειψη ψυχολογικών δικλίδων ασφαλείας ανά τα στάδια της ζωής μας, μας κάνει μάρτυρες σε αποτρόπεες πράξεις από άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο